rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FILMĂRI și ANCHETĂ DNA Constanța! ȘPĂGI de MII de EURO învârtite în portul Midia: Martori AMENINȚAȚI!

Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța a demarat o anchetă în portul Midia. Astfel, mai multe nereguli au ieșit la iveală, iar rechizitoriul a ajuns deja în instanță. Mai exact, Radu Ioan Hristovici, controlor vamal superior în cadrul biroului Vamal de Frontieră Constanţa, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Acesta este acuzat că a primit, în mai multe rânduri, bani de la cetățeni arabi care au afaceri în domeniului transportului de animale, fiind vorba chiar și de 5.000 de euro pe transport. Rolul lui era de a pune la punct repede actele, ca navele să plece cât mai repede din portul Midia. Alături de acesta au mai fost cercetate două persoane, dar cu ele vor fi încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Procurorii DNA Constanța, examinând conţinutul materialului de urmărire penală privind pe inculpații Hristovici Radu Ioan, cercetat pentru săvârşirea a două infracţiunii de luare de mită, Nasreddin Aswad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, și Naim Jabanou, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, au reținut că, la data de 5 mai 2018, în calitate de funcționar vamal în cadrul Punctului Vamal Midia, în incinta birourilor instituției, inculpatul Hristovici Radu Ioan a primit în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Nasreddin Aswad suma de 3.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităților vamale pentru exportul de animale vii efectuat în ziua respectivă. Totodată, la data de 12 mai 2018, în calitate de funcționar vamal în cadrul Punctului Vamal Midia, în incinta birourilor instituției, inculpatul Hristovici Radu Ioan a primit în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Naim Jabanou suma de 2.500 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităților vamale pentru exportul de animale vii efectuat în ziua respectivă. Acesta a fost trimis în judecată, iar cei doi cetățeni străini au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției. Menționăm că, la data de 11.04.2018, Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța s-a sesizat din oficiu cu privire la speța de față.

Andrei Bodean

Ce a declarat Andrei Bodean, șeful DNA Constanța

”Colegii mei au dispus, în 2019, trimiterea în judecată a unui funcționar vamal, care își desfășura activitatea în portul Midia pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, în legătură cu operațiuni de export de animale vii. Cei doi mituitori, cetățeni străini, au încheiat cu procurorii acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, a declarat Andrei Bodean, șeful DNA- Serviciul Teritorial Constanța.

MARTOR AMENINȚAT, AUDIAT de DNA!

Din analiza coroborată a întregului material probator administrat a rezultat că exporturile de animale vii realizate de societățile comerciale din România sunt efectuate, cu precădere, prin Portul Midia. Animalele sunt aduse de exportatori cu mijloace de transport auto după care sunt încărcate în mijloace de transport naval. Țările de destinație sunt, în proporție covârșitoare, cele cu populație musulmană, precum Arabia Saudită, Iordania, Siria, Irak, Libia sau Liban. Ocazional sunt exportate animale vii în Israel sau chiar în țări europene. Exportul presupune efectuarea unor formalități care implică, în special, contactul cu funcționarii vamali, funcționarii poliției de frontieră Informația care a stat la baza sesizării a fost furnizată de o persoană care lucrează în incinta Portului Midia. Din declarația acestei persoane, audiată ca martor amenințat, rezultă că, lucrând în incinta Portului Midia, a luat cunoștință în mod nemijlocit de multiple ilegalități săvârșite de personalul vamal din cadrul Punctului Vamal Midia. Concret, prin Portul Midia sunt exportate în mod regulat animale vii, respectiv berbecuți și tăurași. În mod obișnuit, există un număr limitat de nave maritime care încărcă această marfă și o transportă în țări cu populație arabă (Liban, Siria, Irak, Libia, Turcia, Israel, etc). Aceste nave revin apoi în Portul Midia pentru a încărca din nou. ”Pentru ca activitatea de vămuire și export să decurgă bine, fără probleme, persoanele care se ocupă de export plătesc în mod regulat, pentru fiecare navă, cca. între 2.000-5.000 euro, în funcție de numărul de animale încărcat. Când nava sosește la încărcare, după efectuarea controlului vamal, agentul navei depune la Punctul Vamal Midia un permis vamal de încărcare, respectiv o declarație vamală de export preliminară. Încă din această fază medicul veterinar, care are biroul chiar în Portul Midia, vizează la rândul lui acest permis. După această procedură marfa poate fi, teoretic, încărcată. Marfa este adusă în Port cu camioanele, din diverse zone ale țării. Medicul asistă la încărcare încă de la aducerea mărfii. Vameșii verifică documentele de proveniență a mărfii dar nu asistă la încărcare”.

