REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fiul fostului primar HÂNSĂ, de la Cernavodă, TRIMIS în JUDECATĂ în alt DOSAR

Fiul fostului primar HÂNSĂ, de la Cernavodă, TRIMIS în JUDECATĂ în alt DOSAR

Replica API 23 ianuarie 2021 | 22:47 3346

Marius Tiberiu Hânsă, fiul fostului primar din Cernavodă, nu scapă de anchetatori și de drumurile la instanță și pace. După ce a fost achitat în unul dintre dosarele în care a fost judecat, iată că a fost trimis în judecată în altul. Pentru delapidare, de data aceasta. Alături de el, inculpat apare și Nicolae Cristache, familiarizat și el cu dosarele penale întrucât a mai apărut și în altele, în calitate de administrator la SC NKC Magnetism Construct.

Gheorghe Hânsă (fost primar Cernavodă)

Potrivit informațiilor noastre, Marius Tiberiu Hânsă și Nicolae Costache sunt acuzați pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidate, întrucât ar fi scos bani din conturile firmelor pe care le administrează (între care și SC NKC Magnetism Construct) fără a avea documente justificative. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au finalizat cercetările, dosarul ajungând în instanță pe 20.01.2021.

noul dosar pe fond

Amintim că inculpații nu sunt la primul conflict cu legea, ei apărând și în alte dosare. Spre exemplu, Gheorghe Hânsă (fostul primar din Cernavodă) a fost trimis în judecată alături de Suliman Ecrem, Nicolae Cristache, administrator al SC NKC Magnetism Construct, Mihai Adam, din Cernavodă, asociat al Stelmi Structuri, Marius Tiberiu Hânsă, din Cernavodă, fără calitate specială, recidivist, cercetat sub control judiciar, Rodica Cojocaru, din Cernavodă, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate şi Liliana Carmen Pricop, din Medgidia, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate. Din mijloacele de probă, procurorii au stabilit că este vorba, în primul rând, de lucrarea de amenajare şi protejare a Tumulului nr. 1 Cernavodă, acordată fraudulos către SC NKC Magnetism Construct SRL. Apoi, în perioada noiembrie 2012 - august 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, precum şi la data de 14 ianuarie 2013, primarul şi viceprimarul şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu, prin acţiuni concertate, pentru ca societăţile prezentate mai sus să obţină foloase necuvenite, obţinerea contractelor frauduloasă fiind intermediată de inculpatul Marius Tiberiu Hânsă, cu largul concurs al angajaţilor Primăriei Cernavodă, au mai spus procurorii.

noul dosar pe cameră preliminară

Pe 19 decembrie 2019, judecătorii de fond l-au achitat pe Tiberiu Marius Hânsă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dar l-au condamnat pe Gheorghe Hânsă la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, dar cum el mai avea o condamnare din 2014, pedepsele i-au fost contopite, rezultând cea de 4 ani și 10 luni, în regim de detenție.

De asemenea, Ecrem Suliman, fostul vice, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție, pentru pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit) în formă continuată (faptă săvârșită în perioada noiembrie 2012-octombrie 2013).

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multumesc domnului hansa ca datorita lui atunci cand ma mutat disciplinar la liceu mi am gasit amant si mi am parasit sotul si copii abia astept sa devin sefa mare
6
0
Unde duce lacomia asta
2
0
Pismis o duce si o aduce la munca pe Ion Veronica cu autoturismul de servici in favoarea unor servicii sexuale ......Memet stie .
0
1
Fura negoita si semneaza serif prostu satului de rup partia, gety 4 clase le face vile la navodari la amandoi, si primaru si vicele ii da lu gety contracte grase pe bani publici
9
1
la primaria Cernavoda..urmeaza....ghici ??? nu spun...veti vedea in curand...Dl. primar HANSA GHEORGHE, a fost mic copil..pe langa actualii..stiti voi cum se numesc...sunt prieteni cu..CURTEA DE CONTURI...nu mai este mult..rabdare...si...tutun...
9
1
GHEORGHE HANSA...nevinovat..A muncit pentru primaria CERNAVODA..si s-a ales cu puscarie...daca muncesti in aceasta tara...gresesti..mai bine lucrezi in primarie,la ASISTENTA SOCIALA..adica ..vii la servici...ca trebuie sa vii...si sa primesti pe fluturas sume de bani, ca nici nu stii sa-i numeri...ce nu-i bine???
17
6
Mai bine alegeai sa fii interlop sau proxenet si astazi nu mai aveai probleme cu justitia romana in acelasi timp erai si protejat de sistem.Sigur erai liber daca duceau fetite la produs,erai distribuitor de droguri sau erai mahar in contrabanda de masini furate...sa nu fii fost sergent sau executant in aceasta afaceri...sa fii rechin sef...
20
3
Banii ochiul dracului pacat de reputatia pe care a avut o domnul profesor inainte sa se dovedeasca ca este un hot notoriu in scoala il vedeam un om integru si cinstit care ne dadea sfaturi de viata nu credeam ca va fi un infractor
12
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218