REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate Ovidius: concluzii finale

Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate Ovidius: concluzii finale

Replica API 16 noiembrie 2017 | 17:38 359

Sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța a fost marți seară, pe 14 noiembrie 2017, gazda unui eveniment de excepție. Timp de 3 ore, pe scena deja renumită în întreaga lume s-au consumat momente artistice și de omagiere. Acțiunea a reprezentat practic ultimul episod, și cel mai important, al „Festivalului Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius”, care s-a desfășurat în perioada 1 august – 14 noiembrie, în orașele Constanța și Sulmona, Italia.

Acest proiect a fost organizat de ASOCIAȚIA ECSIA SOCIAL ORG, a fost susținut de Primăria Municipiului Constanța iar partener principal a fost și Universitatea Ovidius, singura instituție de învățământ superior, din lume, care poartă numele geniului latin. De Ziua Dobrogei, pe 14 noiembrie 2017, a avut loc practic Gala Finală a acestui Festival menit să omagieze Bimillenaria, împlinirea a 2000 de ani de la trecerea în neființă, la Tomis, a celui ce a fost și ce va rămâne, Publius Ovidius Naso. Au fost decernate premii și plachete tuturor celor care, în cadrul acestui festival, s-au remarcat prin creații și rezultate deosebite, artiști care au reușit, fiecare în stilul său și în domeniul de expertiză, să aducă un omagiu marelui poet latin dar și Constanței.

A fost prezent un public numeros, înalte oficialități ale orașului, Primarul Constanței, Prefectul, personalități din domeniul cultural dar și oameni obișnuiți, interesați de acest eveniment. Pe scena Teatrului a fost intonat Imnul Dobrogei, compus de regretatul Dumitru Lupu, în amintirea căruia întreaga asistență a ținut un minut de reculegere. Un moment foarte apreciat a fost și recitalul oferit de Adrian Daminescu, îndrăgit interpret al României, născut la Timișoara dar îndrăgostit iremediabil de orașul Constanța și de Marea Neagră.

Punctul culminant al serii a fost prezentarea filmului documentar „Ovidius – 50 de ani de la înfrățirea orașelor Constanța și Sulmona”, producție dedicată memoriei marelui poet latin dar și înfrățirii dintre vechiul Tomis și orașul italian Sulmona, în care a văzut lumina Ovidius. În cadrul filmului au fost prezentate viața și opera lui Ovidius, inițiativa extraordinară a prefectului Remus Opreanu de a ridica la Constanța statuia poetului, și bineînțeles, momentul încheierii Acordului de Înfrățire dintre Sulmona și Constanța, acord încheiat pe data de 6 iunie 1968.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369