REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Firma sancționată de ANRE și-a întins antenele și la Administrația Porturilor Maritime Dunărene

Firma sancționată de ANRE și-a întins antenele și la Administrația Porturilor Maritime Dunărene

Andreea VREJOIU 13 mai 2023 | 00:00 1525

Unul dintre cei mai puternici antreprenori din sectorul energetic a prins un nou contract în zona Dobrogei. Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA (CN APDM) a atribuit la finalul lunii aprilie a.c. contractul privind furnizarea energiei electrice pentru locurile de consum din Galați și sucursalele din Tulcea și Brăila. Înțelegerea a fost semnată direct, prin negociere fără publicare prealabilă, contractul fiind adjudecat de aceeași companie care furnizează energie și la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, ANR sau Portul Constanța. Tinmar Energy SA, căci despre ea este vorba, va primi pentru serviciile sale aproximativ un milion de lei.

Firma sanctionata de ANRE si-a intins antenele si la Administratia Porturilor Maritime Dunarene Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime

Tinmar Energy SA, cel mai mare trader privat de energie electrică din România, cu afaceri anuale de peste jumătate de miliard de euro, a reușit să își adjudece un nou contract în zona Dobrogei. Cel mai nou contract vine din partea Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime SA (CN APDM) și vizează furnizarea energiei electrice pentru sediul companiei, dar și la sucursalele din Tulcea și Brăila. Contractul a fost atribuit prin negociere, fără publicare prealabilă, și are o valoare de un milion de lei.

Energia de joasă tensiune se va furniza la sediul APDM din Galați, Pontoanele Cheu Dunăre – Galați, Pontoane Brăila, Sediu Gară Fluvială din Tulcea, Dana pasageri Chilia Veche Tulcea, iar energia de medie tensiune în Portul Industrial Isaccea.

Firma sanctionata de ANRE si-a intins antenele si la Administratia Porturilor Maritime Dunarene Augustin Oancea

Tinmar Energy, controlată de un milionar discret

Tinmar Energy este controlată de Augustin Oancea, unul dintre cei mai discreți milionari din România, cu o avere estimate la peste 650 de milioane de euro. Tinmar Energy SA a raportat pentru anul 2021 afaceri de 3,5 miliarde de lei și un profit net de peste 142 milioane lei, cel mai mare de la înființarea companiei, devenite între timp cel mai mare trader privat de energie din România. Firma are 90 de angajați, dar și datorii de 890 milioane lei, de asemenea cel mai ridicat nivel din istoria sa.

Firma sanctionata de ANRE si-a intins antenele si la Administratia Porturilor Maritime Dunarene

Istoric bogat cu instituțiile constănțene

Tinmar Energy SA are un istoric bogat de colaborare cu diverse instituții ale statului, inclusiv în Constanța. În 2021 societatea a încheiat un contract cu Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA, care avea ca obiect cumpărare energie electrică timp de 3 luni. Achiziția a fost realizată prin negocieri derulate pe Bursa Română de Mărfuri, după ce Getica 95 a reziliat unilateral contractul cu Portul Constanța. În același an Tinmar Energy SA a obținut, prin negociere, fără publicare prealabilă, contractul pentru asigurarea continuității furnizării energiei electrice pentru locurile de consum, pus la bătaie de ANR.

Firma sanctionata de ANRE si-a intins antenele si la Administratia Porturilor Maritime Dunarene

Tinmar Energy, sancționată de ANRE

În noiembrie 2022, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a transmis că a aplicat sancțiuni în valoare de 20.000 de lei, respectiv 60.000 de lei, societății Tinmar Energy şi afiliaților săi, Solprim SRL și Eye Mall SRL. În urma unor controale, s-a constatat că societățile în cauză și-au îndeplinit obligația de achiziționare a energiei electrice pentru acoperirea consumului clienților și nu au denunțat unilateral contractele de furnizare a energiei electrice. Cu toate acestea, pentru emiterea și transmiterea către clienți a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, societățile TINMAR ENERGY S.A. și SOLPRIM S.R.L. au fost sancționate fiecare cu amendă contravențională în valoare de 20.000 lei.
Mai mult, ANAF îl acuză pe Oancea că ar lucra cu firme paravan, pentru a încasa subvenții de la stat. Modalitatea sa de operare constă în exportarea profitului către firma Lord Energy SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468