REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.8° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
26.8° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

Firma unde și-au făcut asigurări MAPN, Forțele Navale și Garda de Coastă a rămas fără autorizație

Firma unde și-au făcut asigurări MAPN, Forțele Navale și Garda de Coastă a rămas fără autorizație

Andreea POPA 24 mai 2024 | 00:00 2322

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare pentru una dintre cele mai puternice firme de asigurare de pe piață, care are în derulare contracte de sute de milioane de lei cu Poliția, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Banca Națională a României, Armata Română, Forțele Navale și Garda de Coastă. Patronul societății de asigurare, brokerul Valentin Gheorghiu, a fost arestat în februarie 2024 după ce a escrocat statul român cu peste 700.000 de lei doar într-un an de zile.

Firma unde si-au facut asigurari MAPN, Fortele Navale si Garda de Coasta a ramas fara autorizatie

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a Fast Brokers, una dintre cele mai puternice firme de asigurare de pe piață, cu sute de milioane de lei câștigați din contracte cu instituții de forță ale statului.

ASF a invocat opt nereguli în activitatea Fast Brokers, precum și probleme procedurale de înlocuire a șefului societății, Iulian Valentin Gheorghiu, arestat pentru infracțiuni de instigare la fraudă informatică în formă continuată și uz de fals în formă continuată.

Firma unde si-au facut asigurari MAPN, Fortele Navale si Garda de Coasta a ramas fara autorizatieGheorghiu și angajații Fast Brokers

Practic, patronul Fast Brokers a lăsat peste 100 de mașini ale pompierilor din București fără asigurare. Potrivit procurorilor, Gheorghiu și-a pus angajații să introducă date false pe platforma electronică de emitere a poliţelor RCA a societăţii de asigurări. Peste 100 de maşini ale pompierilor din Bucureşti apăreau ca fiind neînmatriculate, iar brokerul reuşea să obţină un tarif cu 90 la sută mai mic. Ulterior, primea de la compania asigurătoare o poliţă de 1.000 de lei pe care o vindea mai departe către stat cu 10.000 de lei, iar diferenţa de 9.000 de lei din prima de asigurare o băga în buzunar. Aşa a reuşit Gheorghiu să înşele societatea care emitea poliţele cu peste 700.000 de lei într-un singur an.

Firma unde si-au facut asigurari MAPN, Fortele Navale si Garda de Coasta a ramas fara autorizatieIulian Gheorghiu

Contracte de sute de milioane de lei cu statul

Valentin Gheorghiu este unul dintre cei mai puternici brokeri de pe piață, iar Fast Brokers, firma sa, are 22 de ani vechime și peste 70.000 de clienți, precum și 30 de instituții ale statului. Societatea a raportat pentru 2023 venituri de 4,41 milioane de lei, dar de-a lungul timpului a semnat contracte de sute de milioane de lei cu cele mai importante instituții ale statului. Printre clienții săi mai importanți se află Armata Română (un contract de 20 de milioane de lei pentru asigurarea de viață a militarilor și încă unul de 64 de milioane de lei pentru asigurările de viață ale Forțelor Aeriene, ambele încheiate în 2023), Forțele Navale (contract de 10,5 milioane lei pentru asigurările de viață ale marinarilor), Garda de Coastă, Academia de Poliție, Administrația Prezidențială, Poșta Română, IPJ Constanța, ISU Dobrogea, Universitatea Maritimă Constanța etc. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ciracii SRI, se ocupa de alte spete.
2
0
Nu făcea de capul lui cu siguranță,avea vre un Florian Coldea în umbră.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112