REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Firma care făcea ciorbă cu apă din hazna în Poiana Brașov, amendată din nou de Protecția Consumatorului

Firma care făcea ciorbă cu apă din hazna în Poiana Brașov, amendată din nou de Protecția Consumatorului

Valentina CAMARA 19 martie 2023 | 12:35 1865

Societatea comercială din Poiana Brașov care a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că pregătea ciorba cu apă din hazna, din cauza căreia mai mulți copii veniți în vacanță au ajuns la spital, a primit o nouă amendă.

Firma care facea ciorba cu apa din hazna in Poiana Brasov, amendata din nou de Protectia Consumatorului

De această dată, comisarii Comisariatului Județean de Protecția Consumatorului s-au deplasat la Moieciu de Jos, Brașov, unde firma mai are o proprietate unde desfășoară activități comerciale și unde, de fapt, are chiar sediul social.

La această vizită, deși unitatea era deschisă, accesul echipei de control a fost împiedicat, motiv pentru care societatea comercială a primit o altă amendă de 10.000 de lei.

Amenda de 10.000 de lei și oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor de la unitatea din Poiana Brașov au fost decise ca urmare a faptului că aici nu se respectau mai multe prevederi legale.

„Neregulile constatate au fost: nerespectarea prevederilor legale, atât din punctul de vedere al organizării, cât și în privința igienei din blocul alimentar; utilizarea, atât în blocul alimentar, precum și la grupurile sanitare, a apei provenite dintr-o sursă proprie, pentru care nu au putut fi prezentate buletine de analiză care să certifice calitatea acesteia; lipsa deținerii unei certificări a personalului ce efectuează activități de alimentație publică și cazare; lipsa probării calificărilor personalului de deservire pentru activitatea de alimentație publică”, a transmis Autoritatea Națională de Protecția Consumatorului.

În 24 februarie, mai mulți copii din București, veniți să petreacă săptămâna de vacanță la schi în Poiana Brașov, s-au simțit rău, după ce au mâncat la unitatea la care erau cazați. Doi dintre micuți au ajuns chiar la spital, având nevoie de tratament ca să își revină după ce au mâncat ciorbă făcută cu apă care era departe de a fi potabilă, potrivit realitatea.net .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia se gandesc ca ceea ce gatesc ei o sa fie mancat de oameni si nu de animale?
5
0
In cazul ala in care copiii au ajuns la spital din cauza acestei firme pe langa amenda firma trebuia sa platesca si tratamentul copiilor din spital si cel putin cate 10.000 de euro despagubire pentru fiecare copil ajuns in spital,asa poate invata si alti comercianti ce inseamna sa te joci cu viata oamenilor,doar 10.000 de lei amenda este nimic,din aceasta cauza patronul de la firma asta a continuat sa lucreze tot ca inainte sa fie amendat si in plus numai amenda asta incurajaeaza si alti comercianti sa incalce legea caci chiar daca sunt prinsi scapa ieftin.
9
0
nu mai era necesara daca autoritatea pwlii super spagara inchidea stabilimentul de prima data. Mwie autoritatii spagare cu multa apa de la hazna !!! Si cu kkt !!!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367