REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

FENOMEN CIUDAT! TURIȘTII și constănțenii se LUPTĂ cu invazia de BUBURUZE de pe plaje

FENOMEN CIUDAT! TURIȘTII și constănțenii se LUPTĂ cu invazia de BUBURUZE de pe plaje

Replica API 27 iunie 2021 | 00:04 3358

De câteva zile, vremea pe litoral este foarte bună, chiar caniculară, spre bucuria turiștilor, dar și a constănțenilor care așteptau de mult să facă plajă. Momentele de relaxare și de bronz sunt perturbate de niște insecte nevinovate, după cum spun specialiștii. Singurul refugiu este marea, oamenii ajungând să-și ia cu ei în apă mâncarea și băutura.

Buburuzele au invadat staţiunile Mamaia, Vama Veche, Năvodari, insectele fiind peste tot, inclusiv pe turiștii care stau la soare, pe haine, chiar și în pahare sau sticlele cu răcoritoare. Nu numai litoralul românesc se confruntă cu invazia de insecte, ci și litoralul bulgăresc.

Apa, refugiul turiștilor și al constănțenilor

Turiștii și constănțenii se refugiază în apă, singurul loc unde pot scăpa de buburuze, luându-și cu ei mâncarea și băutura. ”Nu am putut avea clipe de liniște. Ca să scăpăm de ele, a trebuit să stăm numai în apă”, a declarat o turistă.

Specialiștii spun că nu avem motive de îngrijorare, că este sezonul lor de împerechere și că, în câteva zile, vor dispărea. Buburuzele nu transmit nici boli, nici nu ciupesc, nu au niciun fel de efecte adverse asupra sănătății oamenilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ti-o fwtem pe ma-ta , sora-ta , si taca-tau in poponeata.
2
3
Gargaritele trag la moldovenii nespalati
6
5
doar anul acesta? Niciodata nu au fost asa multe, posibil in urma ploilor abundente si incalzirii tarzii. Dar sa stiti cu toti ca pisca, nu extrem de dureros dar nu poti sta impasibil
3
1
Si pescarusilor tai. Sa moara pescarusii ca se rahatesc pe masini mwuie
6
21
Buburuze. Cu B, de la BETOANE. Mamaia Jeg s.r.l., intitulata si "Coasta de Rahat"
17
6
Sunt extrem de multe , doar atat , in rest nu fac rau . Nu poti gaza tot orasu , doar ca omu sa fie stapan , peste tot . Si asa am distrus , un ecosistem intreg , masacrand spatiu verde , din oras . Urmeaza sa nu mai vreti , nici pescarusii , fiindca se rahatesc mult ?
23
10
Erau gargarite, nu buburuze. Si inca niste insecte mai micute, negre, care ciupeau destul de tare. Dupa o ora pe plaja in care ne-am batut efectiv cu prosoapele pe corp, ne-am carat acasa. Iar seara, alte insecte... tantari la greu. Trebuie stropit orasul.
24
10
Ba chiar sunt benefice! Mananca puricii daunatori de pe plante!
30
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468