REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Fenechiu: Trenurile Intercity de pe ruta Constanţa-Bucureşti ar putea recircula din martie

Fenechiu: Trenurile Intercity de pe ruta Constanţa-Bucureşti ar putea recircula din martie

Replica API 7 februarie 2013 | 00:00 103

La loc comanda!

La loc comanda!

Chiar dacă trenurile Inter-City au fost anulate din data de 1 februarie a.c., nemaiexistând posibilitatea ca între orele 05.30 şi 13.30 trenurile să ducă pasagerii spre Bucureşti şi invers, afluxul de călători spre microbuze nu a fost atât de mare pe cât ne-am fi gândit la prima vedere. Mai mult, numărul de persoane care circula cu microbuzul pe aceeaşi rută nici măcar nu a crescut, autocarele fiind deseori pe jumătate goale, atât la plecarea din Constanţa, cât şi la sosire. Zilele cele mai profitabile, în care autobuzele sunt pline, sunt zilele de vineri şi duminică în care studenţii vin acasă.

Într-un articol anterior vă prezentam cine va profita de pe urma suspendării trenurilor, şi aminteam firme precum SC Comanto 94 SRL, SC SIR Impex SRL, S.C. Gifan Strong SRL, SC Simpa Trans SRL, care desfăşoară zilnic curse între Constanţa - Bucureşti şi retur. Deţinând oarecum monopolul în acest sens, era de aşteptat ca aceste firme să mărească în perioada următoare preţul biletelor, însă spre surprinderea noastră acest lucru nu s-a întâmplat. Conform şoferilor acestor firme, nici nu intră în discuţie o mărire a tarifelor, din moment ce numărul de călători nu a crescut în mod semnificativ în majoritatea zilelor şi chiar mai mult, autobuzele pleacă şi sosesc mai mult goale, din acest motiv s-a şi renunţat în unele cazuri la transportul cu trenul în favoarea microbuzului. Tot şoferii au ţinut să amintească faptul că de doi ani preţul biletelor nu a fost modificat şi cu siguranţă nu există semne ca va fi modificat în viitorul apropiat, având în vedere numărul de pasageri care circulă zilnic. Aceştia recunosc că există şi zile în care autobuzele sunt pline, însă doar vineri şi duminică, atunci când autobuzele sunt ocupate în mare parte de studenţi, dar şi faptul că în perioada anotimpului cald, afacerea merge mult mai bine şi nu au motive să se plângă, însă în timpul anotimpului rece, nu fac altceva decât să supravieţuiască, fără a face un mare profit, susţin ei. Există şi veşti bune pentru călătorii CFR, deoarece trenurile Intercity de pe ruta Constanţa-Bucureşti şi retur, scoase din circulaţie la începutul lunii februarie ar putea fi reintroduse în trafic în luna martie, conform unei declaraţii făcute miercuri, 6 februarie a.c., de către ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu. "Eu cred că după luna martie s-ar putea relua circulaţia trenurilor Intercity. Eu sper din toată inima ca atunci când vom relua circulaţia, aceste trenuri să meargă cu viteza cu care se aşteaptă pasagerii", a menţionat Relu Fenechiu. Ministrul Transporturilor anunţa în 1 februarie că au fost scoase din circulaţie trenurile Intercity de pe ruta Constanţa-Bucureşti şi retur, sector pe care sunt frecvente furturile de componente, timpii de mers crescând în medie cu 2 ore, la 4 ore jumătate. "Pe această rută (Constanţa-Bucureşti - n.r.), furturile de componente sunt frecvente, timpii de parcurs au crescut în medie cu 2 ore, la 4 ore jumătate. Categoria Intercity trebuie să asigure o viteză comercială medie de minim 55 km/h. Nu se putea asigura această viteză, oamenii plăteau la preţ de intercity, dar mergeau cu timp de personal, astfel încât s-a luat decizia să se scoată cele două trenuri intercity", spunea la acel moment Fenechiu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212