REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FENOMEN STRANIU, de frica lui CHIȚAC: Oamenii au început să PRIMEASCĂ locuri de PARCARE

FENOMEN STRANIU, de frica lui CHIȚAC: Oamenii au început să PRIMEASCĂ locuri de PARCARE

Replica API 19 octombrie 2020 | 00:32 18392

În Constanța există locuri de parcare rezidențiale rezervate de la primărie. E vorba despre acele locuri pentru care persoanele fizice plătesc 200 de lei pe an, adică 54 de bani pe zi. Foarte mulți constănțeni au reclamat faptul că, în era Făgădău, cu toate că existau destule locuri neocupate, acestea se dădeau preferențial. Astfel, există persoane care aveau depuse peste 20 de cereri pentru locuri de parcare, și care, pur și simplu, erau lăsate să aștepte fără nici o explicație. Iată că, de când Decebal Făgădău a pierdut puterea, locurile au început să fie alocate. Nu de alta, dar să nu vadă noul primar, Vergil Chițac, cum stau cererile oamenilor aruncate de ani de zile prin toate ungherele Primăriei, fără a fi soluționate. Mai pe românește: Făgădău mai face puțină curățenie pe ultima sută.

Zona Tomis Nord este una care a dus întotdeauna lipsă de locuri de parcare. Însă după mărirea cartierului Henri Coandă, primăria a trasat aproximativ 60 de locuri de parcare care ar fi trebuit date spre folosință locatarilor din blocurile limitrofe. Cu toate acestea, încă din anul 2019 acestea stau neocupate, aplicându-se regula ” primul venit, primul servit”. Potrivit unui locuitor din zonă: ”Am avut depuse 27 de cereri la primărie pentru loc de parcare. Eu stau de 25 de ani în această zonă, și a fost o bucurie pentru mine că o să pot în sfârșit să îmi parchez mașina într-un loc special amenajat. Cu toate că locurile au fost frumos trasate și numerotate, cererile mele au rămas fără răspuns, de fiecare dată cei de la primărie mi-au spus să aștept. Imediat după alegerile locale, am mai făcut o încercare și... minune imediat mi-au dat acel loc de parcare.”

”Nu știm de ce nu ni s-au dat până acum aceste locuri”

Un alt locatar din blocurile alăturate este mulțumit totuși că a primit binemeritatul loc de parcare, chiar și acum: ”Eu sunt mulțumit că l-am primit chiar și acum. Nu știm de ce nu ni s-au dat până acum aceste locuri pentru care eram dispuși să plătim, dar suntem mulțumiți că, odată cu caderea regimului Făgădău, am primit ceea ce ni se cuvenea de drept. Poate că acum Constanța să nu mai fie la cheremul unei găști pusă doar pe furat.

