REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Firma lui Gabriel Comănescu a preluat contractul de antrepriză generală pentru gazele din Marea Neagră

Firma lui Gabriel Comănescu a preluat contractul de antrepriză generală pentru gazele din Marea Neagră

Replica API 26 noiembrie 2018 | 00:38 1207

Omul de afaceri constănțean Gabriel Comănescu a semnat, săptămâna aceasta, contractul prin care firma sa, GSP Offshore, a primit din partea Black Sea Oil & Gas antrepriza generală pentru toate lucrările offshore și onshore pentru gazele extrase din Marea Neagră. De asemeea, reprezentanții Black Sea Oil & Gas au anunțat că au acordat firmei afaceristului constănțean și contractul de foraj pentru sondeje de dezvoltare, pentru Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia. Contractul acesta va aduce în România, în anii următori, aproximativ 400 de milioane de dolari.

Mark Beacom și Gabriel Comănescu, sursă foto: Black Sea Oil &Gas SRL

Într-un comunicat de presă transmis de Black Sea Oil & Gas SRL - societate deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, companie independentă de petrol şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale – se arată că, în următorii ani, GSP Offshore va deține contractul de antrepriză generală pentru proiectul de extragere a gazelor naturale din Marea Neagră.

„Black Sea Oil & Gas SRL împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL şi Gas Plus International B.V. (“Gas Plus”), anunță că au acordat firmei GSP Offshore SRL („GSP”) contractul de antrepriză generală pentru toate lucrările offshore și onshore constând în serviciile de proiectare, achiziție, construcție, instalare și punere în funcțiune ("EPCIC") precum și Contractul de foraj pentru sondele de dezvoltare, în vederea realizării Proiectului Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) localizat în platforma continentală a Mării Negre aparținând României", se arată în comunicat, citat de Hotnews.ro.

Execuția contractului EPCIC, care va fi realizată doar în cazul luării Deciziei Finale de Investiție în proiectul MGD, acoperă achiziția, construirea, instalarea și punerea în funcțiune a ansamblului submarin de producție aferent zăcământului Doina, dar și construcția, instalarea și punerea în funcțiune a unei noi platforme de producţie automate, amplasată pe zăcământul Ana. Noua platformă va fi construită în şantierul GSP din Constanţa. De asemenea, contractul vizează și sistemul de conducte submarine ce va lega platforma de producţie de ţărm, conducta de pe uscat şi noua staţie de tratare a gazelor care va fi construită în satul Vadu.

Un alt contract a vizat forajul celor cinci sonde de producție, respectiv o sondă submarină pe zăcământul Doina și patru sonde de producţie pe zăcământul Ana, pentru care GSP Offshore va folosi platforma de foraj GSP Uranus.

„Proiectul de pionierat MGD ar putea acoperi 10% din necesarul de gaze naturale al României. Abilitatea noastră de a lua o decizie finală de a investi, odată ce am parcurs toate etapele rămase din proiect, este condiționată de aprobarea partenerilor și acționarilor, aprobare care la rândul ei depinde de impactul pe care noua Lege Offshore, în special noile prevederi fiscale cuprinse în lege, îl va avea asupra deciziei menționate de a trece la realizarea investiţiilor în proiectul respectiv”, a declarat Mark Beacom, Directorul General Executiv al BSOG.

Se impune reamintit că, de curând, Black Sea Oil & Gas a încheiat cu ENGIE un acord de vânzare pe zece ani a gazelor naturale provenite din Marea Neagră, iar cu Transgaz un contract pe 15 ani de transport al gazelor naturale din Marea Neagră în sistemul național de transport.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adevarata stire bomba era ca si-a platit restantele salariale catre angajati unele datand din 2013 si neachitate nici azi...
4
1
Nu-l mai huliti pe escroc. Voi sunteti de vina ca va duceti la munca sa luati teapa. Omul e un hot iar voi prostii lui
7
2
Felicitari! Sunt convins ca, usor, usor, GSP ul va reveni la forma pe care a avut o odinioara! Vor ajunge sa fie date si salariile la timp, astfel incat totul sa intre in normalitate! Este una dintre putinele companii cu care ar trebui sa ne mandrim, Gabi Comanescu este un mare patriot si, in ciuda a ceea ce spuneti voi despre el, merita toate laudele ca poate da de lucru la atat de multi salariati! Sigur ca e neplacut sa muncesti fara sa primesti salariu, dar consider ca solidaritatea e mult mai buna decat ura!!!
5
7
Felicitari d-le Comanescu pentru contracte, ne bucuram ca firmele romanesti ajung sa fie cunoscute pentru capacitatea lor, dar si a angajatilor care muncesc din greu. Acum speram sa ne luam salariile la zi, sa nu mai fim pusi in situatia de a face greve, sa mergem pe capul directorilor sa-i intrebam cand ne dati banii?ganditi-va ca avem copii, rate, degeaba amagiti oamenii ca vor lua un salariu bun daca lunar nu-l incaseaza , iar clientii nostrii ne intreaba daca muncim, ganditi-va la consecinte, GSP-ul trebuie relansat pe baze solide pentru a putea fi competitivi.Nimeni nu cere decat banii pe
7
4
Un corupt, un nenorocit de om, nu stiu cum poate Exxon sa isi asocieze imaginea cu Gsp si coruptii de tariceanu si alde
8
3
Numai ursii....sa se dea drumu la munca, locuri de munca bine platite, sa castige toata lumea...numai Dragnea, Dragnea vedeti..distrusilor.
3
7
fugiti de GSP ca de dracu, Comanescu asta este exscrocul excrocilor din Romania, auzi antrepriza futu-va in gura de excroci si acuma cautati mocangii sa munceasca pentru voi... HUO HUO HUO
13
3
Asta are sa imi dea 10.000USD
9
1
cind va achitati datoriile pe apartamentele inchiriate de GSP.....recomandare Nu mai inchiriati apartamente la GSP ...la final veti fi inselati cu mii de euro, chiar daca aveti contracte legal incheiate,inregistrate la ANAF
9
1
O parte e spaga pentru Tariceanu si ale, el a directionat pe toata lumea catre gsp, prin TIVILICHI directorul portului, prin Gigi Cutit de la autoritatea de reglementarea offshore. Stie lumea.... portului
11
2
G- grevisti S - salarii de cacat si neplatite P- prosti sunt aia care se mai duc
10
1
Cu Uranus sa mai foreze dracul, cu gunoaiele alea de macarale ucigase si fara echipamente de lucru. Stau oamenii inghesuiti in cabine ca soarecii !!!
10
1
eee zgarcit cu draci asta.
7
1
Traiasca Basescu! Altfel....vai de Comanescu
13
1
Banii vine, banii se duce
6
2
Comanescu face bani iar Primaria face bani de la tigani. Fagadau e primar de la tigani si face bani. bani. Bani. Bani furati de la noi si dati la tigani. Votati de noi. Bravo noua.
11
2
Anu asta oricum nu pupa-ti salarile!
15
4
Eu sunt paznic la casa lu conu Comanescu de pe str Ion Adam si iau muie zilnic!
13
4
Bine Baseeee !
10
3
Esti o pula la "gesepe'si o iei la muie
23
3
eu sant maistru la gesepe si am 7 mii de euro salariu
9
15
CAND DATI SALARIILE RESTANTE MINCINOSILOR !
39
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272