REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Finala Eurovision România 2022. 10 piese luptă pentru a reprezenta țara la Torino

Finala Eurovision România 2022. 10 piese luptă pentru a reprezenta țara la Torino

Replica API 5 martie 2022 | 03:59 776

Finala Eurovision România 2022. Sâmbătă are loc finala Selecției Naționale 2022, vom afla cine reprezintă România la Eurovision 2022, la Torino. Marea finală va fi pe 5 martie la TVR 1, TVRi, TVR MOLDOVA, TVR+ şi pe canalul de YouTube al TVR, de la ora 21.00.

Cine sunt finaliștii Eurovision România 2022

46 de piese au fost înscrise, inițial, la selecția Eurovision România. Doar 10 melodii, alese de juriul Eurovision România 2022 – Ozana Barabancea, Cristian Faur, Randi, Alexandra Ungureanu (compoziţie muzicală şi sound-design) și compozitorul Adrian Romcescu – au ajuns în finală.

Alex Parker & Bastien – „All this love”

Andrei Petruș – „Take me”

Cream, Minodora și Diana Bucşă – „România mea”

Dora Gaitanovici – „Ana”

Gabriel Basco – „One night”

Kyrie Mendél – „Hurricane”

MØISE – „Guilty”

Petra – „Ireligios”

Vanu – „Never give up”

și WRS – „Llamame”

Cine sunt prezentatorii Eurovision România 2022

Aurelian Temișan și Eda Marcus prezintă finala Selecției Naționale Eurovision 2022. Dacă Eda Marcus este obișnuită cu acest rol, fiind prezentă pe scena evenimentelor organizate de TVR, Aurelian Temișan a trăit emoțiile Eurovision din ambele posturi, de concurent şi prezentator.

„Selecția Națională este piesa care lipsea din «colecţia» mea de evenimente mari ale Televiziunii Române. Am început cu Eurovision Junior acum foarte mulţi ani, am continuat, după, cu Cerbul de Aur în 2019, apoi cu programul de Revelion al TVR 1 în 2021, iar anul acesta voi prezenta finala Eurovision România. A fost dorinţa care mi s-a împlinit la momentul potrivit, acum când sunt mai pregătită ca niciodată pentru el”, a mărturisit vedeta TVR într-un comunicat transmis de Televiziunea Română.

Aurelian Temișan și Eda Marcus

„Muzica… această «limbă» internațională. Prin muzică, unim suflete și spargem bariere. Prin muzică, ne conectăm unii cu alții și împreună, cu Divinitatea”, a declarat și Aurelian Temișan. Îndrăgitul artist revine în rolul de prezentator al finalei Selecției Naționale după experiența din 2019, însă povestea lui la Eurovision România cuprinde și două participări în concurs:

„Mă bucur să fiu din nou implicat în acest concurs, ca prezentator și să simt din nou emoțiile concurenților, aducându-mi aminte de edițiile în care eu eram în poziția lor, dând tot ce puteam pentru a face acel show total de care acest grandios concurs are nevoie, pe plan internațional. Cât despre colega mea de prezentare, Eda, se adeverește încă o dată că muzica și sportul merg mână în mână. Cu Eda și cu mine pe post de Masters of Ceremony… Eurovisionul poate să înceapă!”.

Bogdan Stănescu și Ilinca Băcilă

Bogdan Stănescu și Ilinca Băcilă completează echipa de prezentatori. Tânăra artistă va lua, din nou, pulsul emoțiilor din camera verde a Selecției Naționale, alături de concurenți, iar gazda emisiunii „Cu capu-n zori” de la TVR 1 va fi alături de jurații Eurovision România.

Juriul finalei Eurovision România 2022 Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur (compoziţie muzicală şi sound-design) şi Adrian Romcescu (compozitor) sunt artiștii care vor juriza această finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2022, alături de public, care este cel de-al șaselea jurat.

Pe cei cinci interpreți și compozitori îi leagă o bogată activitate în industria muzicală, dar și experienţa participării sau colaborării la Eurovision România.

Cum votezi favoritul în finala Eurovision România 2022

Sâmbătă, 5 martie, publicul este al șaselea jurat al finalei Eurovision România 2022. Fiecărei piese i se va aloca un număr de concurs, care se va afişa pe parcursul melodiei, în mod egal pentru toţi concurenţii. Începând cu mesajul „START VOT”, telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare piesă, prin sms, trimiţând un mesaj text cu numărul de concurs al piesei preferate. Publicul telespectator va vota până la momentul anunţului „STOP VOT”, care va fi făcut de prezentatori în cadrul finalei. Preţul unui SMS către numărul scurt 1200 pentru desemnarea melodiei preferate este de 0,4 EUR/SMS +TVA.

Jamala

Jamala, invitată specială la finala Eurovision România 2022

Jamala, interpreta din Ucraina care a câștigat ediția din 2016 a Eurovision Song Contest, va urca pe scena ultimului act al Selecției Naționale, în calitate de invitat special. Artista, refugiată din infernul dezlănțuit în patria sa, va interpreta piesa „1944”, care a dus Eurovisionul la Kiev, sâmbătă, în direct la TVR.

Melodia, un manifest împotriva crimelor săvârșite de regimul stalinist împotriva tătarilor din Crimeea scris de poetul Art Antonyan, a făcut înconjurul lumii, iar astăzi, mesajul său pare mai actual decât oricând. „1944” este prima piesă din istoria concursului Eurovision care conține versuri în limba tătară crimeeană, scrie Libertatea.

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272