REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

FERMIERII vor primi DESPĂGUBIRI în valoare de 850 de milioane de lei pentru SECETĂ

FERMIERII vor primi DESPĂGUBIRI în valoare de 850 de milioane de lei pentru SECETĂ

Replica API 19 august 2020 | 00:00 1927

Fermierii vor primi despăgubiri pentru secetă în valoare de 850 de milioane de lei, a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Prima tranșă ar urma să intre în conturile agricultorilor în luna septembrie, urmând ca restul banilor să fie dați în luna octombrie. România a fost lovită anul acesta de una dintre cele mai crunte secete pedologice din ultimii zeci de ani.

"Am mers pe câmp, la fermierii afectați și m-am uitat in ochii acestora și le-am promis că vor primi despăgubiri! Deși, anul acesta trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, cu mari constrângeri bugetare, care a afectat toate domeniile din agricultura și industrie alimentară, așa cum am promis vom fi alături și vom sprijini fermierii.Nu a fost simplu, a fost o încercare grea pentru noi, cei de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și colegii noștri de la ministerul Finanțelor publice de a găsi sursa de finanțare pentru a ajuta agricultorii afectați!", a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Buget suplimentat cu 3,455 miliarde RON

În ultima ședință de Guvern, bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale a fost suplimentat cu 3,455 miliarde lei . Acest lucru va permite acordarea de ajutoare pentru secetă, pentru compensarea pierderilor înregistrate în zootehnie, dar și plata avansului subvențiilor pentru campania 2020, mai anunță ministrul Agriculturii.

În urmă cu două săptămâni, fermierii dobrogeni atrăgeau atenția guvernanților că dacă nu vor fi găsite soluții pentru a fi ajutați, vor trece la proteste și vor bloca drumurile din județele Constanța și Tulcea cu utilajele agricole. Din câte se pare, semnalele de alarmă trase de fermieri au ajuns și la urechile autorităților, care au promis că vor lua măsuri în acest sens.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand te apuci de lucrat pamantul nu astepta numai pomana din ceruri
5
1
sa le dea fermierilor ca merita ei iau pamanturi in areda isi iau subventii de la stat prostilor le spun ca a fost seceta si uite asa apar vilele FERMIERILOR
3
2
Cred ca urasti FERMIERII,sau te roade invidia.Este usor sa judeci dar fermierii sunt datori prin banci pentru o masina sau casa,au nopti nedormite,stau cu ochii pe cer.CE USOR SA FACI SOCOTEALA ALTUIA.Ai habar ce inseamna investitia in irigatii,sau tu esti unul din ala care vine din urma pe zicala ,,sa moara capra vecinului,,...
3
4
Eu le-as da bani doar pentru motorina si de seminte pentru araturile de toamna si semanat,restul sa mai suporte si ei pentru ca nu doar fermieri sunt singuri oameni de afaceri din Romania carora le-a mers prost anul asta,daca ei sufera atunci oameni care si-au pierdut locurile de munca care erau singura lor sursa de venit pentru ca sa traiasca ce sa mai spunem,sau poate aia nu sunt oameni cu toate ca au familie si copiii acasa.
5
1
Le- as da la uie la fermieri au luat suvetie de 14 ani sunt plini de euro si pamanturi ceilalti afaceristi ce primesc
3
2
Nu le as da un leu fermierilor. In atatia ani de subventii primite nu au investit un ban in sisteme de irigatii, ci doar in vile, vacante si masini. Acum cand a venit seceta ei sunt cei mai vehementi... Nu e posibil asa ceva!! Sa dea faliment cu totii ca sigur vin altii din urma!!!
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108