REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fiul lui Săceanu, dus la audieri în Capitală: a înşelat mai mulţi chinezi. Le-a vândut metal ordinar, spunând că e aur

Fiul lui Săceanu, dus la audieri în Capitală: a înşelat mai mulţi chinezi. Le-a vândut metal ordinar, spunând că e aur

Replica API 1 august 2012 | 00:00 813

Descinderile din Constanţa, de pe Ioan Raţiu, s-au încheiat miercuri cu reţinerea unuia din clanul Săceanu. Descinderile au avut loc la casa lui Sedan Iaşar, fiului lui Ismail Iaşar, liderul grupării, din Piaţa Chiliei, pe care oamenii legii l-au reţinut. Oamenii legii spun că acesta este suspectat că ar fi înşelat mai multe persoane de cetăţenie chineză. Din câte se parea fiul lui Săceanu ar fi vândut unor cetăţeni chinezi podoabe contrafăcute, în schimbul cărora s-ar fi ales cu aproximativ o sută de mii de euro. Acesta a fost dus la audieri in Capitala.

Iată ce zice IGPR despre descinderile de la Constanţa:

La data de 1 august a.c., ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale IGPR au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Constanţa, la domiciliile a trei suspecţi de infracţiuni. Aceştia sunt suspectaţi că au vândut 2,5 kg de metal comun ca fiind aur, contra unei sume de 72.000 de euro. Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale, cu sprijinul D.G.P.M.B. - Serviciul de Investigaţii Criminale, efectuează cercetări într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, privind membri unei grupări infracţionale din municipiul Constanţa, care au preocupări, în principal pe linia săvârşirii de infracţiuni de înşelăciune. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, la data de 25.02.2012, în incinta unui hotel din Bucureşti, un cetăţean chinez, cu reşedinţa în România, a cumpărat cu preţul de 72.000 euro, o cantitate de 2,5 kg de metal galben de la trei persoane, care l-au asigurat că reprezintă aur de 24 de karate. În fapt, partea vătămată a cunoscut, în cursul lunii ianuarie un bărbat din Constanţa, de la care a achiziţionat 100 de grame de aur de 24 karate, în schimbul sumei de 3.000 euro. Cu această ocazie constănţeanul i-a spus părţii vătămate că mai deţine încă 3 kg aur de 24 karate pe care intenţionează să le vândă, iar acesta din urmă s-a arătat interesat să le cumpere. Astfel, la data de 25.02.2012 partea vătămată şi soţia acestuia s-au întâlnit într-un hotel din Bucureşti cu bărbatul respectiv, care era însoţit de un alt individ necunoscut. Cei doi le-au oferit spre vânzare 2,5 kg aur 24k, sub formă de granule, în schimbul sumei de 72.000 euro. Constatând că granulele erau din metal comun, la data de 02.03.2012 partea vătămată a sesizat organele de poliţie. Din investigaţiile poliţiştilor a reieşit că identitatea declinată iniţial de constănţean era falsă, acesta fiind identificat ca fiind I. ŞEFCHET, de 53 de ani. Bărbatul fusese însoţit la întâlnirea din luna februarie de un nepot al său, de 42 de ani, iar fiul acestuia, a transportat ,,aurul'' de la Constanţa în Bucureşti la hotel. Din cercetări a rezultat că, iniţial, le-au prezentat într-o cutie o anumită cantitate de granule care au fost verificate la un bijutier de către soţia cetăţeanului chinez. Ulterior, la perfectarea tranzacţiei i-au înmânat acestuia un alt săculeţ cu toată aşa zisa cantitate de aur, în realitate granulele fiind din metal comun. În cauză s-a început urmărirea penală faţă de cei trei constănţeni, la data de 31 iulie a.c., sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215 alin.1,2,3 şi 5 Codul penal. Aceştia urmează a fi conduşi la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272