IMAGINI: NEGOCIERI, MII de EURO și PUPĂTURI pe OBRAZ!

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Constanța se arată că, pe de o parte, personalul vamal a fost surprins în mai multe rânduri aducând în mod disimulat, în incinta punctului vamal, și împărțind cartoane de țigarete ce provin de la vasele maritime care sunt operate în Portul Midia. Cele mai importante aspecte sunt însă cele ce privesc primirea, în două rânduri, de către funcționarul vamal Hristovici Radu Ioan a unor sume de bani, în incinta birourilor instituției. Astfel, la data de 5 mai 2018, începând cu ora 23.52, funcționarul vamal Hristovici Radu a purtat discuții, în incinta Punctului Vamal Midia, cu o persoană de etnie arabă identificată ca fiind cetățeanul sirian Nasreddin Aswad, despre operațiuni de încărcare în Portul Midia. Inculpatul Nasreddin Aswad, aşa cum a fost suprins în imaginile puse la dispoziţie anchetatorilor, l-a întrebat pe incupatul Hristovici cât trebuie să-i dea, acesta răspunzând 35. Nasreddin Aswad a afirmar că nu are decât 20 de milioane (2.000 lei), moment în care numără o sumă de bani. După o scurtă negociere (vameșul nu acceptă 25 ci pretinde 30), cetățeanul sirian acceptă să-i remită suma totală de 3.000 lei pe care funcționarul vamal o ia, o numără apoi îi mulțumește în limba engleză. Inculpatul Aswad poate fi observant în timp ce numără ambele sume, întâi 2.500 lei apoi încă 500 de lei. Totodată, imaginile surprind remiterea consecutivă a celor două sume de bani. Cei doi își strâng mâinile și se sărută pe obraz. În același context, inculpatul Hristovici îl asigură pe inculpatul Nasreddin Aswad că el va rezolva tot.

Cetățean arab: Eu dau, da' să nu mai cere nimeni!

De asemenea, în ziua de 12 mai 2018 între inculpatul Hristovici și inculpatul Naim Jabanou au avut loc două întâlniri, se mai arată în rechizitoriu. În prealabil, inculpatul Hristovici a discutat cu medicul veterinar de tură despre exportul ce urma să fie făcut de firma în cauză. La sfârșitul programului de lucru al inculpatului Hristovici Radu, puțin înainte de ora 19.00, la sediul Punctului vamal Midia a revenit inculpatul Naim Jabanou, între cei doi având loc o conversație. Se poate observa că funcționarul vamal îi explică interlocutorului că s-a uitat pe declarații, că ”nea agentul trebuie să modifice ceva la acestea și apoi liber verde. Exact în acest moment, cetățeanul sirian scoate din buzunar o sumă de bani pe care i-o remite vameșului. Concomitent cetățeanul arab spune ”să nu mai cere nimeni …” iar vameșul îl asigură că nu. La întrebarea vameșului Hristovici Radu ”cum sunt aici?” ținând ridicată mâna în care are banii, sirianul răspunde ”dușcinci”. Funcționarul vamal mulțumește și îl asigură pe inculpatul Naim Jabanou că nici nu mai este necesar să treacă pe la birourile Punctului Vamal, că el răspunde de ce trebuie făcut și că declarațiile vor fi aduse în seara următoare. Astfel, din actele dosarului rezultă că, în ziua de 12 mai 2018 firma în cauză a exportat 14.100 de ovine, acestea fiind încărcate pe o navă comercială. Marfa era importată de (.....) Ltd Iordania. Potrivit inculpatului Naim Jabanou, patronii societății pentru care lucra în perioada mai 2018, dețineau și această societate cu profil similar în Iordania.

