REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

FIUL CONTABILEI de la PRIMĂRIA CIOBANU, IMPLICAT într-o BĂTAIE din… GELOZIE!

FIUL CONTABILEI de la PRIMĂRIA CIOBANU, IMPLICAT într-o BĂTAIE din… GELOZIE!

Replica API 22 decembrie 2021 | 07:54 7643

Provine dintr-o familie bună, văzută bine în comunitate, cu un nivel de trai optim, mama fiind contabil la Primăria Ciobanu, iar tatăl navigator. Chiar dacă are o relație bună cu părinții, care îl susțin, iată că Adrian Mihai Osanu a ajuns să fie cercetat penal încă de dinainte să împlinească 18 ani. Pe fondul geloziei, din cauza fostei prietene, și-a luat la bătaie un amic, după care i-a dat 70 de lei ca… să-i treacă.

Adrian Mihai Osanu

Persoana vătămată a relatat că se afla cu mai mulți amici în zona Pieței Agro-alimentare din Hârșova, moment în care s-a întâlnit cu mai mulți băieți. După ce au vorbit toți aproape 5 minute, inculpatul, fără să-i spună ceva persoanei vătămate, l-a lovit dintr-o poziție laterală cu pumnul în zona feței, iar persoana vătămată a căzut la sol. În timp ce persoana vătămată s-a aflat la sol, inculpatul a continuat să-l lovească cu piciorul în zona abdominală stângă. Ulterior, inculpatul a plecat din zonă, dar a revenit și i-a oferit persoanei vătămate suma de 70 lei pentru a-și cumpăra șervețele și apă, dar având o atitudine sfidătoare față de persoana vătămată, netratând-o cu seriozitate, după care a plecat.

Persoana vătămată a mai stat câteva minute în acel loc, însă apoi a plecat la Spitalul Orășenesc Hârșova, împreună cu mama sa și cu amicii, martori în cauza de față. Potrivit certificatului medico-legal, persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice care au putut fi produse prin lovire cu corp dur, care au necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Din informațiile furnizate de către organele de poliție din raza de domiciliu a inculpatului a reieșit faptul că acesta mai este cercetat într-un dosar penal pentru comiterea, în anul 2021, a infracțiunii de lovire sau alte violențe. Însă, aici, mama lui Adrian susține că fiul său este victimă.

Cât despre speța de față, Adrian Mihai Osanu a spus că a recurs la acte de violență din gelozie întrucât cel pe care l-a lovit se întâlnea cu fosta lui prietenă.

Provine dintr-o familie bună

Instanța a constatat că mediul socio-familial al inculpatului este unul de tip organizat și lipsit de conflictualitate. Mama este contabilă la o primărie de lângă Hârșova, tatăl e navigator, iar sora medic stomatolog, iar familia dispune de un nivel de trai optim. Părinții inculpatului susțin că s-au preocupat îndeaproape de evoluția fiului lor, făcând eforturi pentru ca acestuia să nu îi lipsească nimic și să beneficieze de o educație adecvată. În societate, inculpatul și familia acestuia au o conduită morală bună, nefiind cunoscuți ca având un comportament violent. Familia inculpatului nu a avut conflicte cu legea penală, având o imagine pozitivă în comunitate. Atitudinea familiei față de infracțiunea comisă de către tânăr este una de dezaprobare și regret pentru cele întâmplate, pe care o motivează prin lipsa de conștientizare a consecințelor comportamentului infracțional adoptat, pe fondul teribilismului specific vârstei. Părinții inculpatului consideră prezenta faptă penală drept o excepție în conduita fiului lor, pe care îl caracterizează drept o persoană care nu a creat probleme de-a lungul timpului, motiv pentru care îi oferă acestuia tot sprijinul necesar în derularea prezentei situații procesuale.

Astfel, magistrații Judecătoriei Hârșova au decis să-i aplice pedeapsa educativă de supraveghere pe o perioadă de 3 luni. Totodată, trebuie să plătească daune morale în valoare de 5.000 de lei și cheltuieli judiciare în valoare de 800 de lei.

Decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanța pe 20.12.2021.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
buna de parnaie
2
2
In 2..3 ani,are rozeta rupta la bididii
6
0
Maine poimaine da si asta foc unui bloc ca de are educatie buna
13
0
Baiatul are vila si un apartament numai zic de yacht. Bravo lui
5
13
Bravo lui un adevarat smecher
4
15
un nemernic de copil, educatie 0
24
2
propulsat in ...viata de parinti si mass media rurala! i se deschide un viitor !
24
2
Sa vezi ce capace iti dau ! Maine vin din Spania . Joi , poate nu te prezinti in parc la Ciobanu la ora 12 fix ! Ca altfel te caut eu , ciutanule !!!
11
6
nu putea sa iasa decat un bou
34
2
justitie de kakat
30
2
Familie buna la el in sat acolo. Papagal obosit.
46
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468