REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FILANTROPICA pe străzile Constanţei! ‘Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană’

FILANTROPICA pe străzile Constanţei! ‘Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană’

Replica API 16 iunie 2018 | 00:00 555

Oraşul Constanţa pare desprins din filmul românesc “Filantropica”, pe străzile principale ale oraşului fiind prezente tot mai multe persoane care, odată cu deschiderea sezonului estival, stau la mila trecătorilor. Se spune că mână întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană, astfel că cerşetorii de pe străzile oraşului Constanţa s-au învăţat cu această vorbă şi procedează ca atare.

Poveştile celor care cerşeşesc mila altora par a fi desprinse din filme. Dramatic cu adevărat este faptul că tot mai mulţi minori sunt trimişi de către adulţi să cerşească pe timpul zilei, aşteptaţi cu sufetul la gură la lăsarea întunericului să aducă “acasă” tot ce au reuşit să strângă.

Se folosea de propriul BEBELUŞ pentru a apela la MILA trecătorilor!

La final de săptămână, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Politia Locală Constanta au identificat o persoana majora care avea capacitatea de a munci și care apela la mila publicului in intersecția B.Dul 1 Decembrie / B-dul I. C Bratianu din Constanta , folosindu-se de o persoana minora, mai exat un bebeluș de aproximativ 2 luni, în scopul de a obține ajutor material. În acest caz a fost demarată procedura sesizării instituției abilitate, conform articolului 293 din Codul de Procedura Penală, întrucât fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii “ Folosirea unui minor in scop de cerșetorie” așa cum este prevăzută in dispozițiile ART. 215 din Noul Cod Penal.Politistii locali au întocmit proces verbal de depistare pentru predarea persoanei secției competente teritorial.

Odată cu încălzirea vremii, cerşetorii au ieşti din nou în stradă. Oamenii care stau cu atâta răbdare şi calm la mâna trecătorilor sunt parcă din ce în ce mai mulţi. Sezonul estival este şi el un moment propice atât pentru cei care practică cerşetoria, cât şi pentru cei care iau din buzunare fără a cere, hoţii. “Am observat că sunt din ce în ce mai mulţi cerşetori. Acum două luni, spre exemplu, nu prea mai erau pe străzi. Aici, în km 4-5, văd că au venit iarăşi ţiganii, şi-au întins o pătură la umbră şi stau cu copii cu tot şi cer trecătorilor bani. Atunci când nu le dai, se şi supără şi te mai şi înjură. Sunt imprevizibili! Este urât cum am ajuns... 2018 în condiţii de ani ‘90. ”, a precizat pentru “Replica de Constanţa” o locuitoare a cartierului din Faleză Sud. De asemenea, nici zona de nord a oraşului nu a fost ocolită de aceştia. “Sunt incredibile! Stau aici tolănite şi cer bani... aşa imagine a Constanţei... Problema este că ne-am obişnuit cu ei... şi în loc să combatem cerşetoria, o acceptăm.”, a precizat un alt constănţean, locuitor al cartierului Brotăcei din Tomis Nord.

BANI CONFISCAŢI şi AVERTISMENTE din partea poliţiştilor!

Copiii sunt puşi de părinţi să colinde străzile municipiului ca să adune un ban de pâine. Practic, momeala cea mai bună o reprezintă aceşti minori care sensibilizează prin inocenţa vârstei şi a ceea ce fac, spunând că duc o viaţă grea acasă, că familia nu are de mâncare sau că mai sunt 5 fraţi care îl aşteaptă pe el cu cele procurate. “Cunosc un băieţel care se tot plimbă prin centrul oraşului, chiar aici în zona Tomis Mall, asta fiind şi „zona lor”... sunt case locuite de ţigani. Umblă chiar în faţa mall-ului cerând bănuţi de la trecători. Dar când vrei să le dai de mâncare, o plăcintă sau un sandviş... te şi înjură.”, ne-a declarat un comerciant din centrul oraşului.

Vara 2018 vine cu o reacţie în ceea ce priveşte cerşetoria în municipiul Constanţa! Poliţia Locală a luat iniţiativă în acest sens şi au trimis echipaje pe teren pentru a elibera străzile de oameni care cer la colţ de stradă. Astfel, polițiștii locali acționează atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. În urma verificărilor, două persoane care apelau la mila publicului au fost controlate de poliţiştii locali, avertizate şi totodată li s-a confiscat suma pe care au primit-o din cerşetorie. Aceştia se aflau în intersecţia City Parc Mall, pe strada Mircea cel Bătrân din centrul oraşului, precum şi pe Bulevardul 1 Mai din Constanţa. Sumele confiscate au fost în valoare de 9, respectiv 21 de lei, cel din urmă primind doar un avertisment din partea oamenlior legii. Împotriva cerşetoriei vine Legea nr. 61/1991R - art.2, pct. 3 – apelarea la mila publicului.

Paula SOLOMON

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/cersetor-prins-in-fapt-de-politistii-locali-constanteni-video-348042/

https://www.replicaonline.ro/cat-castiga-un-cersetor-in-constanta-pe-timp-de-vara-si-unde-ajung-banii-284123/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cersesc si din banii de cerseala isi cumpara iarba si heroina ca vorba aia trag la cui si la seringa in momentul cand nu mai merge cu cerseala . aplica planul B .se grupeaza cu alti mai mari si dau in cap talharesc oameni ca doar acesti cersetori au baieti smardoi in spate care le tine sub protectorat .au ajutor social si tot ei fac pe victimele ei cand trag la seringa nu se se inteapa niciodata in brate pentru se vor vedea intepaturile si nu mai au succes la cersit ei in schimb se injecteaza in zone ascunse gen pe picioare ,zona pubiana intre degete la picioare in talpi ,glezne si altele.
0
0
Colcaie tot felul de hoti,cersetori,talhari,nu doar pe strazi, dar colcaie tot felul de infractori si in institutiile statului. Romania este plina de gunoi umanoid ,insa cei alesi sa faca legi si sa le aplice in folosul cetatenilor,se pisa cu bolta pe noi toti imediat ce castiga alegerile.Si de asta au plecat din tara niste milioane de romani.Daca dai la o parte lozincile stupide,vezi ce este ascuns ,,la umbra'',adica realitatea cu miros greu in care traieste un popor intreg,adica cea mai mare parte a poporului. Cei ce o duc relative bine pot incape intr-un judet ,restul e saracie lucie.
0
0
Pe unu schiop l-am vazut eu in Palas era imbracat bine si avea si nevasta cersetorul de la Casa de Cultura
0
0
Bebelusi sunt drogati ....deaia nu plang .
0
0
cei care dau bani sunt principalii vinovati! daca nu s-ar mai da bani, nici cersetori n-ar mai fi!dar asa, mokka, este cel mai bine pentru ei!
5
0
nu esti doar rautacioasa, esti si proasta.Daca citeai materialul, aveai raspunsuri, dar tu...batman, batman
5
2
Marea grija a politiei locale este sa aplice amenzi pentru parcare. Ce conteaza ca strazile si mai ales marile intersectii sunt pline de cersetori, ca prin parcuri alearga slobozi caini fara botnita si fara lesa si asa mai departe...
8
6
Politica dusa de primarie si CJ, incepand cu constructia H. Coanda in buricul orasului, blatul si mocangeala pe RATC, au condus la invadarea Constantei de tiganet. Si tot vin, s-or sa mai vina. Au suportul primariei, care ii foloseste la vot. Simplu!
11
1
Sa scapam odata de tigani!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614