Liliana IONIȚĂ

miercuri, 12 februarie 20200
Comentarii

00real news(21 mar 11:18)
martorul amenintat este de fapt un sifon pe care tot portul il stie si care lucreaza la vama...
00Ilie Coman(20 feb 23:35)
Pe Dumitrache Ion asociatul lui Felix Stroie cand il luati vedeti cat TVA " a recuperat de la stat pentru luctrari fictive facturate la arabi !
010Bravo, bravo(20 feb 20:44)
Un amarat de vames si unul de la ANR capitania Macin condamnat pentru 50 de euro. Bai fratilor, pestii mari cand ??? La ei nu puteti ajunge ? Ne fluturati pe sub nas captura de guvizi?
03Cornelus(13 feb 16:06)
Un singur functionar vamal? Este de rasul curcilor. Ha, ha ha.
06BADIE DNA(13 feb 07:55)
LA RAJA NU AI VOIE? CEVA.....SPAGUTE DE LA stroe?
011Stefan(13 feb 07:33)
La ANR trimiteti 2-3 procurori ca acolo este volum mare de munca ! Chiar si in teritoriu este mare nevoie.
082x nimic(12 feb 19:23)
Si pesti, mai mari, cand prindeti? Asta nu este activitate! Treceti peste grade si luati si voi balenele!
119Oaia Neagra(12 feb 17:58)
Vama, ANR, Apc, DSV, pilotaj... Stiti pe cineva care sa plece cu mana goala din Midia? Sa se afle care era traseul banilor, al cartoanelor se tigari, etc. Omul impartea si era protejat, nu?
03fani(12 feb 17:52)
Uraaaa ..s-a gasit fisura !
011dar(12 feb 17:12)
de spagile date la dsv nu spune nimeni nimic?
05ciupani(12 feb 16:27)
nenorociti!!!!
12Nu firca(12 feb 14:27)
Amenintati dar nu ne este frica va dam pe topogan gata cu mita
113cand vezi(12 feb 14:16)
fata lui bodean stii ca ai in fata ta un infractor !!! Si cu ranfularea pulii cum ramane ??? E apa inca prea rece ??? Sau sufa prea subtire ???
07Simion(12 feb 14:12)
Mereu Nimeni nu stie nimic Doar cind se intimpla ceva La midia Spaga se da Si se ia de ani de zile De la capitanie Vama Si toate autoritatile de acolo
015fake new(12 feb 13:45)
Din moment ce arabii au turnat, de ce banii nu erau marcati, daca nu prima data de ce nu au fost marcati a doua oara? De ce nu a fost realizat un flagrant?De ce dupa 2 ani apare dosarul? Pana la urma se pare ca vamesul nu a cerut nimic, practic arabul il manjeste fara voia lui.Oare de ce? Nu cumva vamesul acela a deranjat siatemul mafiot?
62penelisti idioti(12 feb 13:21)
bei penelisti scapati l pe dumitrache de chinuri. puneti l pe mezei inapoi ca si asa el conduce pe acolo
412VAMES(12 feb 13:16)
Vamesi cinstiti nu veti gasi in Romania. Astia contra cost sunt gata sa bage si coronavirusii in tara.
210Barascu Mihai(12 feb 13:04)
Bine ca am iesit la pensie, ca si acum mulgeam arabii de bani, pacat ca am reusit sa imi termin vila de la Navodari din cartoanele de tigari adunate de la nave!
116vali(12 feb 12:12)
Alo DNA. Adica Mezei si Sincan care au raspun s in totalitate de siguranta navei nu patesc numic? Ei nu intra in lantul cercetarii procurorilor? De ce oare..
310Ptr cei care n au inteles(12 feb 12:00)
