REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Firma care spală cu același mop și la UPU și pe afară la Spitalul Floreasca are contracte de milioane și la Constanța

Firma care spală cu același mop și la UPU și pe afară la Spitalul Floreasca are contracte de milioane și la Constanța

Replica API 15 ianuarie 2020 | 00:00 663

Controlată de un fost șef de instituție de la malul mării

Controlată de un fost șef de instituție de la malul mării

Firma a cărei angajată a fost surprinsă la Spitalul Floreasca din București în timp ce spăla cu același mop prin Unitatea Primiri Urgențe (UPU) dar și afară, în mizerie, are contracte de milioane la Constanța și este deținută de un fost șef de instituție de la malul mării. Societatea a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică (DSP), iar reprezentanții spitalului au spus că au mai avut probleme cu ea.

Imagini revoltătoare au fost surprinse zilele trecute la Spitalul Floreasca din Capitală, unde angajata unei firme de curățenie a fost filmată când spăla cu același mop atât în incinta UPU, cât și afară, în zona de fumat, după care s-a întors și a continuat să frece podeaua în secția de urgențe, cu același mop murdar și aceeași apă.

”Reprezentanții firmei de curățenie au fost chemați pentru a oferi explicații și vom lua măsurile în consecință. Au mai existat sesizări pe care le-am făcut firmei de curățenie și firma a fost amendată de DSP pentru neîndeplinirea obligațiilor care le revin”, a declarat Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Firma respectivă se numește Cip Avantaj SRL, este din Tulcea și are numeroase contracte și în Constanța. Pe 19 august 2019, Primăria Constanța i-a oferit un contract de 6.384.213,12 lei pentru servicii de curățenie în sediile instituției, printer care și parcarea de Spitalul Județean. În martie 2018, aceeași firmă primea tot de la Primăria Constanța un contract pentru închirierea a 60 de șoferi, în valoare de 2.874.977,95 lei. Societatea tulceană a raportat pentru anul 2018 afaceri de 6,2 milioane de lei și un profit net de 800.000 lei, cu 159 de angajați.

Fost consilier local și șef de companie de stat în Constanța

Firma este deținută de soții Ciprian Gabriel și Carmen Pericleanu și a primit în ultimii ani peste 30 de contracte publice, în valoare de peste 4 milioane de euro. Ciprian Gabriel Pericleanu a fost consilier local municipal în Tulcea, din partea PNL și a fost declarant incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că făcea afaceri cu primăria prin firma sa, deși era și ales local. De profesie contrabasist, Pericleanu a fost la un moment dat și președinte al Consiliului de Administrație de la Radionav SA, companie de stat constănțeană, desființată între timp.

R.C.

sursa foto: libertatea.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gashka de baieti destepti numita loja functioneaza. Femeile de serviciu sunt doar niste vieti amarate in slujba bunastarii lor. Fac si ele ce stiu. Doar ca pe fratii luptatori pentru libertate LOL nu-i mai preocupa si detaliile astea. Au facturat, e bine asa. Ei cu ei si restul lumii. Bolnave.
2
0
Bai dar femeile de serviciu gras platite n-au voie sa mai faca curatenie,e tare greu nu,le dor salele? Soda este un inlocuitor mult mai ieftin si mai eficient al detergentilor scumpi.Si omoara microbii!
2
0
stim cum se primesc contractele acestea ,dar politia,dna ce face ? nimic ! asistente,doctori, chiar nu vede, controleaza nimeni ce fac firmele angajate pe banii spitalului? sa mai lase facebookul asistentele !
2
0
Femeile alea nu au nicio vina. Sa vedem si noi o foaie de instructaj ceva ? Nu poti sa iei pe oricine de pe strada si sa-l pui sa faca curat la urgente totusi...sa intre DNA un pericleanu sa l bage la zdup
12
1
la ce bani iau asta fac, contractele sunt grase dar angajatii iau minim si nici materiale de curatenie nu primesc, cu ce sa spele? Asa sunt patronii privati de azi care urla la bugetari
12
1
se explica de ce sunt atatia microbi rezistenti, femeiele astea de unde sa stie si chiar daca stiu nu le pasa. Cine le supravegheaza, cinevadin spital o asisteta sefa nu urmareste cum spala idioatele astea fara carte?
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102