REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Fertilizările in vitro ar putea fi decontate de statul român

Fertilizările in vitro ar putea fi decontate de statul român

Replica API 5 februarie 2022 | 16:49 911

Infertilitatea în cuplu reprezintă un fenomen din ce în ce mai des întâlnit și grav în România. Statisticile arată că 1 din 5 cupluri se confruntă cu această dificultate majoră. Infertilitatea este definită ca incapacitatea unui cuplu de a obține o sarcină timp de un an, în ciuda contactelor sexuale regulate. Așa se face că în urma unor tratamente efectuate și recomandate de medicii specialiști, dar care nu funcționează, singura variantă viabilă rămâne fertilizarea in vitro, fiind vorba despre cea mai eficientă formă de tehnologie de reproducere asistată. Fertilizarea in vitro este o soluție, însă nu și atunci când nu există posibilități financiare. În acest sens, deputatul Cristina Rizea a depus în Parlament un proiect prin care statul român să ajute financiar cuplurile infertile decontând procedurile medicale de fertilizare umană asistată. Contactată de către reporterii Replica de Constanța, Cristina Rizea a declarat că se așteaptă

Fenomenul infertilității se accentuează de la an la an afectând 1 din 5 cupluri din România, conform statisticilor. Infertilitatea este definită ca incapacitatea unui cuplu de a obține o sarcină timp de un an, în ciuda contactelor sexuale regulate. Singura variantă viabilă este fertilizarea în vitro, fiind vorba despre cea mai eficientă formă de tehnologie de reproducere asistată. Fertilizarea in vitro este o soluție, însă nu și atunci când nu există posibilități financiare.

Cristina Rizea a depus un proiect în Parlamentul României

Cristina Rizea, deputatul constănțean din partea USR, a depus în cursul zilei de joi, 3 februarie a.c. în Parlament, alături de Oana Cambera și Diana Stoica, un proiect prin care statul să ajute financiar cuplurile infertile decontând procedurile medicale de fertilizare umană asistată. Contactată de către reporterii Replica de Constanța, Cristina Rizea a declarat că proiectul se adresează oamenilor care au probleme de infertilitate.

,,Acest proiect de adresează oamenilor care au probleme de infertilitate, această problemă afectează 1 din 5 cupluri. Infertilitatea este definită prin incapacitatea de a procrea după 1 an de încercări. După părerea mea, problema natalității este o problemă de siguranță națională, această problemă demografică se regăsește în întreaga lume. Statul român trebuie să fie proactiv și să vină în întâmpinarea celor care își doresc să aibă copii și nu pot din cauza unor probleme medicale. Costul unei astfel de proceduri este destul de ridicat și, în general, oamenii nu își permit să apeleze la aceste proceduri.

Condițiile de eligibilitate sunt adăugate în lege de la medici de specialitate și ne-am concentrat pe obținerea cât mai multor rezultate din acest proiect. Ne dorim cât mai mulți copii născuți datorită acestui proiect și nu mai multe fertilizări efectuate. Este un efort bugetar destul de mare și pentru statul român, iar proiectul are ca scop creșterea natalității, creșterea numărului de bebeluși care apar în fiecare an. Îmi doresc ca odată ce intră în vigoare în următorul an să vedem cel puțin 5000 de bebeluși născuți în plus față de cât s-ar fi născut în mod normal. ”, a declarat, pentru Replica de Constanța, deputatul Cristina Rizea.

Mai mult decât atât, deputatul a declarat că este un proiect la care visează de mai bine de 15 ani pentru că, la fel ca mulți alții, s-a lovit personal de această problemă și a fost nevoită să apeleze la proceduri de fertilizarea in vitro.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212