REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Festivităţile şcolare de sfârşit de an, organizate ONLINE

Festivităţile şcolare de sfârşit de an, organizate ONLINE

Replica API 8 iunie 2020 | 23:24 1782

Mai ales că se apropie susținerea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, elevii trebuie să fie precauți în această perioadă. „Mai ales pentru elevii care vor susține examenele naționale este bine să fim precauți. Nu trebuie să îi expunem. Eu rămân cu această recomandare. Dacă vreun director, diriginte sau părinte vrea să își asume așa ceva, atunci nu mai este problema mea. Nu are sens să ne expunem în această perioadă. Am înțeles că este o tradiție, îmi pare rău că trebuie să renunțăm la foarte multe lucruri, dar situația actuală impune măsuri speciale”, a mai punctat inspectorul școlar general al ISJ Constanța.

Sorin Mihai: Serbarea se poate organiza în august sau septembrie

Sorin Mihai a vorbit și despre eventualitatea ca această serbare de sfârșit de an să se poată organiza și în luna august sau septembrie. De asemenea, inspectorul școlar general a spus și despre banchet că este o tradiție, într-adevăr, dar elevii nu pot fi expuși, mai ales acum, înainte de susținerea examenelor. „Acea festivitate se poate organiza în august sau septembrie, dacă va exista această posibilitate. Atâta timp cât se organizează și acele întâlniri de zece ani de zile, de ce nu s-ar putea organiza și peste o lună? Nu este o necesitate. Este o petrecere și atât. Intră în zona tradițiilor, dar nu avem un grafic pentru așa ceva. Nu putem de dragul unei petreceri să îi expunem nejustificat”, a mai spus Sorin Mihai.

Prudență și atenție pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a în această perioadă

În încheiere, Sorin Mihai, a făcut o recomandare pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, mai ales că în această perioadă, litoralul a avut parte din unele estimări, de o prezență a peste 15.000 de turiști, pentru vacanța de Rusalii, iar sâmbătă, 6 iunie, Vama Veche a fost arhiplină în toiul nopții. „Recomand elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a să manifeste prudență, atenție în această perioadă. Afluența aceasta puternică către litoral va aglomera această zonă”, a încheiat Sorin Mihai, inspector școlar general al ISJ Constanța.

Punctul de vedere al Ministerului Educației și Cercetării în ceea ce privește organizarea serbărilor de sfârșit de an

Ministerul Educaiei și Cercetării a transmis pentru G4media un punct de vedere în ceea ce privește tradiționala serbare de sfârșit de an. ”În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2. În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție.”

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108