REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Filmul horror „The Wretched“, pe primul loc în box-office-ul nord-american, graţie unor proiecţii drive-in

Filmul horror „The Wretched“, pe primul loc în box-office-ul nord-american, graţie unor proiecţii drive-in

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 863

Filmul horror "The Wretched", distribuit de compania IFC, conduce prima ediţie a box-office-ului nord-american de după izbucnirea pandemiei de COVID-19, după ce a obţinut weekendul trecut încasări de 85.000 de dolari în urma unei serii de 21 de proiecţii de tip drive-in, informează variety.com, citat de Agerpres.

Filmul "The Wretched", scris şi regizat de Brett Pierce şi Drew T. Pierce, spune povestea unui băiat care descoperă casa unei vrăjitoare malefice în pădurea din proximitatea casei sale. Din distribuţie mai fac parte actorii John-Paul Howard, Piper Curda, Zarah Mahler, Azie Tesfai şi Jamison Jones.

Acest film horror, care a avut premiera la Fantasia International Film Festival din 2019, a obţinut încasări totale de 296.954 de dolari după ce a fost lansat pe 1 mai prin intermediul a 11 proiecţii drive-in, inclusiv la cinematograful Mission Tiki din Montclair, California, unde avusese şi premiera de gală. Proiecţia de vineri seară a acestei producţii la Mission Tiki a fost sold-out.

Compania IFC a raportat că filmul său "How to Build a Girl", o comedie de Beanie Feldstein, a obţinut weekendul trecut încasări de 36.000 de dolari din nouă proiecţii drive-in şi, după 10 zile de proiecţii a ajuns la suma de 55.802 de dolari. Această peliculă este o adaptare a romanului semi-autobiografic omonim publicat în Caitlin Moran în 2014, despre o adolescentă introvertită şi care devine critic muzical.

Box-office-ul de duminică este unul limitat, întrucât IFC este singurul distribuitor de film care a raportat încasări. Popularitatea cinematografelor drive-in a crescut tot mai mult în timpul pandemiei de coronavirus, iar 105 din cele 306 spaţii de proiecţii de acest tip existente în Statele Unite sunt în prezent deschise, potrivit Comscore. Circa 50 de cinematografe clasice au fost redeschise în câteva state americane, inclusiv în Arkansas, Georgia, Oklahoma, Dakota de Sud şi Texas, ai căror guvernatori au relaxat măsurile de distanţare socială.

Multe studiouri au optat fie pentru a amâna lansarea titlurilor majore, fie pentru a le lansa pe platforme digitale, aşa cum s-a întâmplat pentru "Scoob", produs de Warner Bros şi lansat vineri.

Solstice Studios a anunţat recent că thrillerul "Unhinged", cu Russell Crowe, va avea premiera pe 1 iulie, iar reprezentanţii acestui studio de producţie doresc să organizeze o lansare a filmului la nivel naţional.

Cele mai mari trei lanţuri cinematografice din Statele Unite - AMC, Regal şi Cinemark - şi-au închis sălile de proiecţii la jumătatea lunii martie din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de COVID-19. Cele mai multe cinematografe nu se vor redeschide cel mai probabil până la jumătatea acestei veri, iar nicio lansare majoră nu este programată până pe 17 iulie, când Warner Bros doreşte să lanseze filmul "Tenet", de Christopher Nolan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212