REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Fidesz a suspendat unilateral relaţiile cu PPE şi va urmări dacă atacurile contra Ungariei continuă

Fidesz a suspendat unilateral relaţiile cu PPE şi va urmări dacă atacurile contra Ungariei continuă

Replica API 23 martie 2019 | 00:00 479

Viktor Orban

Fidesz, formaţiunea guvernamentală din Ungaria, a luat decizia unilaterală de a-şi suspenda relaţiile cu Partidul Popular European (PPE) până la alegerile europarlamentare din mai şi va aştepta să vadă dacă "seria de atacuri împotriva Ungariei" continuă, a declarat vicepreşedinta Fidesz responsabilă cu afacerile externe, Katalin Novak, transmite vineri MTI.

Aflată la Paris pentru discuţii cu grupul de prietenie franco-ungară din parlamentul francez, responsabila Fidesz a salutat, într-o declaraţie acordată joi seara MTI, numirea unui "consiliu" condus de fostul preşedinte al Consiliului European Herman Van Rompuy care să monitorizeze situaţia din Ungaria. Aceasta va permite, a susţinut ea, să se facă o "evaluare mai autentică a politicilor Fidesz".

Potrivit lui Katalin Novak, un comitet al Fidesz format din trei membri şi pe care îl va conduce va purta consultări regulate cu PPE pentru a-l ajuta pe acesta să "aibă o înţelegere mai clară" a politicilor Ungariei.

Comitetul ungar va avea misiunea de a monitoriza situaţia după alegerile pentru Parlamentul European din mai şi de a evalua care este modul cel mai eficient în care poate reprezenta Fidesz interesele poporului ungar la Bruxelles, a menţionat Novak.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
adevarul este ca ungurii au koae
0
0
Multa muie PPE ! Bravo Fidesz ! Asa ar trebui sa procedeze si PSD-ul cu mafiotii de la PES ! Muie si PES ! Jos occulta mondiala !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468