REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fin.Co.Ge.Ro, undă verde să termine construcția din zona Cazino, de pe malul lacului Siutgiol

Fin.Co.Ge.Ro, undă verde să termine construcția din zona Cazino, de pe malul lacului Siutgiol

Replica API 28 noiembrie 2019 | 00:00 1032

Obligată de instanță, Primăria a eliberat autorizația de construire!

Obligată de instanță, Primăria a eliberat autorizația de construire!

Fin.Co.Ge.Ro, cunoscută la nivelul local prin prisma conflictelor juridice pe care le-a avut cu Primăria Constanța, în urma contractului de concesiune a două terenuri din Faleză Nord și strada Mihai Eminescu, încheiate în mandatul lui Gheorghe Mihăieși, a câștigat un nou război cu Primăria Constanța. De data aceasta, mărul discordiei îl reprezintă construcția grandiosului complex hotelier Le Rose del Lago, pe care italienii intenționează s-o finalizeze pe malul lacului Siutghiol, zona Cazino, pe locul fostei parcări. La sfârșitul lunii trecute, Fin.Co.Ge.Ro a câștigat, definitiv, procesul prin care cerea obligarea administrației locale la eliberarea autorizației de construire. Primăria s-a resemnat, fapt pentru care miercuri, 27 noiembrie, a fost eliberat actul.

Fin.Co.Ge.Ro a obținut miercuri, 27 noiembrie, autorizația de construire pentru ”modificare proiect în curs de execuție autorizat cu AC nr.1365/15.09.2011 -construire complex turistic hotelier Le Rose Del Lago P+8E-9 parțial- prin supraetajare cu un nivel cu 20% din suprafața desfășurată conform legii”. Autorizația de construire a fost emisă conform deciziei civile nr.1189/CA/28.10.2019 , dosar civil nr.982/118/2015, dosar în acre Primăria Constanța a fost obligată la eliberarea documentului. ”Obligă pârâtul, în favoarea reclamantei, să elibereze autorizația de construire pentru „modificare proiect în curs de execuţie autorizat cu AC nr 1365/15.09.2011 , Construire Complex Turistic Le Rose del Lago P+8 E+9 parțial, prin supraetajare cu un nivel de 20 % din suprafaţa desfăşurată, conf art. 2 alin. 4 lit a din Legea 50/1991”, în termen de 30 de zile de la pronunţarea prezentei decizii, sub sancţiunea plăţii unei penalităţi de 1000 euro /zi de întârziere”, se arată în minuta Curții de Apel.

Autorizația de construie a fost prima dată solicitată, în 2011. Printre solicitanți, doi condamnați în dosarul în dosarul Retrocedărilor

Autorizația de construire a complexului a fost solicitată, prima dată în anul 2011, de către SC Rosemberg Imobiliare SRL,SC Habitat si Ambient SA, Giurgiucanu Georgica si Giurgiucanu Oana sunt solicitanții autorizaţiei de construcţie pentru investiţia respectivă. SC Habitat si Ambient SA, firmă ce figurează cu sediul în Bucureşti, are ca acţionari pe Valentin Ionescu, fost coleg de facultate al lui Mazăre, și el copndamnat în dosarul Retrocedărilor. De altfel, nu este singurul teren pe care aceștia l-au primit, de-a lungul anilor, de la Primăria Constanța, în mandatul lui Radu Mazăre. Ei au fost ”premiați” cu terenuri în zone bune ale Constanței, precum cartierul Anadalchioi, Portul Tomis, Parcul Tăbăcăriei şi Mamaia. Cât despre SC Rosemberg Imobiliare SRL, aceasta are sediu la aceeaşi adresă unde funcţionează Fin.Co.Ge.Ro.Spa, adică Str. Avram Iancu 11-13.

Terenul, aflat sub sechestru în dosarul Retrocedărilor

Autorizaţia a fost emisă pe 15 septembrie 2011, la câteva luni după ce Curtea de Apel Constanţa a anulat HCLM 302/2009, prin intermediul căreia s-a constatat nulitatea PUZ-ului staţiunii Mamaia. Plângerea în instanţă a fost depusă de fostul director al Inspectoratului de Construcţii Constanţa, Christian Gigi Chiru în august 2010, după ce a găsit mai multe nereguli în aprobarea PUZ-ului, precum lipsa avizelor Ministerului Turismului, MApN, etc.

Mai mult, terenul în cauză s-a aflat mult timp sub sechestru, instituirea fiind solicitată în dosarul Retrocedărilor. În februarie a.c., în decizia de condamnarea inculpaților din acest dosar, instanța a dispus ridicarea sechestrului în cazul mai multor terenuri din Mamaia, printre care și terenul deținut de societatea Rosemberg Imobiliare SRL, asociată a Fin.Co.Ge.Ro, situat în zona Cazino, exact lângă pasarelă. Se pare că tranzacția dintre Primărie și firma de mai sus a fost efectuată conform legii. Concret, este vorba despre cota de 1 din terenul intravilan, în suprafaţă de 3696 mp, intabulat în CF nr. 41600, cu nr. cadastral 15307, situat în Constanţa, zona Cazinou-parcare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iese bloc frumos acolo , cu restaurant club la ultimul etaj.
1
0
Firma unor mafioti italieni care iti cer spaga daca vrei sa montezi anumite servicii in santierul lor.
5
2
Foarte bine ca terminat instanta ce nu voia primaria si s a eliberat autorizatia aia. Scapam de mizeria aia de structura, macar sa apara acolo o investitie frumoasa pt mamaia
3
1
Va dati seama cat de slab pregatiti, adica prosti, sunt angajatii primariei?! Si nu e doar prostie, e rautate! Se opun unir mizerii, cand ei fac mizerii mai mari decat ei!Daca,broscarii, cer despagubiri, cine le plateste? Le platesc angajatii primariei!?
7
0
Esti slab si neajutorat!
3
0
Plin de zgomot praf si gaze, chiar langa sosea, o mizerie de bloc. Mutati-va cu copilasii sa vedem si noi ce patesc...
8
0
Golaneala si procese facute de complezenta! Doar ca sa legalizeze hotia!
14
0
Ne mai miram ca ne-am vandut si am stat capra in fata strainilor. O sa avem soarta palestinienilor!
16
1
Fagadau nu a fost multumit de spaga...acum ,fata de ce Saracia care a fost la inceput de mandat are milioane de Euro ... deci si Spaga trebuie sa fie mai mare !
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218