Acel vapor a fost rasturnat i tentionat pt a avea temei sa intre dna ul. Lantul trofic al spagii este mare.iar ancheta asta este doar apa de ploaie.o sa cada numa trepadusii sagetile cozile de topor. Vreti sa mi spuneti mie ca sefii directorii samd nu stiau si nu s manjiti?fiti serioai oameni buni.fiti seriosi.stie toata lumea la fel cum toata lumea e manjita.daca se vrea curatenie se poate face in sec 2 dar nu se vrea pt ca politicul este implicat si manjit!
325o pla(12 feb 10:02)
Spagile astea sunt mici, adevaratele spagi sunt in Portul Agigea unde mafia a stabilit tarife pentru fiecare transport.
026didi(12 feb 09:43)
S-a gasit acarul paun .. vamesul. Dar oile alea multe se numara de niste firme de survey, care intocmesc niscai documente pe care le prezinta la vama, cand se intocmeste exportul. Daca erau oi mai multe si nava era supraincarcata, atunci de ce nu s-a vazut la controlul de plecare ca marca de pescaj e disparuta sub apa? Toti sunt in cirdasie, pana nu rupi lantul...
014Cineva(12 feb 09:42)
Ete na s-a trezit cineva sa ia la suturi pe astia...cat o sa tina,doar pana o sa ajunga la adevaratii spagari care asta fac, si nu de acuma ci din totdeauna...,apoi se va sista totul la indemnul cuiva de sus,si va ramane doar o stire,asa sa stim si noi cum se procedeaza,de parca nu am fi stiut...hai ca am o lehamite...
66Adrian(12 feb 08:59)
Bravo Andrei Bodean.
017Apa chioara,doar o frectie(12 feb 08:50)
Pana ce nu se va schimba legea cu care Fiscul va lua la puricat toate averile si veniturile dubioase nu se va schimba nimic.Se va fura intr-o veselie.Dar cine sa o schimbe ? Politicienii care sunt primii la furat ? Era treaba procurorilor sa se bage pe fir din timp.In fond au prins numai un vames amarat,a 7 a mana la mafia de acolo.Bine ca statul le da pensii si salarii nesimtite la procurori. Parca aud:nu a existat nicio sesizare.
015Mincinosi(12 feb 08:39)
Spagile sunt mult mai mari, dar mai exista si alte ziare care spun tot, nu ca voi, 5000e 2500lei
032De bine!(12 feb 08:11)
Hai, hai si pe la ANR ! Hai ca aveti si acolooo !
025........(12 feb 07:45)
Daca nu se scufunda barcuta cu berbeci nu se afla de spagi. Serviciilii numarau oile si le dadea cu virgula. Au ziarele straine ce sa scrie despre vapoare si berbeci in Romania.
022gigi(12 feb 07:35)
cine,securistul? vedeti averile vamesilor si intrebati.i de unde aubanii? tot comertulnilegal cu tigari este sprijinit de ei,cta,mangalia!
132Andreea(12 feb 07:29)
La Midia se fsc magarii de 30 ani. Nicu.Naziru e cel mai.mare sifon. Dar la Agigea? La capitanie? Aia care cersesc motorina de la.nave si cer tigari...toata ziua la.nave.....cu.cersitul.
221Vameshelu(12 feb 05:36)
Martorul amenintat, mai bine zis sifonul este vames Nicu Naziru. Un om de bine !
128For dna(12 feb 05:35)
Cam tarziu v ati trezit, baietii in speta sau umplut de euroi de la arabitoi...murit multe oi si miei...
mai mult...Anchete
21 aug 00:11AncheteCIN CIN-ul lui MOCIANU SERVEȘTE MÂNCARE cu… VIERMI! Video

