REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Firme asociate cu RAEDPP, pe făraş! Patronii de la Cambridge School, printre investitorii luaţi 'la ochi' că nu declară profit

Firme asociate cu RAEDPP, pe făraş! Patronii de la Cambridge School, printre investitorii luaţi 'la ochi' că nu declară profit

Replica API 4 decembrie 2019 | 11:14 1346

Zeci de contracte încheiate de Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa în mandatele trecute, pe sume derizorii, sunt pe făgaşul rezilierii. Controalele demarate în ultimele luni de noul director al RAEDPP, Florin Gheorghe, au scos la iveală încălcări flagrante ale condiţiilor din contracte, dar nu numai.

Un caz deja cunoscut, ajuns şi în atenţia organelor de cercetare penală, este al pieţei de la intersecţia Unirii cu Lahovari din municipiu. Aici, RAEDPP s-a asociat cu SC East European SRL, prin anul 2002. În 2004, piaţa RAEDPP a fost modificată, în sensul că au dispărut tarabele şi aşa mai departe, iar în clădire a fost primit, pe post de chiriaş al SC East European SRL, un magazin Profi. Magazinul achită, lunar, mii de euro către societatea menţionată. RAEDPP, în schimb, primeşte 89 de dolari pe lună şi cotă-parte din profit. Sau chiar deloc, pentru că firma asociată a avut şi ani în care a declarat că nu a avut profit, susţin reprezentanţii RAEDPP. Situaţia este însă pe cale să se schimbe, pentru că regia vrea să scape de East European SRL. „A modificat clădirea fără să anunţe regia, a fost la faţa locului şi Poliţia Locală, a fost amendat, există şi un dosar. RAEDPP a trimis anunţ de reziliere contract”, au precizat reprezentanţii RAEDPP.

Un alt caz intrat în atenţia RAEDPP este cel al Cambridge School din Constanţa. Unitatea de învăţământ funcţionează într-o clădire ridicată pe un teren care aparţine regiei. În cazul de faţă, RAEDPP este nemulţumită de faptul că şcoala privată, deşi încasează sume fabuloase de la părinţii care decid să îşi înscrie aici copiii, declară că nu are profit, prin urmare nu prea contribuie la bugetul local. În condiţiile date, RAEDPP caută soluţii pentru rezilierea acestui contract. De precizat că unitatea şcolară se prezintă pe site-ul oficial ca având, în proporţie de 40%, elevi din diferite ţări: Marea Britanie, Rusia, Spania, Italia, Slovenia, Grecia, Franţa, Olanda, Serbia, Macedonia, Turcia, Liban, Coreea, Siria, Egipt, Mexic, Palestina, Iran, Ghana, Nicaragua şi Kazakhstan.

Şcoala a fost acreditată în 2013 de Ministerul Educaţiei sub titulatura de Liceu Teoretic Educational Center - Cambridge School Constanţa. Până la acea dată, unitatea, care fusese înfiinţată în anul 2002, se numea „Lebanese School“ şi se afla sub patronajul Ambasadei Libanului în România.

În 2013, odată cu certificarea că este Cambridge School, cu predarea în limba engleză (pentru nivelurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal), avea loc şi o inaugurare la care a luat parte şi fostul primar Radu Mazăre. „Felicit familia de români Nassar (n.red. - proprietara şcolii) care a investit în educaţie. Făcând o analiză, am constatat că în Constanţa, din păcate, în educaţie şi în şcoală au investit numai străini. Au investit turci şi libanezi”, declara, atunci, fostul edil. La rândul său, Ghaleb Nassar afirma la momentul respectiv că valoarea totală a investiţiei (clădirea) a fost de 1,4 milioane de euro.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unirii este paralela cu B,dul Mamaia iar Lahovarii este paralela cu Tomis. Fiind paralele pot fi taiate de o secanta si se formeaza unghiuri alterne interne egale ,alterne extrene egale si corespondente. Prosti ,da multi .
0
0
de ce sa declari profit ? legea nu obliga !
1
0
Am inteles ca e o scoala unde platesti sume astronomice pe luna , dar carte se face ? Sau ies mai analfabeti decit au intrat ? Viata personala a directoarei e mai putin interesant !
7
3
Directoarea este o curva hoata. Sa da la toti taticii din scoala. A fost combinata cu o gramada. A fost in Franta cu unul si can s-au intors a aflat nevasta aluia. O curva ciorditoare.
5
4
... sunt paralele. In care municipiu se intersecteaza?
6
1
Primiti migranti in tara. Vedeti de ce sunt in stare.
5
5
@7,02, generalizezi... Si pana la urma daca tu iti iei salariul, ce te freaca grija ce face patronul. Daca greseste, plateste, dar pentru unul ca tine este prea mare prostia, dealtfel si ala de sub tine, este la fel. Creeaza si tu o afacere care produce, plateste impozite, taxe, si dupa aia poti vorbi. Daca harapii au gresit sa plateasca.
4
7
Astia.s privatii aia care sar in sus cand vine vorba de salarii !! Astia au profit zero ?? Exemplu american este cel mai adevarat in cazuri de evaziune , 950 de ani de puscarie !!
4
7
evaziune pe fata facuta de tigani libanezi,directoare ,e una ficasa lu avesalon fost croitor, vine cu masiniscumpe la munca, ..mare cucoana
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212