REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Filme despre Jennifer Lopez şi reverendul Al Sharpton, în programul Festivalului Tribeca 2022

Filme despre Jennifer Lopez şi reverendul Al Sharpton, în programul Festivalului Tribeca 2022

Replica API 21 aprilie 2022 | 00:00 556

Organizatorii Festivalului Tribeca din New York (8-19 iunie) au anunţat marţi programul ediţiei din acest an, care se va deschide cu un documentar despre Jennifer Lopez, în timp ce un altul, dedicat reverendului Al Sharpton, personalitate a luptei pentru drepturi civile, va fi proiectat în închiderea evenimentului, informează AFP.

Sursa foto: Tribeca/Facebook

În total, acest festival înfiinţat în 2002 de actorul Robert De Niro pentru a contribui la redresarea oraşului New York după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, va prezenta 110 lungmetraje - din care 88 vor fi proiectate în avanpremieră mondială - şi 43 de scurtmetraje în competiţie, citează Agerpres.

Festivalul Tribeca se va deschide pe 8 iunie cu premiera mondială a filmului "Halftime", un documentar despre cariera actriţei şi cântăreţei Jennifer Lopez, ce va fi difuzat câteva zile mai târziu şi pe platforma de streaming Netflix.

Lupta pentru drepturi civile din Statele Unite ocupă un loc important pe afişul celei de-a 21-a ediţii a festivalului, prin producţii precum "After Selma", de Sam Pollard, ce prezintă eforturile depuse pentru dreptul la vot în statele din sudul american în anii 1960, şi "The Rebellious Life of Mrs. Rosa Parks", o peliculă dedicată acestei personalităţi emblematice pentru mişcarea împotriva segregării rasiale.

Printre alte documentare din acelaşi registru figurează şi "CIVIL", despre avocatul Ben Crump, specializat în apărarea victimelor violenţelor poliţieneşti, inclusiv a familiei lui George Floyd, precum şi "Loudmouth", un portret al pastorului şi activistului Al Sharpton, care va închide Festivalul Tribeca pe 19 iunie.

Programul evenimentului include şi producţiile "The YouTube Effect", despre algoritmul controversat al acestei platforme online de videoclipuri, şi "Rudy! A documusical", dedicat lui Rudy Giuliani, fost primar al oraşului New York şi avocat al lui Donald Trump.

În ceea ce priveşte producţiile de ficţiune, pe afişul festivalului se regăsesc filme precum "Alone Together", o comedie romantică regizată de Katie Holmes despre lockdownul din timpul pandemiei de COVID-19, comedia cu accente noir "American Dreamer", cu Matt Dillon şi Danny Glover", precum şi "Good Girl Jane", un film despre fragilitatea adolescentină şi dependenţa de droguri, din distribuţia căruia face parte şi actriţa Andie MacDowell.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272