REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 3 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6566
13.4° Constanța Duminică, 3 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6566

Filmul columbian ''Los reyes del mundo'' a câştigat marele premiu al Festivalului de la San Sebastian

Filmul columbian ''Los reyes del mundo'' a câştigat marele premiu al Festivalului de la San Sebastian

Redacție 27 septembrie 2022 | 00:00 230

Regizoarea columbiană Laura Mora a câştigat sâmbătă seară marele premiu - Scoica de Aur - la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la San Sebastian (16-24 septembrie) cu cel mai recent lungmetraj al ei, "Los reyes del mundo" ("The Kings of the World"), informează deadline.com.

Considerat o poveste subversivă despre nesupunere, prietenie şi demnitate, pelicula sud-americană prezintă cinci tineri marginalizaţi care trăiesc pe străzile din Medellin şi care încearcă să îşi găsească locul în lume. "Reyes del mundo" este o coproducţie Columbia-Luxemburg-Franţa-Mexic-Norvegia, citează Agerpres.

2022 este cel de-al treilea an consecutiv când un film regizat de o femeie a câştigat trofeul Scoica de Aur la San Sebastian, după victoriile obţinute de Dea Kulumbegashvili cu "Beginning" în 2020 şi Alina Grigore cu "Blue Moon" în 2021. De asemenea, a fost pentru prima dată în istoria de 70 de ani a acestui festival când un film columbian a câştigat marele premiu la San Sebastian.

Au fost acordate şi alte premii competiţionale. Astfel, japonezul Genki Kawamura a câştigat Scoica de Argint pentru cel mai bun regizor cu filmul "Hyakka" ("A Hundred Flowers"). Acest film animat este lungmetrajul de debut al cineastului nipon şi are la bază romanul său omonim din 2019. Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost câştigat de Dong Yun Zhou şi Wang Chao pentru filmul "Kong Xiu" ("A Woman").

Premiile de interpretare au fost obţinute de Carla Quilez pentru rolul jucat în filmul "La Maternal", regizat de Pilar Palomero, şi de Paul Kircher, pentru rolul din lungmetrajul "Winter Boy", regizat de Christophe Honoré. Renata Lerman a câştigat premiul pentru rol secundar datorită evoluţiei sale din filmul "El suplente" ("The Substitute"), regizat de Diego Lerman.

Juriul competiţiei oficiale din acest an a fost prezidat de producătorul argentinian Matias Mosteirin. Iniţial, actriţa americană Glenn Close ar fi trebuit să prezideze acest juriu, dar s-a retras din cauza unei urgenţe familiale. Juriul a fost completat de cineasta şi directoarea franceză de casting Antoinette Boulat, regizoarea daneză Tea Lindeburg, scenarista spaniolă Rosa Montero, regizorul din Lesotho Lemohang Jeremiah Mosese şi regizorul islandez Hlynur Pálmason.

Gala de decernare a premiilor de la San Sebastian s-a încheiat cu premiera mondială a filmului "Marlowe", cel mai recent lungmetraj regizat de Neil Jordan, în care rolurile principale sunt interpretate de Liam Neeson şi Diane Kruger. Atât regizorul, cât şi cei doi protagonişti ai filmului au fost prezenţi la San Sebastian pentru a asista la această premieră cinematografică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633