REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Firma prin care fostul primar Cati Hristu a ţepuit zeci de firme şi persoane a dat, OFICIAL, FALIMENT. Printre victime, şi un fost coleg de partid

Firma prin care fostul primar Cati Hristu a ţepuit zeci de firme şi persoane a dat, OFICIAL, FALIMENT. Printre victime, şi un fost coleg de partid

Replica API 15 septembrie 2018 | 00:00 1634

Decizie a Tribunalului Constanţa

Decizie a Tribunalului Constanţa

Cati Hristu

Una din firmele deținute de fostul primar Cati Hristu, implicată în mega-scandalul eolienelor de la Cogealac, a intrat oficial în faliment. Personaj cu o evidentă vocație infracțională, Cati Hristu a făcut obiectul mai multor dosare penale, care merg de la coruperea alegătorilor la fraude bancare și de la instigare publică la apologia infracțiunilor. Condamnat în unele, achitat în altele, fostul primar PDL rămâne un penal pur sânge.

Tribunalul Constanța a decis intrarea în faliment și dizolvarea firmei Cris Agro Star SRL, înființată de Camelia Cati, soția lui Cati Hristu și trecută ulterior în proprietatea Eolica Dobrogea SRL, ca parte a înțelegerii dintre cea din urmă și fostul primar pentru avantajarea respectivei societăți în dezvoltarea parcului eolian de la Cogealac. A fost unul din episoadele mega-scandalului de la Cogealac, cu violențe ale localnicilor turbați de furie la instigarea lui Cati Hristu, în 2010, contra cehilor de la CEZ, care voiau să ridice aici turbine eoliene.

Ce a decis Tribunalul Constanța

”Respinge cererea de confirmare a Planului de reorganizare a activităţii societăţii debitoare CRIS AGRO STAR SRL formulată de administratorul judiciar CC INSOL SPRL. În temeiul art. 107 alin. 1 lit. A c din Legea nr. 85/2014: Dispune intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei CRIS AGRO STAR SRL, înmatriculată în registrul comerţului sub nr. J13/7437/2004.

Desemnează în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă CC INSOL SPRL , care va îndeplini atribuţiile prevăzute de lege, cu o retribuţie fixă de 4.000 lei fără TVA şi cota variabilă de 10% din fondurile obţinute în beneficiul creditorilor. In temeiul art. 107 alin. 2 dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului.

Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator , împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii la 01.09.2018. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor, oficiului registrului comerţului pentru efectuarea menţiunii , precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea creanţelor născute în cursul procedurii la 10.09.2018.

Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 10.10.2018 Fixează termenul limită pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii la 30.10.2018.

Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 10.11.2018. În temeiul art. 113 din Legea privind procedura insolvenţei dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Stabileşte termen de judecată la data de 01.10.2018. Executorie. Cu recurs în 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27.07.2018”, se arată în decizia tribunalului.

Și-a păcălit și colegul de partid

Pe lista celor țepuiți de Cris Agro Star SRL se află câteva nume interesante. Conform datelor de pe portalul de instanță, este vorba despre Primăria Cogealac, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Agenția de Plați și Intervenție în Agricultură, Eolica Dobrogea SRL, Invest Capital Malt Ltd, Iveco Capital Leasing IFN SA, Romagrochim SA, Agro Oil SRL, Zagros International SA, Servoplant SRL, Tararache Hristu și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.

Pe lângă ITM, ANAF și Primăria Cogealac, pot fi remarcați pe lista celor care au de primit bani de la falimentara Cris Agro Star SRL chiar ”patroana” persoană juridică Eolica Dobrogea SRL (controlată de Corneliu Dică), dar și Hristu Tararache, fostul consilier local și județean din partea PDL, unde a fost coleg, de altfel, cu Cati Hristu.

Un comisar OPC printre cei țepuiți

Cris Agro Star SRL are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, dar a declarat afaceri zero în ultimii ani. În 2017, firma a raportat pierderi de 74.467 lei și datorii uriașe, de 10.494.816 lei. Parte a unei șpăgi mascate, Cris Agro Star SRL Constanţa a intrat în insolvență imediat după ce a fost trecută din proprietatea Cameliei Cati în cea a Eolica Dobrogea SRL, firmă susţinută de fostul primar până dincolo de gratii, în războiul eolienelor din Cogealac.

Ulterior, Camelia şi Hristu Cati au cerut judecătorului sindic să fie şi ei primiţi pe lista celor care au de primit bani de la fosta lor firmă. În momentul declanșării insolvenței, în decembrie 2010, Cris Agro Star SRL avea datorii totale de 3.873.592 lei.

