REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Festivitate de Absolvire la Universitatea Maritimă din Constanța!

Festivitate de Absolvire la Universitatea Maritimă din Constanța!

Replica API 4 iulie 2022 | 00:00 1486

Universitatea Maritimă din Constanța a organizat sâmbătă, 2 iulie 2022, la Baza Nautică, Festivitatea de Absolvire pentru Promoția din 2022. Devenită deja tradiție, festivitatea a fost un prilej de celebrare a celor patru ani de strânsă colaborare între cadrele didactice ale universității și studenți deopotrivă.

Președintele Senatului Universității Maritime din Constanța, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, a marcat deschiderea festivității, printr-un discurs în care a dorit să evidențieze importanța anilor de studii precum și să reafirme deschiderea spre noi orizonturi a UMC, făcând referire la proiectul de viitor – Universitatea Maritimă Europeană.

A urmat apoi, mesajul rectorului, prof. univ. dr. ing. Violeta Vali Ciucur, care, vizibil emoționat, le-a urat absolvenților să se bucure de un parcurs încununat de reușite.

În aplauzele publicului, cele mai bune rezultate au fost recompensate cu diplome și medalii, iar cadrele didactice ale universității au primit plachete personalizate, în semn de apreciere pentru tot efortul depus în actul academic.

Președintele Senatului UMC, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, a înmânat de asemenea, șefului de promoție al Facultății de Navigație și Transport Maritim și Fluvial, un ceas de marcă, oferit de compania Maersk România.

Emoție, bucurie și încredere au fost nuanțele ce au conturat tabloul celor care acum pășesc într-o nouă etapă a vieții lor, cea a maturității.

O parte însemnată a absolvenților din promoția 2022 a beneficiat, de-a lungul anilor de studii, de stagii de pregătire la sediul instituțiilor partenere, ca urmare a demersului Universității Maritime din Constanța de a asigura un proces eficient de tranziție de la studii universitare la viața activă.

Săptămâna aceasta se derulează si concursul de admitere la Universitatea Maritimă din Constanța, pentru care au fost scoase la concurs 1305 locuri, dintre care 180 bugetate, la cele 7 programe de studii ale celor două facultăți. Admiterea din acest an, se va face în baza unui concurs de dosare pentru care media de la bacalaureat reprezintă singurul criteriu de departajare a studenților.

Cu o tradiție de peste 30 de ani, Universitatea Maritimă din Constanța promovează educația și cercetarea, în concordanță cu exigențele unei societăți bazate pe cunoaștere prin formarea inițială, educație continuă și integrare în circuitul valorilor universale.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg ce mai cauta acolo panait , la 73 ani conform legii invatamantului trebuia sa fie aut de 3 ani ! In ce tara traim fratilor !
0
0
Aveti 100 de studenti si va numiti universitate? Sunteti la fel ca Univ Saguna, o adunatura de impostori.
0
0
Violeta Vali Ciucur este doamna sau domn.Daca este doamna,cum poate fi" vizibil emotionat"
1
0
Aia se numeste universitate? Impostorul de panait a distrus ori urma de spirit universitar. e doar o banda de hoti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102