REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Firmele românești care vor să facă afaceri peste hotare așteaptă ponturi de la diplomații români

Firmele românești care vor să facă afaceri peste hotare așteaptă ponturi de la diplomații români

Replica API 1 septembrie 2017 | 00:00 294

Daraban (CCIR):

Daraban (CCIR):

Mihai Daraban

Firmele românești care vor să facă afaceri peste hotare așteaptă de la diplomații români să vină cu niște acțiuni concrete, niște ponturi, a declarat, joi, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), în deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române, scrie Agerpres.

"La CCIR nu avem 100 de agenți economici undeva legați în beci și pe măsură ce ni se cer 10-15-20 pentru o misiune economică, noi îi eliberăm și plecăm cu ei. Foarte mult contează ca din partea dumneavoastră (a diplomaților n.r.) să vină niște acțiuni concrete, niște ponturi. Suntem la prima generație de oameni de afaceri din România. Acest lucru spune multe. Spune multe numai dacă ne uităm la capitalizarea Bursei de Valori București, care este de doar 4 miliarde de dolari. Dacă ne uităm la Moscova vedem o capitalizare de 447 de miliarde de dolari, de peste 100 de ori mai mare decât a noastră în condițiile în care PIB-ul Rusiei e de 7 ori mai mare decât al României", a spus Daraban.

El a precizat că la CCIR se identifică pârghii de promovare a diplomației economice.

"Ce înseamnă să fii pe bursă? Înseamnă să faci audit și să fii transparent. Probabil la prima generație de oameni de afaceri încă mai avem de așteptat pentru că și profilul investitorului american pe o piață ca a noastră este în special pe bursa de valori. Noi, la CCIR, identificăm pârghii de promovare a diplomației economice. Întotdeauna am pledat pentru un cod fiscal predictibil pentru că un cod fiscal este parte componentă a diplomației economice", a mai arătat oficialul CCIR.

El a precizat că România nu are destui jucători capabili să facă "business overseas".

"Statisticile Eurostat ne spun că suntem pe ultimul loc în UE la inovare și cercetare, ceea ce înseamnă lipsă de brand românesc. Suntem pe ultimul loc la productivitatea muncii. Suntem pe ultimul loc la digitalizarea administrativă", a mai spus Daraban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa astepte. Sau poate ca afirmatia este facuta tocmai sa arate cam ce lipsuri de calitati au cei desemnati sa ocupe pozitiile alea cu adevarat importante pentru state ce au grija de poporul reprezentat.Firmele romanesti au singura optiune,si anume sa se uneasca intr-un organism in afara oricarui partid,independent si sa-si faca planurile in conformitate cu dezastrul indus de cretinii de la conducerea tarii,cretini si tradatori impreuna. Doar asa vor razbi,in legatura cu alte firme si societati solide si veritabil progresiste din afara. De la statu Roman,condus de dobitoci ce sa astepti?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367