REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

FinCoGeRo spune că Mazăre intimidează judecătorii şi primăria nu e obligată să plătească nici o cauţiune

FinCoGeRo spune că Mazăre intimidează judecătorii şi primăria nu e obligată să plătească nici o cauţiune

Replica API 30 noiembrie 2011 | 00:00 138

Italienii consideră incalificabil atacul primarului Constanţei

Italienii consideră incalificabil atacul primarului Constanţei

FinCoGeRo a ţinut să reacţioneze ieri la declaraţiile primarului Radu Mazăre, apreciind drept manipulare a opiniei publice şi intimidare a magistraţilor reacţia edilului şi a Consiliului Local Constanţa. "Primarul Radu Ştefan Mazare s-a lansat într-un atac incalificabil Ia adresa justiţiei, dezinformând totodată grav atât consilierii locali cât şi opinia publică", au precizat afaceriştii italieni, într-un comunicat trimis pe adresa redacţiei. FinCoGeRo constată, cu această ocazie, că primarul Radu Ştefan Mazăre are o atitudine cu totul particulară faţă de justiţie, care este corectă numai atunci când domnia sa câştigă procese, dar este abuzivă atunci când le pierde". Italienii spun că Mazăre a întârziat cu 12 ani executarea contractelor de concesiune semnate între FinCoGeRo şi Primăria Constanţa, pentru care societatea nu a cerut nici un euro daune, tocmai pentru "a nu îngreuna situţia comunităţii locale". FinCoGeRo susţine că argumentele aduse de Mazăre consilierilor locali sunt false şi că nu a obţinut executarea silită pentru 13 milioane de euro a Primăriei Constanţa doar pe baza unei facturi proformă, ci pe mii de pagini de documente, primăriei fiindu-i acceptate şi toate contestaţiile, contrar celor spuse de primar.

"Este totalmente nereal că sentinţa s-a dat în baza unei facturi proformă, instanţa gestionând un volum imens de probe. Mai mult decât atât instanţa a admis toate cererile Primăriei. În dosar, pe lângă mii de pagini de documente există trei expertize dintre care două expertize sunt judiciare, prin acestea stabilindu-se atât valoarea lucrărilor cât şi calitatea ireproşabilă a acestora. Mai mult decât atât, Primăria a beneficiat în această cauză de serviciile a două echipe de avocaţi şi de un număr imens de consultanţi, ale căror drepturi au fost cu siguranţă respectate, instanţa acordând o atenţie deosebită tuturor solicitărilor acestora, chiar dacă acestea au fost nenumărate. Prin urmare, instanţa nu a avut în vedere doar factura proformă, ci toate probele din dosar. Spre ştiinţa unora dintre consilierii locali (mai ales Dlui consilier local Felix Stroe) şi a opiniei publice, acea factură pro-formă a fost validată de organele fiscale care ne-au impus să plătim TVA de 2,5 miloane Euro deşi nu am încasat nici un Euro de Ia Primărie. Aşadar Primăria nu ne plăteşte nimic, iar noi plătim TVA pentru lucrările făcute în beneficiul ei, iar ANAF ne urmăreşte silit cu riscul propriei noastre insolvenţe", arată FinCoGeRo, potrivit căruia "atitudinea Primarului şi a unora dintre avocaţii care îl consiliază constituie o încercare de intimidare a magistraţilor". Mai mult, italienii spun că primăria nu trebuie să plăteasă nici o cauţiune, aşa cum anunţau primarul şi Consiliul Local, adăugând că au înaintat din iulie 2011 un proiect de tranzacţie car4e să ducă la stingerea litigiului, dar nu au primit nici un semn de la municipalitate: "Opinia publică mai trebuie să cunoască şi faptul că pentru plata acestor lucrări noi nu am solicitat blocarea conturilor Primăriei, executarea silită în curs vizând doar conservarea drepturilor noastre viitoare asupra bunurilor. Aşa că nici măcar nu se justifică plata de către Primărie a vreunei cauţiuni, poate doar din motive de pură propagandă. (...) Totodată mai informăm opinia publică şi pe consilierii locali că încă din luna iulie 2011 am înaintat un proiect de tranzacţie care să pună capât definitiv litigiilor dintre noi în condiţii extrem de avantajoase pentru comunitate. Au trecut aproape 5 luni şi nu am primit nici un răspuns şi probabil că nici nu vom primi în condiţiile în care municipalitatea este consiliată de o asemenea manieră".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272