REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Joi, 23 Mai 2024
Anul XX Nr. 6738
21.8° Constanța Joi, 23 Mai 2024 Anul XX Nr. 6738
 

Fermierii sunt nevoiți să arunce tone de legume din cauza... campaniei electorale și a samsarilor!

Fermierii sunt nevoiți să arunce tone de legume din cauza... campaniei electorale și a samsarilor!

Georgiana BOGLEA 23 aprilie 2024 | 00:00 3568

Într-un context marcat de intensificarea controalelor fiscale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), fermierii români au fost puși în situația neplăcută de a arunca marfa rămasă nevândută, din cauza incapacității de a-și vinde produsele către samsari. Este o chestiune politică, vine campania electorală iar cineva are interes să incite foarte mult populația, să voteze invers de cum ar vota, spun unii fermieri.

întețit și sunt obligați să prezinte acte

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/agricultura/fermierii-arunca-tone-de-legume-in-timp-ce-samsarii-din-piete-vand-marfa-cu-200-mai-scumpa-de-trei-zile-arunc-2767019

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

întețit și sunt obligați să prezinte acte

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/agricultura/fermierii-arunca-tone-de-legume-in-timp-ce-samsarii-din-piete-vand-marfa-cu-200-mai-scumpa-de-trei-zile-arunc-2767019

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Fermierii sunt nevoiti sa arunce tone de legume din cauza... campaniei electorale si a samsarilor!Legume în piață

Producțiile autohtone de legume și cereale au fost deja afectate din cauza vremii schimbătoare, dar de parcă acest lucru nu ar fi suficient, fermierii constănțeni s-au mai lovit și de samsarii care nu mai doresc să le cumpere marfa din cauza controalelor ANAF, care s-au întețit și sunt obligați să prezinte tot felul de acte de proveniență a mărfii. Această măsură ar contribui la stabilizarea pieței și ar permite consumatorilor să beneficieze de prețuri mai apropiate de cele de producție, în prezent existând discrepanțe semnificative de preț între fermieri și rafturile magazinelor.

Fermierii sunt nevoiti sa arunce tone de legume din cauza... campaniei electorale si a samsarilor!Legume în piață

Samsarii nu mai au voie să mai ia decât o anumită cantitate de marfă de la noi. Nu știu exact care este regula. Nu ne-a afectat încă, dar s-a dat o lege nouă.  Samsarii nu își pot adăuga decât un anumit adaos și din cauza asta nu ar mai cumpăra marfa de la fermieri. Ei nu pot să o vândă mai departe decât cu un anumit preț“, a declarat fermierul Gheorghe Lămureanu.

Fermierii sunt nevoiti sa arunce tone de legume din cauza... campaniei electorale si a samsarilor!Gheorghe Lămureanu, fermier român

Faptul că era oricum o concurență acerbă între produsele românești și cele de export se știe, cele din urmă fiind vândute de obicei la prețuri mai accesibile, iar mulți oameni nu se mai uită la țara de proveniență a alimentelor din cauza bugetului redus. Împinși de sărăcie, din ce în ce mai mulți constănțeni aleg să cumpere strict cât au nevoie, fără să arunce banii pe alimente, care poate fiind produse în România sunt mai gustoase, dar prețurile mari ne fac pe mulți dintre noi să acceptăm cea mai ieftină variantă. Din cauza aceasta toată piața are de suferit pentru că producătorii români nu mai au practic cui să vândă, fiind nevoiți să arunce o mare cantitate din marfă. Scandalul pare a fi unul politic, zic unii fermieri.

Este o chestiune politică. Vine campania electorală iar cineva are interes ca să incite foarte mult populația, să voteze invers de cum ar vota. De exemplu, în această zonă micilor producători de lapte nu li s-a mai luat laptele pentru că s-a importat o cantitate foarte mare de lapte din Polonia, iar din această cauză prețurile nu au mai corespuns, iar fermierii români nu au mai vândut laptele. Fabricile nu și-au mai vândut produsele și nu au mai cumpărat de la micii producători. Același lucru s-a întâmplat și cu producătorii de legume. Este o problemă pe piață deoarece oamenii nu mai au bani. Cumpărătorului îi e frică să mai cumpere. Oamenii își reduc cumpărăturile și cumpără doar cu cât poate să trăiască și în cazul ăsta noi fabricăm și nu putem să vindem, trebuie să aruncăm producția sau să o donăm. Există într-adevăr o problemă și sunt afectați numai micii producători.” a declarat fermierul Nicu Cireașă.

Un fermier a fost nevoit să își cosească ceapa în loc să o vândă

Un fermier mâhnit de noile reglementări a anunțat cum și-a cosit producția de ceapă deoarece, din cauza controalelor ANAF, nu mai avea cui să o vândă sau ar fi trebui să o vândă la un preț de nimic.

