-3.6° Constanța Mar., 31 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6260
-3.6° Constanța Marți, 31 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6260

Finlanda va trimite ajutoare ucrainenilor pentru a face față penelor de curent

Virgil STOIAN 28 noiembrie 2022 | 00:00 248

Ministrul finlandez al economiei, Mika Lintila, a declarat pentru canalul de știri finlandez Yle că Finlanda ar putea trimite primul lot de echipamente energetice în Ucraina săptămâna viitoare, scrie The Guardian.

După atacurile masive cu rachete ale Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina la începutul acestei săptămâni, Lintila a declarat că a început discuțiile cu întreprinderile finlandeze din sectorul energetic "pentru a coordona eforturile de a ajuta ucrainenii".

„Companiile finlandeze trimit ajutoare pentru echipamente energetice în Ucraina. Am cerut ieri companiilor donații de echipamente, iar astăzi companiile au răspuns în mod cuprinzător și pozitiv la această solicitare. Operațiunea va fi demarată imediat, iar statul ucrainean a fost informat despre aceasta”, a scris vineri Mika Lintila pe Twitter.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Ucraina se luptă să restabilească energia electrică

Autoritățile ucrainene restabilesc treptat alimentarea cu energie electrică, ajutate de reconectarea celor patru centrale nucleare ale țării, dar milioane de oameni sunt încă fără căldură sau electricitate după cele mai devastatoare lovituri aeriene rusești din timpul războiului, potrivit Reuters.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a afirmat, vineri seară, că misiunea principală în această săptămână o reprezintă energia, notează news.ro.

”Penele de curent continuă în cele mai multe regiuni şi în Kiev. În total, peste 6 milioane de abonaţi”, a explicat el, îndemnând la un consum de electricitate - acolo unde alimentarea este restabilită - cu moderaţie.

El a adăugat că nu în toate oraşele autorităţile au amenajat Punctele de Neînvins aşa cum ar trebui, spunând că la Lviv sunt multe plângeri. ”Aştept muncă de calitate de la Primărie”, a mai spus Zelenski, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
9192523938
5/49
91138331417
joker
131033312820