O constănţeancă a avut parte, recent, de o surpriză neplăcută, după ce a comandat o porţie de mâncare de la un...12961

4 sep 00:41AncheteSPĂLĂTORIA B’Wash din zona CET îşi SPALĂ la CREIER VECINII15356
10 sep 00:41AncheteEXCLUSIV! OMOR la VAMA VECHE: s-a LĂSAT cu ARESTĂRI!5279
26 aug 00:05AncheteANCHETĂ! CARACATIȚA ȚEPARILOR de pe LITORAL

Reprezentanții unei firme, care sunt obiectul unui dosar de cercetare penală, sfidează orice lege și încearcă,...6182

25 aug 00:06AncheteGĂINARUL AMET SAMIR, căutat de POLIȚIE, a ajuns 'INTERLOP' în SPANIA25272
2 sep 00:44AncheteArestat la Constanța, după ce a VIOLAT o femeie pe un vas de CROAZIERĂ35473
12 aug 00:03AncheteCADRELE MEDICALE infectate la MEDSTAR lucrau și la SPITALUL JUDEȚEAN

Ce nu știi, nu te poate răni! Este principiul după care se ghidează mari angajatori din Constanța, clinici private...18014

16 sep 23:55AncheteLICITAŢIA pentru PUG-ul CONSTANŢEI a fost CÂŞTIGATĂ, cu date FALSE… cu DEDICAŢIE!7001
8 sep 12:44AncheteDNA, SESIZATĂ în legătură cu INVESTIŢIA familiei STERE din Faleză Nord11609
7 sep 18:02AncheteUn bărbat a fost ÎMPUŞCAT în CAP, în CENTRUL CONSTANŢEI

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 5 septembrie a.c., au fost sesizați, prin apel...142260

7 sep 12:46AncheteCARAIVAN, partenerul lui Cristi BORCEA, RIDICĂ un ansamblu rezidenţial, într-o zonă cu INTERDICŢIE de CONSTRUIRE6557
31 aug 00:46AncheteConstănţeancă TRIMISĂ în JUDECATĂ după ce a POSTAT ANUNŢURI pe OLX!33573
Vremea
22.1°21.8° - 22.1° marţi, 22 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 49%
Vânt: 5.04 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 sep 00:00SportLiga I - Dinamo învinge Gaz Metan Mediaș cu 3-1

Formaţia Dinamo a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 3-1 (0-0), echipa Gaz Metan Mediaş, în ultimul meci al...125

22 sep 00:00SportO jucătoare de la Roland Garros a fost exclusă de pe tabloul calificărilor pentru că era bolnavă de Covid: organizatorii i-au scos numele de pe tablou

Organizatorii turneului de la Roland-Garros au anunţat, luni, că au retras de pe tabloul calificărilor feminine o...193

22 sep 00:00SportNovak Djokovici a câştigat turneul de la Roma pentru a cincea oară în carieră, după o victorie cu Diego Schwartzman, scor 7-5, 6-3

Tenismanul sârb Novak Djokovici a câştigat, luni, Mastersul 1000 de la Roma, petru a cincea oară în carieră....116

22 sep 00:00SportLiga a-II-a - Petrolul învinge Csikszereda în deplasare

Formaţia Petrolul Ploieşti a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Csikszereda Miercurea Ciuc, în...119

Local
22 sep 17:26LocalCadrele didactice de la Universitatea 'Ovidius' vor să se perfecționeze în predarea online

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) organizează, în perioada 21.09.2020 – 29.09.2020, o serie de...511

22 sep 17:25LocalTânără din NĂVODARI, căutată de FAMILIE și POLIȚIE!

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la dispariţia LARISEI-ANDREEA...496

22 sep 17:25LocalMinoră DISPĂRUTĂ dintr-un centru de plasament. Ați văzut-o?

524

22 sep 23:34LocalUn minor a FURAT o MAȘINĂ și a CONDUS sub influența alcoolului

La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat...312

22 sep 23:34LocalARESTAT după ce a REFUZAT să fie TESTAT de POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lumina, la data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 00.50, au identificat...385

22 sep 17:27LocalBănuită de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, identificată de polițiști

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...274

Politică
Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1524

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2375

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1429

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3592

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2398

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3320

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5115

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3284

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2553

Monden
22 sep 00:00MondenPrimetime Emmy 2020 - Lista principalelor trofee atribuite în cadrul celei de-a 72-a ediţii

Cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru producţiile de...95

22 sep 00:00MondenPrimetime Emmy 2020 - Zendaya, desemnată cea mai bună actriţă într-un serial dramatic

Zendaya a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic, graţie interpretării...107

22 sep 00:00MondenPrimetime Emmy 2020 - Jeremy Strong, desemnat cel mai bun actor într-un serial dramatic

80

22 sep 00:00MondenRegina King a câştigat al patrulea Emmy din carieră, egalând recordul trofeelor pentru un interpret de culoare

Actriţa Regina King, protagonista miniseriei ''Watchmen'', a scris istorie la cea de-a 72-a ediţie a galei de...94

22 sep 00:00MondenPrimetime Emmy 2020 - ''Schitt's Creek'', desemnat cel mai bun serial de comedie

''Schitt's Creek'' a fost desemnat cel mai bun serial de comedie în cadrul celei de-a 72-a ediţii a galei de decernare...100

22 sep 00:00MondenPrimetime Emmy 2020 - Eugene Levy, desemnat cel mai bun actor într-un serial de comedie

83

Mapamond
22 sep 00:00MapamondOpt călugări diagnosticaţi cu COVID-19 pe Muntele Athos

Opt călugări au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 într-una din cele circa 20 de mănăstiri ale comunităţii...129

22 sep 00:00MapamondCoronavirus: Numărul de noi cazuri pentru 24 de ore în Rusia, la cel mai ridicat nivel de la 18 iulie

Rusia a raportat luni 6.196 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr pentru 24 de ore de la 18 iulie,...91

22 sep 00:00MapamondIndia: Zece morţi în prăbuşirea unei clădiri lângă Mumbai, 25 de persoane prinse sub dărâmături

81

22 sep 00:00MapamondIsrael: Prima manifestaţie anti-Netanyahu, la Ierusalim, după impunerea carantinei

Mai multe mii de manifestanţi s-au adunat duminică seară la Ierusalim pentru a cere plecarea premierului israelian,...92

22 sep 00:00MapamondGrecia: Incendiul izbucnit într-o tabără de migranţi de pe Insula Samos, "sub control"

Un incendiu s-a declanşat duminică seară în centrul de primire şi identificare a solicitanţilor de azil de pe...88

22 sep 00:00MapamondSUA: Record de donaţii democrate după decesul judecătoarei Ginsburg

102

Sănătate
22 sep 00:00SănătateCe vitamine NU ar trebui să iei cu antidepresive

În tratarea depresiei, se recomandă atât adoptarea unei diete sănătoase, cât și suplimentarea aportului de...104

22 sep 00:00SănătateCum se schimbă stilul de viață după ce ai învins cancerul mamar

Odată ce ai reușit să învingi cancerul mamar, este important să îți menții un stil de viață cât mai...102

22 sep 00:00SănătateCiupercile - secretul pentru o piele fără riduri?

98

22 sep 00:00SănătateAi urechile înfundate? Posibile cauze, tratament și remedii naturale

Chiar dacă urechea înfundată poate cauza, sau nu, un disconfort real, cum ar fi durerea, simplul fapt că nu poți...124

22 sep 00:00SănătateCum să slăbeșți după naștere - 7 sfaturi utile și dieta de 3 zile

Pentru a pierde grăsimea acumulată în exces în timpul sarcinii, alăptarea poate fi de mare folos, întrucât...105

22 sep 00:00SănătateHernia inghinală și hernia ombilicală la bebeluși

Dacă bebelușul tău are o formațiune în jurul ombilicului, este posibil că acesta să sufere de hernie ombilicală....89

22 sep 19:25SănătateViața după tiroidectomie - dietă, mod de viață, suplimente

Tiroidectomia este intervenția chirurgicală prin intermediul căreia se înlătura fie o tumoare de la nivelul glandei...103

22 sep 00:00SănătateRiscul de AVC ischemic la pacientul cu dislipidemie necontrolată terapeutic

Accidentul vascular cerebral (AVC) ischemic este una dintre cele mai importante cauze de mortalitate din lume, iar...104

22 sep 00:00SănătateManifestări alergice în stomatologie

79

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT