rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Decizie a Tribunalului Constanţa

Firma prin care fostul primar Cati Hristu a ţepuit zeci de firme şi persoane a dat, OFICIAL, FALIMENT. Printre victime, şi un fost coleg de partid

Cati Hristu

Una din firmele deținute de fostul primar Cati Hristu, implicată în mega-scandalul eolienelor de la Cogealac, a intrat oficial în faliment. Personaj cu o evidentă vocație infracțională, Cati Hristu a făcut obiectul mai multor dosare penale, care merg de la coruperea alegătorilor la fraude bancare și de la instigare publică la apologia infracțiunilor. Condamnat în unele, achitat în altele, fostul primar PDL rămâne un penal pur sânge.

Tribunalul Constanța a decis intrarea în faliment și dizolvarea firmei Cris Agro Star SRL, înființată de Camelia Cati, soția lui Cati Hristu și trecută ulterior în proprietatea Eolica Dobrogea SRL, ca parte a înțelegerii dintre cea din urmă și fostul primar pentru avantajarea respectivei societăți în dezvoltarea parcului eolian de la Cogealac. A fost unul din episoadele mega-scandalului de la Cogealac, cu violențe ale localnicilor turbați de furie la instigarea lui Cati Hristu, în 2010, contra cehilor de la CEZ, care voiau să ridice aici turbine eoliene.

Ce a decis Tribunalul Constanța

”Respinge cererea de confirmare a Planului de reorganizare a activităţii societăţii debitoare CRIS AGRO STAR SRL formulată de administratorul judiciar CC INSOL SPRL. În temeiul art. 107 alin. 1 lit. A c din Legea nr. 85/2014: Dispune intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei CRIS AGRO STAR SRL, înmatriculată în registrul comerţului sub nr. J13/7437/2004.

Desemnează în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă CC INSOL SPRL , care va îndeplini atribuţiile prevăzute de lege, cu o retribuţie fixă de 4.000 lei fără TVA şi cota variabilă de 10% din fondurile obţinute în beneficiul creditorilor. In temeiul art. 107 alin. 2 dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului.

Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator , împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii la 01.09.2018. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor, oficiului registrului comerţului pentru efectuarea menţiunii , precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea creanţelor născute în cursul procedurii la 10.09.2018.

Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 10.10.2018 Fixează termenul limită pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii la 30.10.2018.

Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 10.11.2018. În temeiul art. 113 din Legea privind procedura insolvenţei dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Stabileşte termen de judecată la data de 01.10.2018. Executorie. Cu recurs în 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27.07.2018”, se arată în decizia tribunalului.

Și-a păcălit și colegul de partid

Pe lista celor țepuiți de Cris Agro Star SRL se află câteva nume interesante. Conform datelor de pe portalul de instanță, este vorba despre Primăria Cogealac, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Agenția de Plați și Intervenție în Agricultură, Eolica Dobrogea SRL, Invest Capital Malt Ltd, Iveco Capital Leasing IFN SA, Romagrochim SA, Agro Oil SRL, Zagros International SA, Servoplant SRL, Tararache Hristu și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța.

Pe lângă ITM, ANAF și Primăria Cogealac, pot fi remarcați pe lista celor care au de primit bani de la falimentara Cris Agro Star SRL chiar ”patroana” persoană juridică Eolica Dobrogea SRL (controlată de Corneliu Dică), dar și Hristu Tararache, fostul consilier local și județean din partea PDL, unde a fost coleg, de altfel, cu Cati Hristu.

Un comisar OPC printre cei țepuiți

Cris Agro Star SRL are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, dar a declarat afaceri zero în ultimii ani. În 2017, firma a raportat pierderi de 74.467 lei și datorii uriașe, de 10.494.816 lei. Parte a unei șpăgi mascate, Cris Agro Star SRL Constanţa a intrat în insolvență imediat după ce a fost trecută din proprietatea Cameliei Cati în cea a Eolica Dobrogea SRL, firmă susţinută de fostul primar până dincolo de gratii, în războiul eolienelor din Cogealac.

Ulterior, Camelia şi Hristu Cati au cerut judecătorului sindic să fie şi ei primiţi pe lista celor care au de primit bani de la fosta lor firmă. În momentul declanșării insolvenței, în decembrie 2010, Cris Agro Star SRL avea datorii totale de 3.873.592 lei.

Cei mai mari creditori erau BCR (peste 1,3 milioane lei), asociatul unic Eolica Dobrogea (care a băgat firma în faliment după ce a preluat-o de la fostul primar, creditor cu aproape 1.000.000 lei), BRD Group Societe Generale (aproape 700.000 lei), Banca Carpatica (aproape 90.000 lei), Afin Leasing IFN (circa 140.000 lei), Romagrochim SA (circa 98.000 lei), Primăria Cogealac (aproape 50.000 lei), Zagros Internaţional SA (30.000 lei) etc. Au încercat să se înscrie la masa credală Regional Air Services SRL Tuzla, pentru a datorie de aproximativ 33.200 lei, dar şi persoana fizică Olimpia Mateescu, o profesoară din Bucureşti, soția lui Ion Şerban Mateescu, comisar şef în cadrul Protecției Consumatorului Bucureşti.

sâmbătă, 15 septembrie 20184664
Comentarii

02Funda Nely(9 dec 09:23)
Dragi prieteni si consateni tin sa va anunt ca am schimbat iubita , dupa ce a ras tot satul de mine ca mia dat iacobici cu piciorul in fundulet si ma gonit ca pr un catelus ca nu iam fost credincios si lam reclamat pe la toate institutiile statului roman ca asa imi place mie am gasit alta femeie am fost super smecher pe asta am luat o cu copil cu tot am zis sa nu ma mai chinui sa patesc cum am patit cu iacobici , dar mia dat cu papuci si asta a vazut ca sunt un reclamangiu si a zis ca ii este rusine cu mine . Asta este eu am suferit in copilarie si nu mai vreau sa sufar si acum
02Funda Nely(9 dec 09:21)
Mai bine il ling si ii spal pantofii lui scupra si el are grija de mine , mia dat si doua terenuri pe centura orasului ovidiu dar eu sunt baiat destept nu imi parchez camioanele acolo sa nu ii fac probleme sefului , este timp ca doar am patru mii de metri patrati . Sa continuam cu femeile acum am o pustoaica de doar douazeci si putin am rupt gura targului ha ha ha . Dau tare si ma feresc acum am birou unde fac reclamatiile sa nu ma paraseasca si asta ca e vaide capul meu nu ma mai insor
10Andrei(17 sep 19:54)
Si uite asa toti cei ce au devastat comuna vor merge sa-si spele pacatete in piscina fratilor Foamete.Mareana posteaza si tu pe acest grup problemele conunitatii ,nu face reclama unor hoti.
00vica(16 sep 23:29)
ce individ dizgratios. ti se face scarba sa l vezi in poza. o lichea
00Psd(16 sep 20:46)
Asa face psd si mazare a vandut tit irasu
45Neli funda zis Georgica popes(16 sep 15:39)
Jigo tiai schimbat numele in Georgica Popescu cum ai vazut ca team demascat . Asa ai stat si la iacobici ascuns si fals cand teai maritat cu Sonia pana teau depistat si tiau dat cu sutul in fundule t . Semeni cu unchiul tau Gicu funda un sifii
02Parpalea(16 sep 11:27)
Ce gurita are,zice ca face o teava!
12Asa meritati(16 sep 08:35)
Tarani pristi, cum dracu ati vorat asa cap de oaie ?
04jijica(16 sep 08:31)
Alt jeg de machidon imputit, fu.._va in gat!
04Gloria Taranista(16 sep 02:25)
Hristu - nascut talent si mort speranta. Asta se intampla cand descendenti de oieri ajung sa poarte o haina prea grea pentru ei. Vierme de pe cadavrul lui Coposu.
08Corneliu Stoica(16 sep 02:14)
Acum trebuie sa recunosc caci daca nu eram atat de nenorocit si pentru niste bani murdari am acceptat sa inchid ochii ,aceste doua lepre Cati si Alexa nu va jegmaneau in halul asta.Blestemat sa fiu pana in mormant ,caci am fost un militian spagar !
08La puscarie cu machidonii!!!(16 sep 00:41)
Nu in politie, armata si sri!!!!!!!
311constanteanu(16 sep 00:25)
acasa in Albania cu toti makidonii hoti si borfasi!Duceti va la moscopole unde ati invatat sa furati si sa inselati!BEEEEE
15Pt foamete(15 sep 22:40)
Sa vszi ce iti rupem capatana cand te prindem la telegraf
14au reusit(15 sep 18:53)
Cine le plange de mila pentru intrarea in faliment ar trebui de fapt sa stie ca au reusit o mare operatiune de acoperire a unor ilegalitati la care au fost complici mai toti politicienii corupti ... si fraierii. Este interesant de vazut cate firme a falimentat grupul din care facea parte si mai sus numita firma care nu are nici o legatura cu Cati.
14Adi Foamete(15 sep 18:48)
Eu am sa-l votez ca pe timpul mi-am facut-o mare .
08Pa pa cati(15 sep 17:55)
Din cate se vede se cam strica ploile pentru Cati. Numai maine nu-i poimaine! Pa pa Cati !Vei fi marele perdant al alegerilor urmatoare! Asta doar daca vei mai putea sa candidezi.....
64Cunoscator(15 sep 15:21)
Faceti haz de necaz dar mai este putin pana la urmatoarele alegeri si nu stiu cati vor avea curaj sa puna mana macar, pe clanta usii de la primarie. I'll be back by Cati Hristu
110Funda Nely zis Popescu costel(15 sep 14:23)
Va iubesc si va fuk pe toti cetateni comunei cogealac eu il admir pe prietenul meu cati si il urasc pe macavei ca nu pot fi la nivelul lui . Eu deocamdata sunt sluga la ovidiu dar voi creste si eu mare si o sa fiu ca unchiul meu Gicu Funda mafeotul .
64Farsaloti(15 sep 14:01)
Super ma ki do ni a
126pt 11:49(15 sep 12:38)
Bai boule cu cap de pula,nu mai generaliza ca nu toti sunt asa,lasa cipanii si farsarii,ca te bantuie fantoma Manakia Brothers the real makidonia de habar n ai care Toma Caragiu te a lovit,pe la spate ca te simt partzar si s ar putea sa te indragostesti,si macar de ar fi de Tesla dar nu e , tie iti place pula si doar aia 10 n gura de onanist! Semnat,Avdela Un Verghian
628o pla(15 sep 11:49)
Machidoni sunt evazionisti, imputiti, spagari si prosti.
219berbecali(15 sep 10:49)
cipan hraparet. totul aua.
422sapte cap patrat(15 sep 08:10)
urmeaza mitel ciamatu zis magnatul zis imparatul sluga lui chimisliu si alui sterghiu manglitor la farsiloti si cipanii de la stejaru un latifundiar de carton luati si cercetatii cum a defrisat 350 ha via de la mihai viteazu caz unic de inselatorie si abuz
137gaita(15 sep 06:40)
Un escroc cu acte lasat in libertate pentru a ne sfida ca el este destept....o mare scursura a societatii cu ifose
136Muie Basescu(15 sep 00:45)
Alegatorii trebuie sa fie complet tampiti ca sa voteze cu un animal ca asta.
038Se fac tratamente(15 sep 00:39)
Priviti in foto simptome ale pestei porcine
mai mult...Replica
22 oct 00:00ReplicaConstănțean AMENINȚAT cu MOARTEA de un infractor: 'Îți iau gâtul a doua zi când ies! Fac crimă!'

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 1 an și 4 luni pentru furt calificat și la 6 luni de închisoare pentru...1134

22 oct 00:00ReplicaPrimăria Medgidia, contract pentru 'regele asfaltului' din Constanța771
22 oct 00:00Replica'Am început să fac treabă în Casa de Cultură doar cu forțe proprii! Dacă am fi sprijiniți, chiar am face cultură'537
22 oct 00:00ReplicaMai mulţi constănţeni cer primăriei DEMOLAREA garajelor de pe bulevardul Mircea!

Primăria Constanța a anunţat, de data recentă, că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de...695

22 oct 00:00ReplicaReglare de conturi la Năvodari: o minoră acuză că a fost sechestrată, bătută și tâlhărită de rude!515
22 oct 00:00ReplicaPatronii hotelului Picadilly au ajuns în instanţă: Serviciul de Taxe şi Impozite îi scoate datori cu zeci de mii de lei505
22 oct 00:00ReplicaUn bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!

Anturajul este cel care, de cele mai multe ori, influențează tinerii de astăzi mai mult decât familia sau școala....352

22 oct 00:00ReplicaS-A DAT ALERTA pe un grup whatsapp de părinţi: Posibilă tentativă de răpire la o şcoală din Constanţa!1312
22 oct 00:45ReplicaLa piscina de la Reyna se face baie şi în extrasezon! VIDEO!3421
22 oct 00:45ReplicaDitamai primarul se răzbună pe secretarul unei comune, blocându-i maşina cu buldoexcavatorul!

Facem apel către Arhiepiscopia Tomisului să transmită gânduri bune, de pace şi bună înţelegere între angajaţii...2064

22 oct 00:44ReplicaPeste 1.000 de militari români şi străini participă la cel mai important exerciţiu NATO din Dobrogea595
22 oct 00:43ReplicaTuzla, reprezentată la Concursul Sibba Dance Cup!452
Vremea
14.3°14.3° - 15.6° marţi, 22 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 89%
Vânt: 1.59 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:00SportFC Botoşani - Poli Iaşi: 3-0

FC Botoşani a învins-o pe Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, într-un meci considerat în...142

22 oct 00:00SportDarren Cahill și Simona Halep fură startul: ”Înapoi la drum!”

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) va fi susținută de australianul Darren Cahill (54 de ani) la Turneul Campioanelor de...286

22 oct 00:00SportFC Argeș - Farul 2-2 Constanța în Liga a II-a, după un meci spectaculos. Rezultate complete

Liga 2 a revenit rapid cu etapa #13, după intermediara disputată miercuri. Ieri s-a jucat ultima partidă. FC Argeș -...222

22 oct 00:00SportSimona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu- pe 4

Românca Simona Halep a urcat un loc, de pa şase pe cinci, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...168

Local
22 oct 04:39LocalALERTĂ! O minoră a fost RĂPITĂ! Ați văzut-o?

O fată de 13 ani, din comuna Vultureni, județul Cluj, a plecat de acasă la data de 20 octombrie a.c., în jurul orei...495

22 oct 03:32LocalDacă vedeți acest bărbat din Constanța, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Gabriel-Gori Petre, de 49 ani, din municipiul Constanța,...1524

22 oct 04:35LocalRAEDPP organizează 'Târgul de bun gust, cu reţete din străbuni'

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța, în parteneriat cu Primăria...720

22 oct 04:42LocalTrafic rutier cu 'de toate' la Constanța: beți la volan, fără permis și numere de înmatriculare expirate

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lipnița, la data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 16.15, au...402

22 oct 04:42LocalO femeie și un bărbat, condamnați pentru infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2, la data de 18 octombrie...423

22 oct 04:35LocalARESTAT pentru că a condus cu permisul reținut și sub influența alcoolului

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 18 octombrie a.c., au depistat un...406

22 oct 04:34LocalCondamnat pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de 19...349

22 oct 04:33LocalMandat de executare pus în aplicare de polițiștii tulceni

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție...272

22 oct 04:42LocalConstanța: curățenia de toamnă a continuat și în weekend!

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., zeci de voluntari de la Club Rotary Yachting Constanța au participat la o amplă...377

22 oct 04:33LocalPoliția Română, acțiuni în gări, aerogări, rute navale și feroviare

În urma acțiunilor derulate de polițiștii de la transporturi, în ultima lună, pentru siguranța transporturilor...325

Politică
22 oct 00:00PoliticăRevoluția culturală revine la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru...267

22 oct 04:40PoliticăSenat: 115 proiecte de lege, adoptate tacit

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, 115 proiecte de lege, printre care se numără declararea zilei...404

22 oct 04:40PoliticăPNL a racolat un senator

Senatorul maramureșean Iustin Talpoș și-a anunțat luni, în plenul Senatului, afilierea la grupul PNL. Talpoș a...492

22 oct 04:38PoliticăAEP: Secţii de votare în diaspora - în şcoli, hoteluri, centre comerciale. Spania, cele mai multe secţii

Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare...211

22 oct 04:38PoliticăSe reface grupul ALDE din Camera Deputaților

Grupul ALDE din Camera Deputaților, desființat după demisiile a cinci deputați aleși pe lista partidului, este pe...349

22 oct 04:36PoliticăOrban: Am încredere că putem reuşi învestirea din prima, dar există şi posibilitatea anticipatelor

Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a admis, luni, că există posibilitatea ca nici primul, nici al...274

22 oct 04:36PoliticăDosarul fostului şef ANAF, Şerban Pop, se reia de la zero la un complet de trei al ICCJ

Un complet de cinci judecători a admis luni apelurile din dosarul lui Şerban Pop iar pe fondul motivării deciziei CCR...283

22 oct 04:36PoliticăFosta directoare TAROM, după patru ore de audieri la DNA: Răzvan Cuc a trecut o linie, considerând că își poate bate joc

Mădălina Mezei, fost director TAROM, a declarat, luni, după patru ore de audieri la DNA, în cazul în care l-a...663

22 oct 00:43PoliticăLista miniștrilor PNL: Orban a anunțat candidații la Educație și Agricultură

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat luni, în ședința conducerii PNL din Parlament, aflată în desfășurare la ora...1170

22 oct 04:25PoliticăKlaus Iohannis, aflat în Japonia, a fost primit de premierul Shizo Abe. Ce discută cei doi oficiali

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Japonia, a fost primit luni, la Palatul Akasaka-Geihinkan, de...420

Monden
22 oct 18:43MondenAnna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite: „Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe“

Anna Lesko gătesște la „Chefi la cuțite“ în această seară, într-o postură cu totul nouă. Vedeta ce își...174