Cei mai mari creditori erau BCR (peste 1,3 milioane lei), asociatul unic Eolica Dobrogea (care a băgat firma în faliment după ce a preluat-o de la fostul primar, creditor cu aproape 1.000.000 lei), BRD Group Societe Generale (aproape 700.000 lei), Banca Carpatica (aproape 90.000 lei), Afin Leasing IFN (circa 140.000 lei), Romagrochim SA (circa 98.000 lei), Primăria Cogealac (aproape 50.000 lei), Zagros Internaţional SA (30.000 lei) etc. Au încercat să se înscrie la masa credală Regional Air Services SRL Tuzla, pentru a datorie de aproximativ 33.200 lei, dar şi persoana fizică Olimpia Mateescu, o profesoară din Bucureşti, soția lui Ion Şerban Mateescu, comisar şef în cadrul Protecției Consumatorului Bucureşti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
maria de acum e vis. Sonia era parasuta
1
0
Dragi prieteni si consateni tin sa va anunt ca am schimbat iubita , dupa ce a ras tot satul de mine ca mia dat iacobici cu piciorul in fundulet si ma gonit ca pr un catelus ca nu iam fost credincios si lam reclamat pe la toate institutiile statului roman ca asa imi place mie am gasit alta femeie am fost super smecher pe asta am luat o cu copil cu tot am zis sa nu ma mai chinui sa patesc cum am patit cu iacobici , dar mia dat cu papuci si asta a vazut ca sunt un reclamangiu si a zis ca ii este rusine cu mine . Asta este eu am suferit in copilarie si nu mai vreau sa sufar si acum
3
0
Mai bine il ling si ii spal pantofii lui scupra si el are grija de mine , mia dat si doua terenuri pe centura orasului ovidiu dar eu sunt baiat destept nu imi parchez camioanele acolo sa nu ii fac probleme sefului , este timp ca doar am patru mii de metri patrati . Sa continuam cu femeile acum am o pustoaica de doar douazeci si putin am rupt gura targului ha ha ha . Dau tare si ma feresc acum am birou unde fac reclamatiile sa nu ma paraseasca si asta ca e vaide capul meu nu ma mai insor
3
0
Si uite asa toti cei ce au devastat comuna vor merge sa-si spele pacatete in piscina fratilor Foamete.Mareana posteaza si tu pe acest grup problemele conunitatii ,nu face reclama unor hoti.
1
1
ce individ dizgratios. ti se face scarba sa l vezi in poza. o lichea
0
0
Asa face psd si mazare a vandut tit irasu
0
0
Jigo tiai schimbat numele in Georgica Popescu cum ai vazut ca team demascat . Asa ai stat si la iacobici ascuns si fals cand teai maritat cu Sonia pana teau depistat si tiau dat cu sutul in fundule t . Semeni cu unchiul tau Gicu funda un sifii
5
4
Ce gurita are,zice ca face o teava!
2
0
Tarani pristi, cum dracu ati vorat asa cap de oaie ?
2
1
Alt jeg de machidon imputit, fu.._va in gat!
4
0
Hristu - nascut talent si mort speranta. Asta se intampla cand descendenti de oieri ajung sa poarte o haina prea grea pentru ei. Vierme de pe cadavrul lui Coposu.
4
0
Acum trebuie sa recunosc caci daca nu eram atat de nenorocit si pentru niste bani murdari am acceptat sa inchid ochii ,aceste doua lepre Cati si Alexa nu va jegmaneau in halul asta.Blestemat sa fiu pana in mormant ,caci am fost un militian spagar !
8
0
acasa in Albania cu toti makidonii hoti si borfasi!Duceti va la moscopole unde ati invatat sa furati si sa inselati!BEEEEE
11
3
Sa vszi ce iti rupem capatana cand te prindem la telegraf
5
1
Cine le plange de mila pentru intrarea in faliment ar trebui de fapt sa stie ca au reusit o mare operatiune de acoperire a unor ilegalitati la care au fost complici mai toti politicienii corupti ... si fraierii. Este interesant de vazut cate firme a falimentat grupul din care facea parte si mai sus numita firma care nu are nici o legatura cu Cati.
4
1
Eu am sa-l votez ca pe timpul mi-am facut-o mare .
4
1
Din cate se vede se cam strica ploile pentru Cati. Numai maine nu-i poimaine! Pa pa Cati !Vei fi marele perdant al alegerilor urmatoare! Asta doar daca vei mai putea sa candidezi.....
8
0
Faceti haz de necaz dar mai este putin pana la urmatoarele alegeri si nu stiu cati vor avea curaj sa puna mana macar, pe clanta usii de la primarie. I'll be back by Cati Hristu
4
6
Va iubesc si va fuk pe toti cetateni comunei cogealac eu il admir pe prietenul meu cati si il urasc pe macavei ca nu pot fi la nivelul lui . Eu deocamdata sunt sluga la ovidiu dar voi creste si eu mare si o sa fiu ca unchiul meu Gicu Funda mafeotul .
10
1
Super ma ki do ni a
4
7
Bai boule cu cap de pula,nu mai generaliza ca nu toti sunt asa,lasa cipanii si farsarii,ca te bantuie fantoma Manakia Brothers the real makidonia de habar n ai care Toma Caragiu te a lovit,pe la spate ca te simt partzar si s ar putea sa te indragostesti,si macar de ar fi de Tesla dar nu e , tie iti place pula si doar aia 10 n gura de onanist! Semnat,Avdela Un Verghian
6
12
Machidoni sunt evazionisti, imputiti, spagari si prosti.
28
7
cipan hraparet. totul aua.
19
2
urmeaza mitel ciamatu zis magnatul zis imparatul sluga lui chimisliu si alui sterghiu manglitor la farsiloti si cipanii de la stejaru un latifundiar de carton luati si cercetatii cum a defrisat 350 ha via de la mihai viteazu caz unic de inselatorie si abuz
24
4
Un escroc cu acte lasat in libertate pentru a ne sfida ca el este destept....o mare scursura a societatii cu ifose
38
1
Alegatorii trebuie sa fie complet tampiti ca sa voteze cu un animal ca asta.
36
1
Priviti in foto simptome ale pestei porcine
38
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218