Reprezentanții Primăriei nu au putut fi găsiți până la închiderea ediției pentru a ne oferi explicații în legătură cu aceste locuri de parcare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa e , ar trebui 10.000 de euro pe an parcarea , si impozit la casa 5000 euro pe an , am in scara persoane care tin apartamentul gol si nu mi se pare corect . Toti saracii cu garsoniere sa plateasca macar 5000 euro impozit , daca isi permit casa , macar sa plateasca. Haideti sa ne unim sa facem ceva pentru tara asta ca nu se mai poate fratilor. Iar cine nu isi permite utilitati de 1000 euro pe luna sa plece din tara ca ne face de ras. Mai multa energi si apa pentru aia care isi permit. Forta Chitac !
0
2
la 200 de ron pe an ,proprietarii tin masini nefolosite pretul este derizoriu
2
2
As interzice tuturor sa mai rezerve locuri de parcare. Nu sunt suficiente locuri ca sa mai tina si acele putine locuri ocupate toata ziua cu fierataniile alea galbene.
9
3
Voi cere anularea acestor morminte!Orasul oricum arata ingrozitor!Oamenii au devenit neoameni!Fiecare se gandeste la propria persoana fara sa ai pese de ceilalti!
10
2
Cred ca si inspira frica asa papitoiul ala de Chitac. Stai tati sa intre in drepturi si sa dea piept cu toti baietii care au interese in primarie, baieti cu coaie mari, bani multi, si sprijin de la servicii...stai sa vedem atunci ce face amiralul vostru de carton, ca primarii vin si pleaca, da baietii astia sunt aici de 30 ani, nu se dau la o parte pentru nimeni...
7
4
DA _______
12
0
Ce facem cu smecherii cu 2-3 masini, bineinteles cu 2 -3 locuri de parcare? Eu cred ca trebuie ceva verificari
11
6
cel mai corect ar fi ca locurile de parcare sa se dea cu licitatie .. cine da mai mult ia locul de parcare .. sunt zone in oras unde locurile de parcare sunt mai cautate, zunt zone unde nu e asa inghesuiala.. licitatia ar aranja pe toata lumea .. bani mai multi la buget, golit centru orasului de rable ..toata lumea isi permite sa isi ia un cazan de 2000 de euro dar cu banii de intretinere mai greu ..nu e drept fundamental al cetateanului sa ai masina si loc de parcare .. confortul se cam plateste pe oriunde
7
9
Am spus mai de mult treaba asta....400 lei pe luna sau primul venit , primul parcat. Sa vedem ce o sa mai zica unii beliti mutati de un an si cu locuri de parcare in fata blocului. Oricum ,treaba asta cu parcarile este motiv de cearta intre vecini....afara nu prea vezi asa ceva...sa se desfiinteze!
13
12
Observ ca cele mai multe comentarii peiorative vin din partea celor care nu au inchiriat un astfel de loc de parcare rezidential, ce se intelege prin asta? Prioritatea la locurile de parcare din fata blocului o au locatarii acelui bloc cum de altfel e si corect. Desigur aceasta varianta nu este utilizata peste tot in toate zonele cartierele etc. Dar totusi locatarii au prioritate
9
3
Desfiintati toata mizeria asta! Primul venit parcheaza!
13
24
atat as pune taxa, se plateste anticipat pe tot anul in ianuarie pentru cei care au loc, daca nu, din februarie, primul venit, primul servit, in aceleasi conditii. Nu o sa se mai inchirieze toate locurile ? Perfect, si daca se inchiriaza doar un sfert, primaria va incasa dublu fata de cat a incasat anul asta, iar locatarii raman cu trei sferturi din locuri pe care le pot ocupa cum vor ei.
6
5
Ce ,vrei sa-ti urci cratita pe trotuar in fatza geamului ?
11
10
Cand scoate Chitac popicii?
14
8
Cica platesc 200 pe an adica 54 lei pe zi... cum mm ai calculat tu? esti prost Virgile
6
20
La Mangalia sunt cereri de luni de zile si asteapta spaga sa dea locurile eu am avut cerere de inaintea unui vecin care a luat primul. Am inteles ca spaga e 200 de lei din pacate la noi a ramas acelasi primar si cred ca ii va tine in brate pe aia care da locuri
1
0
Atentie Domnule Amiral ,toate scursurile din primaria constanta vin incolonati in Spit pe functii care mai de care galotate ,recompensati de milosul fagadau pentru servilism,Dna drector Aldea le pregateste birourile si locurile caldute acestor lingai ai sistemului PSD ist.Nu va lasati pacalit ca ei pleaca din primarie din pozitiile ce le vor detine va vor sabota continu.Exemplu clar este si acest incompetent de machidon Zelca care nu a facut decit sa si umple buzunarele din pozitia pe care a detinut o.Alo DNA mai existi.
17
1
Fa ordine in primaria Constanta si da afara functionarii incompetenti. Ani de zile acestia au luat salarii maxime taind frunza la caini. Nu vrem sa-i mai ducem in spate.
15
2
Am avut loc de parcare platit, timp de 10 ani si de trei ani nu -au aprobat prelungirea contractului, pe motiv ca este spatiu verde si se vor amenaja de Primarie, locurile de parcare, ceea ce nu s-a mai intamplat nici cu ocazia alegerilor.
12
3
Ultimele parcari amenajate in oras de Fagadau. Altele nu se vor mai face.
11
16
Praf in ochi Sa arate cate se schimba daca sunt galbenii la putere Cu oamenii incompetenti numiti in fruntea institutiilor cum ramane
12
12
Dupa 1 an jumate de cand am depus cerere la o saptamana dupa alegeri am fost sunat pentru loc de parcare... a fost schimbat primarul si s-au apucat si ei de munca
19
4
Trebuie marita exponential la 2000 pe an. Mai sunt de demolat o gramada de garaje de betivi care numai masini nu tin in ele. Stau betivii si fierb tuica, isi bat joc de batrane cand trec
32
15

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614