REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Filmul 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings', în fruntea box-office-ului nord-american

Filmul 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings', în fruntea box-office-ului nord-american

Replica API 7 septembrie 2021 | 00:00 943

Filmul "Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings", al cărui protagonist este primul supererou asiatic din istoria francizei Marvel, a debutat pe primul loc în box-office-ul din America de Nord, potrivit cifrelor publicate duminică de compania specializată Exhibitor Relations, informează AFP, citată de Agerpres.

Acest lungmetraj, care este cea mai recentă producţie a studioului Marvel, deţinut de grupul Disney, a obţinut 71,4 milioane de dolari de vineri până duminică şi a stabilit un nou record de încasări pentru un film lansat în weekendul prelungit care include Labor Day (Ziua Muncii). Încasările pentru luni, care este zi liberă în Statele Unite, vor fi raportate ulterior.

Filmul "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings", cu o acţiune plasată într-un univers chinez fictiv, marcat de creaturi uriaşe, misticism şi scene de kung-fu, este primul film al studioului Marvel care are un regizor asiatic (Destin Daniel Cretton) şi o distribuţie dominată, de asemenea, de vedete asiatice, în rândul cărora se remarcă actorul canadian de origine chineză Simu Liu.

Acesta din urmă îl interpretează pe Shang-Chi, care a fugit din casa unui tată dominator pe când era adolescent - întrucât era educat pentru a deveni un asasin nemilos - şi care ajunge în Statele Unite.

Protagonistul duce acolo o viaţă normală şi se împrieteneşte cu Katy, interpretată de Awkwafina, până când tatăl lui trimite pe urmele sale o echipă de gărzi de corp pentru a îl readuce în China.

Celebrul Tony Leung, actor-fetiş al regizorului Wong Kar-wai, interpretează rolul tatălui, Wenwu, un personaj care nu este 100% negativ, plin de complexitate, ale cărui super-puteri îi sunt date de cele 10 inele magice pe care le poartă pe braţe.

Acest film, care a avut parte de cronici elogioase pentru scenele sale de luptă realizate cu o coreografie marcată de virtuozitate, beneficiază de unul dintre cele mai bune debuturi ale anului 2021, fiind depăşit din acest punct de vedere doar de o altă producţie Marvel de mare succes: "Black Widow", care a obţinut în weekendul premierei sale din America de Nord încasări de 80 de milioane de dolari.

Filmul "Candyman", produs de Universal, un remake al celebrului film horror omonim din 1992, a pierdut poziţia de lider ocupată weekendul trecut şi s-a clasat de această dată pe locul al doilea, cu încasări de 10,5 de milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula îi are în rolurile principale pe Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett şi Colman Domingo.

Comedia "Free Guy", cu o acţiune plasată în universul jocurilor video, a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 8,7 milioane de dolari. Regizat de Shawn Levy, filmul îi are în rolurile principale pe Ryan Reynolds, Jodie Comer, Lil Rel Howery, Joe Keery, Utkarsh Ambudkar şi Taika Waititi.

Pe locul al patrulea s-a clasat pelicula de animaţie "PAW Patrol: The Movie", cu încasări de 4 milioane de dolari de vineri până duminică. Bazat pe popularul serial de televiziune pentru copii ''PAW Patrol'' spune povestea unui băiat, Ryder, şi a unor căţei curajoşi care îl ajută să salveze populaţia din Adventure City de un primar diabolic.

Filmul de aventuri "Jungle Cruise", produs de Disney, ocupă locul al cincilea cu încasări de 3,9 milioane de dolari. Inspirat de una dintre atracţiile parcurilor tematice Disney, lungmetrajul prezintă aventurile lui Lily Houghton, interpretată de Emily Blunt, şi ale fratelui ei (Jack Whitehall) în pădurea amazoniană.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 - "Don't Breathe 2" (2,2 milioane de dolari)

7 - "Respect" (1,2 milioane de dolari)

8 - "The Suicide Squad" (905.000 de dolari)

9 - "Black Widow" (748.000 de dolari)

10 - "The Night House" (552.000 de dolari).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272