REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Firma care a instalat câmpul de cartofi pe Naţional Arena se ocupă şi de creşterea bovinelor

Firma care a instalat câmpul de cartofi pe Naţional Arena se ocupă şi de creşterea bovinelor

Replica API 8 septembrie 2011 | 00:00 254

Cum ne ia fratele baronului Oprişan de boi, dar are profituri de 21 miliarde

Cum ne ia fratele baronului Oprişan de boi, dar are profituri de 21 miliarde

După episodul absolut halucinant oferit de un idiot sadea precum Marcel Pavel, care a stâlcit intenţionat imnul de stat al României, la un eveniment sportiv internaţional, urmărit de zeci de milioane de oameni, "ca să nu se interpreteze politic", după cum argumenta manelistul, a venit rândul altor "meseriaşi" să ne facă de râs în toată lumea. Evident, vorbim despre firma care le-a oferit fotbaliştilor români şi francezi "şansa" de a juca un meci pe un câmp de cartofi. Aşa a ajuns inaugurarea Naţional Arena un mare fâs made in Romania, care a reuşit, din nou, să ajungă un Tândală al lumii bune din UE, graţie unei combinaţii dâmboviţene de prostie pură, lăcomie şi hoţie. Cel mai revoltător lucru în cazul firmei care a instalat tarlaua agricolă de pe Naţional Arena este că vorbim despre exact aceleaşi persoane care au oferit gazonul de gen saharian, cu nisip, la meciul cu Danemarca din 2003. Şi atunci a râs toată lumea de noi, iar reacţia autorităţilor române a fost fermă: l-au pedepsit crunt pe hoţul care a luat atunci banii pentru gazon şi a oferit la schimb câteva vagoane de nisip şi i-au acordat şi contractul pentru asigurarea gazonului pe Naţional Arena. Ce a urmat, puteţi vedea la secţiunea umoristică, categoria proştii Europei, în toată presa sportivă de pe continent.

Se ştie deja cine e personajul principal în ambele episoade: Adrian Oprişan, nimeni altul decât fratele baronului PSD de Vrancea, Marian Oprişan. Culmea e că ipochimenul care a permis această situaţie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a găsit scuze lui Oprişan, dând vina pe secetă, de parcă nu a auzit de substanţa numită "apă". Revenind la Adrian Oprişan, trebuie spus că individul are 42 de ani şi conduce Gama Verde SRL, firma care a livrat plantaţia de cartofi de pe Naţional Arena, alături de soţia sa, Aurelia Oprişan, de 41 de ani. Iniţial, societatea producătoare de habitate pentru cârtiţe se numea SC Romedil SRL, înfiinţată în iunie 2004 de către fratele baronului Oprişan şi un italian, Andreea Giulio Zangliani, de 52 de ani, din Milano. Firma se ocupa atunci de demolarea construcţiilor, terasamente şi organizarea de şantiere şi a avut un succes teribil, în doar 6 luni de funcţionare în baronatul lui Oprişan. Aşa se face că a reuşit să declare la finele lui 2004 un profit net uluitor, de peste 4,1 miliarde de lei vechi, la o cifră de afaceri de peste 5,1 miliarde de lei vechi, obţinută în doar 6 luni. Iar Romedil, transformată în Gama Verde din 2006, a avut profit an de an: peste 5,4 miliarde în 2005, peste 1,2 miliarde în 2006, peste 8,5 miliarde în 2007, peste 6,1 miliarde în 2008, circa 100 de milioane în 2009 şi peste 180 milioane în 2010. Şi pentru a vedea că nu e nimic incorect în a spune că fratele lui Marian Oprişan ne ia pe toţi de boi, putem aminti şi că firma Gama Verde, care a instalat tranşeele de la Naţional Arena, a avut ca domeniu de activitate nu mai departe de anul 2008 "creşterea bovinelor de lapte". Acelaşi Adrian Oprişan deţine şi SC Construct Proget SRL din Focşani, înfiinţată în anul 2002. Şi aceasta s-a implicat în instalarea plajei din 2003, de la meciul cu Danemarca, după cum dezvăluia presa vremii. Şi de această dată, nu putem spune decât că a fost o simplă coincidenţă faptul că SC Construct Proget SRL a derulat afaceri şi a înregistrat profit exclusiv în guvernarea PSD; astfel, în 2002 a avut un profit net de aproape 400 de milioane de lei vechi, iar în 2004 peste 4,3 miliarde lei. De atunci, firma nu a mai derulat nici o activitate comercială, declarând an de an cifră de afaceri 0. În paranteză fie spus, Construct Proget SRL are ca domeniu de activitate... "creşterea bovinelor de lapte". În total, cele două firme deţinute de Adrian Oprişan au adunat profituri de peste 21 miliarde de lei vechi. Dincolo de slăbiciunea fratelui baronului Oprişan pentru bovine, putem evidenţia şi alt aspect: Gama Verde SRL, cea care a livrat tarlaua de cartofi pe post de gazon pe Naţional Arena, are procese în derulare cu Farul Constanţa, Rapid Bucureşti şi Poli Timişoara tot pentru aspecte legate de gazoanele instalate.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108