REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Filmele de aventuri 'The Lost City' şi 'Infinite Storm', principalele noutăţi de pe marile ecrane

Filmele de aventuri 'The Lost City' şi 'Infinite Storm', principalele noutăţi de pe marile ecrane

Replica API 26 martie 2022 | 12:34 802

Două filme de aventuri, "The Lost City", cu acţiunea plasată în junglă, şi "Infinite Storm", care se petrece în munţii îngheţaţi din Statele Unite, alături de filmul de epocă britanic "Mothering Sunday" sunt principalele noutăţi din cinematografele americane în acest weekend, potrivit site-ului de specialitate Internet Movie Data Base (Imdb), citează Agerpres.

În "The Lost City" (Oraşul pierdut), o scriitoare de romane de dragoste plecată într-un turneu de promovare împreună cu modelul pentru coperta cărţii ei e prinsă într-o tentativă de răpire care-i aruncă pe amândoi într-o aventură pe viaţă şi pe moarte în junglă.

Cariera literară a scriitoarei Loretta Sage (Sandra Bullock) este clădită pe romane comerciale a căror acţiune se petrece în locuri exotice şi al căror protagonist este un aventurier chipeş, Alan (Channing Tatum), a cărui imagine de pe prima copertă contribuie la vânzările din librării. Însă când Loretta este răpită de un milionar excentric (Daniel Radcliffe), cu intenţia de a-l îndruma spre comoara ascunsă despre care aceasta a scris în ultimul său roman, ficţiunea devine realitate. Dornic de a demonstra că poate deveni un erou şi în viaţa reală, Alan pleacă să o salveze pe frumoasa scriitoare.

Filmul este regizat de fraţii Aaron Nee şi Adam Nee, iar din distribuţie mai fac parte actorii Da'Vine şi Joy Randolph. Iniţial pentru personajul Alan producătorii s-au gândit la Ryan Reynolds, însă cum actorul canadian era implicat în alte proiecte, a fost ales până la urmă Channing Tatum.

"Infinite Storm" (Furtuna infinită) este tot un film de aventuri, însă bazat pe fapte reale şi interpretat magistral de actriţa Naomi Watts. În octombrie 2010, o femeie din New Hampshire pe nume Pam Bales a pornit într-o excursie pe Muntele Washington, cel mai înalt vârf din nord-estul ţării. Călătoria lui Pam, care se îndreaptă singură spre culmile înzăpezite, este piesa centrală a filmului.

Cineasta poloneză Malgorzata Szumowska prezintă imaginile albe ameţitoare fără să o scape din cadru pe eroină care duce în spate întreg filmul. Călătoria lui Pam ia o întorsătură neaşteptată când găseşte un bărbat (Billy Howle) ghemuit în zăpadă şi aproape îngheţat. Ea îl încălzeşte şi îi promite că îl va aduce înapoi în siguranţă. Mersul este agonizant, uneori captivant şi este încetinit doar de flashback-uri neclare şi explicative ale vieţii anterioare a lui Pam.

Pentru sufletele romantice sălile de cinema propun în acest weekend filmul de epocă "Mothering Sunday", adaptare a realizatoarei Eva Husson (după un scenariu de Alice Birch) a romanului din 2016 al lui Graham Swift. Este o poveste de dragoste despre romantismul uşor transgresiv dintre o slujnică şi un tânăr din nobilime care se petrece după Primul Război Mondial ce prefigurează transformările sociale ce aveau să urmeze.

Jane Fairchild (Odessa Young) este o orfană care lucrează în casa soţilor Niven, un cuplu amabil interpretat de Colin Firth şi Olivia Colman. Fata trăieşte o poveste de dragoste cu Paul (Josh O'Connor, prinţul Charles în "The Crown "), un tânăr nobil ai cărui părinţi fac parte din cercul social al soţilor Niven. Însă Paul, care este logodit cu o tânără din propria clasă socială, este sortit unei vieţi diferite.

De Ziua Mamei în 1924, Jane plănuieşte în secret să se întâlnească cu bărbatul pe care îl iubeşte, înainte ca acesta să plece şi să se căsătorească cu o altă femeie.

Filmul lui Husson a fost apreciat de critici la Festivalul de Film de la Cannes 2021 şi, ulterior, a fost proiectat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272