REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Fetiţă de un an, cu corneea arsă după ce a fost expusă la raze UV în Spitalul Gomoiu

Fetiţă de un an, cu corneea arsă după ce a fost expusă la raze UV în Spitalul Gomoiu

Ana Maria LIPAN 16 ianuarie 2023 | 12:12 2395

Caz revoltător de neglijenţă la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" din Bucureşti. O fetiţă de un an are corneea arsă, după ce ea şi tatăl ei au fost trimişi să aştepte consultul într-un container în care funcţiona o lampă cu ultraviolete, pentru sterilizare. Când au ajuns acasă, bebeluşul şi tatăl şi-au pierdut vederea câteva ore, au avut dureri mari de ochi şi a început să li se desprindă pielea de pe faţă. Directorul spitalului a cerut scuze părinţilor şi a promis că angajatul nepăsător va fi sancţionat. 

Fetiță cu corneea arsă de la lampa UV, într-un spital din București FOTO captură video/observatornews.ro 

"Fetiţa s-a trezit plângând şi nu putea să deschidă ochii", povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl copilei. "A plâns continuu, nu a mâncat, nu a băut apă. Pur şi simplu adormea din cauza durerilor şi epuizării", adaugă Alexandra Mocănașu, mama fetiţei. 

Au mers la spital pentru o răceală, dar s-au întors cu probleme grave

"Am mers pentru o răceală şi ne-am întors cu o problemă mult mai gravă". Părinţii şi-au dus bebeluşul răcit la camera de gardă de la Spitalul de Copii Victor Gomoiu. "Am intrat la triaj într-un container amenajat. Domnul asistent i-a făcut teste pentru gripă, COVID. I-a spus că trebuie să intrăm în celălalt container, de lângă. A intrat soţul. În tot acest timp lampa a fost pornită, lampa UV, nimeni nu a venit să verifice dacă trebuie stinsă", mărturiseşte Alexandra Mocănașu, mama fetiţei.

Timp de o oră, tatăl şi fetiţa au aşteptat medicul de gardă, lângă lampa UV. "Am stat cu copilul acolo tot acest timp, până a venit doamna doctor să o consulte. Când a intrat doamna doctor, a stins lampa. Pur şi simplu a stins-o şi şi-a văzut de consultul copilului, după care s-a dus înapoi în spital", spune Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

Acasă au apărut primele simptome. Diagnosticul: arsură de cornee

Au primit o reţetă şi au fost trimişi acasă. După o oră, au început problemele. "Când am ajuns acasă, la jumătate de oră a început el să aibă mâncărimi la sprâncene, gene şi după câteva minute au început durerile, usturimile", adaugă Alexandra Mocănașu, mama fetiţei. "În seara aceea nu am putut deschide ochii sub nicio formă pentru că mă usturau foarte tare. E ca şi cum ai primi o mână de nisip în ochi continuu. Ochii erau foarte umflaţi şi pur şi simplu mi-a curs apă din ochi, pentru că se lipiseră. Am crezut că nu mai deschid ochii niciodată să mai văd", povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei. 

Imediat după, fetiţa de un an a început să aibă aceleaşi simptome. În cele din urmă, după două apeluri la ambulanţă, mama şi fiica au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu. Medicii de acolo le-au spus că nu pot trata bebeluşul, aşa că aceeaşi salvare le-a dus la spitalul de oftalmologie. "I s-a spus că ştim situaţia, au mai fost cazuri, este de la o lampă UV. Este ca şi când ar fi sudat fără ochelari foarte mult timp. I-au pus anestezie, ca să-i poată verifica ochişorii. Când a fost verificată, au spus că are corneea arsă", mai spune Alexandra Mocănașu, mama fetiţei. 

"Simte durere vie, asta simte pacientul. Se întâmplă toate lucrurile acestea în decurs foarte, foarte scurt, vorbim de câteva minute", a explicat Roxana Cuzubaş, medic oftalmolog

Ce riscă asistentul medical neglijent

Directorul Spitalului Victor Gomoiu a aflat despre incident abia după două zile. "Am fost sunat de managerul spitalului. Mi-a spus: A fost cumva un asistent mai îngâmfat care v-a primit? I-am spus da, chiar el a fost. Mi-a zis că îi pare rău pentru situaţia în care ne aflăm, dar ei sunt într-o situaţie şi mai dificilă din cauza lipsei de personal", povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

Asistentul care a trimis bebeluşul în containerul cu lampa cu ultraviolete pornită este anchetat de superiori. "A fost neglijent. Nu va rămâne nesancţionat, asta e sigur. Demiterea este o posibilitate", a declarat Vlad Costel, director medical Spitalul Victor Gomoiu, potrivit observatornews.ro.

Conducerea Spitalului Victor Gomoiu va decide luni dacă îl demite pe asistentul neglijent. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru replica , saraciilor luati bani de la spitalul nostru din constanta , ca sa nu scrieti articole despre malpraxis care se face in constanta ! Credeti ca suntem asa de ursi scrieti de alte spitale din afara judetului si cand vedeti ca scriu alti din alt judet scrieti si voi ! Rusine ! Dna pe voi !!!
6
1
Era vorba de ala care i-a raspuns lui Bobone si a zis: " si ce? te oftici? Ala e imbecilul, cretinul, prostul, avortonul!!!!
4
0
e asta care a comentat sub mine. bai, idiotule... Arzate-ar focul pe tine pana putrezesti in iad!
1
4
cel mai bun medic e avionul spre viena. Daca ai bani ca hotii de parlamentari ! Daca nu, iei ultraviolete la gomou si te tarasti in genunchi la sf.parascheva.
7
1
Si ce? Te oftici?
0
9
Dar tu ca părinte cum stai ca idiotu cu copilu sub lampa uv o ora? Ieșeai afara…. O stingeai….. toti idioții fac copii acuma
2
8
Scos certificat medical si plangere penala+despagubiri de milioane ca sa-i cocoseze. Directorul minte. Nu le pasa.Asistentul nu o sa pateasca nimic. Pacientii sunt carne de tun pentru medici. Spaga bani sunt toti inebuniti dupa spaga si bani si umbla numai dupa bani.Nu isi mai fac datoria pe protocolul medical.Toti umbla dupa spaga.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108