22 oct 00:00MondenAndreea Bălan și-a angajat stilist și investește masiv în haine, ca să n-o mai certe lumea

Andreea Bălan s-a declarat indiferentă la criticile stiliștilor, însă realitatea arată că, de fapt, o deranjează...142

22 oct 00:00MondenAmalia Năstase arată spectaculos după ce a slăbit 32 de kilograme. „Am zis că nu îmi tai stomacul”

Amalia Năstase arată mai bine ca niciodată, după ce a scăpat de 32 de kilograme. Fosta soție a lui Ilie Năstase a...180

22 oct 00:00MondenCe reacție a avut Loredana Groza după valul de critici primite în mediul online

Loredana Groza a zdruncinat internetul cu imaginile publicate pe rețelele de socializare, unde bustul ei a făcut...226

22 oct 00:00MondenBrigitte și Florin Pastramă s-au întors din a doua lună de miere: „Ne place luxul în vacanţe“

După nunta fastuoasă pe care au avut-o în vară, Brigitte şi Florin Pastramă au plecat în „luni” de miere. Cea...157

22 oct 00:00MondenJim Carrey s-a despărțit de iubita tinerică

Este clar că Jim Carrey, de 57 de ani, mu are deloc noroc în dragoste. Actorul s-a despărțit recent de Ginger...143

22 oct 00:00MondenJustin Bieber a ieşit în pijama roz pe stradă

Cântăreţul Justin Bieber a fost surprins recent (25 de ani) de paparazzi în timp ce se ducea la un consult la...133

22 oct 18:14MondenFelicity Huffman, din „Neveste disperate“, fotografiată în pușcărie. Imaginea e dezolantă

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste...161

22 oct 00:00MondenDucesa de Cambridge a debutat pe Instagram

Catherine, ducesă de Cambridge, a debutat duminică pe Instagram publicând primele sale mesaje pe această reţea de...139

22 oct 00:00MondenPrinţul Harry: Îmi voi proteja familia, dar eu şi William ne aflăm pe ''drumuri diferite''

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat, într-un documentar de televiziune, că este hotărât să-şi protejeze...177

Mapamond
22 oct 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: PDM a câştigat 191 primării, PSRM 124, iar Blocul ACUM 84

Partidul Democrat din Moldova (PDM), al fostului premier Pavel Filip, a obţinut 191 de mandate de primar din primul tur...153

22 oct 00:00MapamondSUA: Trei militari şi-au pierdut viaţa într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii

Trei soldaţi americani şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi într-un accident implicând un tanc la...156

22 oct 00:00MapamondRusia critică ofensiva Turciei în Siria, în timp ce Erdogan acuză Occidentul că-i sprijină pe „terorişti“

Rusia a criticat luni ofensiva Turciei în nordul Siriei, cu o zi înainte de o întâlnire între preşedintele rus...129

22 oct 00:00MapamondSlovacia: Procuratura a pus sub inculpare patru persoane în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Parchetul din Slovacia a pus sub inculpare luni patru persoane în cazul uciderii jurnalistului de investigaţie Jan...127

22 oct 00:00MapamondBrexit: Premierul Boris Johnson nu va permite parlamentului britanic să modifice acordul cu UE

Premierul britanic Boris Johnson nu va permite parlamentului de la Londra să modifice acordul pentru Brexit, a...135

22 oct 00:00MapamondIncendiu la Cavallerizza Reale din Torino, sit UNESCO

Un incendiu a distrus luni dimineaţa acoperişul Cavallerizza Reale (grajdurile regale) din Torino, clădire situată...120

22 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Julian Assange, audiat de un tribunal din Londra în legătură cu cererea de extrădare în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a compărut luni în faţa unui tribunal din Londra în cadrul unei audieri cu...122

22 oct 00:00MapamondSUA: Giganţi farmaceutici, pe banca acuzaţilor în primul proces federal în legătură cu criza opioidelor

Un proces răsunător în care mai mulţi giganţi farmaceutici se vor afla pe banca acuzaţilor se deschide luni la...131

22 oct 00:00MapamondUn grup de hackeri ruşi a deturnat o operaţiune de spionaj iraniană, potrivit unor responsabili

Piraţi informatici ruşi s-au infiltrat într-o operaţiune de spionaj cibernetic iraniană pentru a ataca organizaţii...141

22 oct 00:00MapamondEmoţie în jurul cazului Dutroux, sute de oameni protestează la Bruxelles

Mai multe sute de persoane, 400 potrivit poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere închisoare pe...142

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2908

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3688

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...652

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...861

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1766

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5218

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1059

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2329

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2802

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1204