Fermierii sunt nevoiti sa arunce tone de legume din cauza... campaniei electorale si a samsarilor!

„Acum vă arăt: am cosit ceapa. Decât să mă duc să o dau pe 20 de bani, am cosit-o și o fac băligar (compost -n.r.). Pe 20-30 de bani nu se merită. Ca să știți cât e prețul pe Pucheni și cât e prețul pe piață. Intră ANAF-ul pe Pucheni și iau degeaba ceapă, usturoi, leuștean, pătrunjel și mărar. Am cosit-o, bag freza în ea și la revedere“, a spus un alt fermier.

În Brașov samsarii au fost eliminați din piețe

De altfel, nu mai este o noutate că piețele din România sunt acaparate de bișnițari care nu fac altceva decât să cumpere produse de la producătorii agricoli și să le vândă, la prețuri mai mari, oamenilor. Legat de samsari precizăm că, la Brașov, Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care samsarii vor fi eliminați din piețe, având drept să rămână doar adevărații producători agricoli. Aceștia sunt verificați la fața locului de către angajații serviciului de administrare al piețelor, fiind verificate suprafețele cultivate și cantitățile produse. Și la Constanța s-a încercat o astfel de inițiativă însă până acum nu s-a concretizat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ultimii 2 ani am fost in toate resedintele de judet.Pot confirma ca singurul oras in care pietele sunt pline NUMAI de samsari este Constanta,orasul in care m-am nascut.Nu e posibil asa ceva,aceeasi marfa pe toate tarabele ,la preturi de 3 ori mai mari..rusine administratiilor din Constanta!
2
0
Cand is umplu buzunarele,nu declara nimeni cat a castigat.Cand incepe sa nu mai mearga treaba,vaiete,plansete,etc . ,,Pierzi,castigi,negustor te numesti",zice o vorba din batrani!
7
0
cand e marfa multa, buna si ...muncita face ti pretul mic sa cumpere si saracul si bogatul, samsarii vor da faliment ,dar e greu sa vinzi in piata ,e aglomeratie de samsari, tarabe pe sub mana , frig si timp de asteptat !
2
0
Producatorul a ajuns sa-l compatimeasca pe samsar care s-a imbogatit de pe urma muncii lui!Pai daca samasarului ii dadei marfa cu cat vroia el,de ce nu o dati la acelasi pret si celorlalti clienti si asa v-a avea de castigat toata lumea.
8
0
Daca am fi avut capitalism,ori nu-l avem, ar exista un sistem de colectare a productiei interne sare ar fi avut si el un profit,insa nu cat sa perturbe competitia pe piete. Producatorii ar fi fost stimulati,cumparatorii multumiti,si sigur ca era si de unde sa exportam. Azi castiga numai mafia importatorilor si bisnitarii ,mafiile pietelor. Probabil iau spaga si cei care mentin aceasta forma de exploatare a producatorilor si jefuire a cetatenilor. Pentruastea nu se iese in strada,ca suntem comozi. Foarte bine,vom crapa din cauza comoditatii si ticalosii vor prospera ca si pana acum.
5
3
Este un exemplu bun dat in cazul judetzului Brashov si se spune ca si in Constantza s-a incercat asha ceva dar nu s-a reushit,in Constantza nu s-a reushit pentru ca nu s-a vrut sa se reusheasca caci nu este mare inginerie este ceva ushor de implementat si bun pentru oameni si producatori dar raman uni fara shpaga si sunt tocmai aia care pot face ca lucrurile sa mearga normal ca la Brashov sau in alte judetze din Romania,of mackidonilor,mackidonilor,cine dracu v-a mai adus si pe voi in Dobrogea,trebuia sa va duca in jud.Teleorman,Olt sau cam p-acolo.
16
2
multa lume puturoasa se agata de munca celor citiva care produc. uitati-va la justitie, servicii, armata, o armata de preoti de la toate cultele, o armata de functionari, etc. acolo sint banii dvs!
11
0
PNL A DISTRUS ROMANIA! SE AGATA CU DINTII DE PUTERE SI FAC NUMAI FRAUDE!
17
9
Condus de neamt ne MANIPULEAZA. AVETI GRIJA CE VOTATI DACA VRETI SA O DUCETI MAI BINE!
14
10
Explicația "fermierului" decât să o vândă mai ieftin, că "nu se merita" mai bine bag freza in ea. Prin urmare, decât să iau un preț care să îmi acopere macar semințele, mai bine o distrug. E logic
37
1
Saoria din piețe trebuie taxată cu case de marcaj Producătorii trebuie să vândă marfa in piețe cu verificare și fără să fie taxat Samsarii sânt abonament votanți de partide parazite care conduc țara de treizeci de ani
25
1
Dacă sunt samsarii, de ce sunt ? Dacă nu sunt, pai de ce nu mai sunt ?wtf ??
18
7

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515