REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fiul Magdăi Vasiliu, operat în Italia, după un accident cu bicicleta

Fiul Magdăi Vasiliu, operat în Italia, după un accident cu bicicleta

Replica API 30 martie 2021 | 00:00 1136

Magda Vasiliu a dispărut de pe sticlă şi îşi dedică tot timpul fiului ei, Vlad, care în 2017 a luptat ca un erou cu o boală nemiloasă: cancerul. Magda, soțul ei și fiul lor, acum în vârstă de 11 ani, s-au stabilit în Italia, acolo unde micuțul a urmat și tratamentul, însă recent liniștea le-a fost tulburată de un accident. Vlad și-a fracturat un picior și a fost operat, iar vedeta a retrăit emoțiile vizitelor prin spital.

Magda Vasiliu și Vlad

foto: arhivă personală

"Mami, am căzut cu bicicleta, nu-mi mai pot mișca piciorul drept. Vino!" Și m-am dus la casa vecinilor, acolo unde Vlad plecase cu doar o jumătate de oră mai devreme. L-am găsit pe jos, cu piciorul drept îndoit în mod nefiresc. Același picior la care are proteză. Nu știu când am sunat la salvare și nu-mi aduc aminte ce le-am spus exact. Știu doar că în cinci minute au fost acolo, l-au suit pe targă și am plecat spre spitalul din Viterbo (n.r. oraș în regiunea Lazio). Acolo ne așteptau deja.. I-au făcut un test covid, apoi l-au adormit și l-au trimis la radiografie. Rezultatul: fractură de femur. La același picior...Mi se părea ireal. N-avea cum să fie așa", povestește Magda Vasiliu pe Facebook.

Magda Vasiliu: "Mi-a venit în cap ideea cruntă că fractura lui Vlad ar putea fi una patologică. Că boala s-a întors"

"O doctoriță îmi spune: . Și atunci mi-a venit în cap ideea cruntă că fractura lui Vlad ar putea fi una patologică. Că boala s-a întors. Că d-aia se grăbesc să ne trimită la Roma. Am completat mecanic toate documentele posibile...A venit elicopterul și chiar dacă îmi era frică de muream de ideea de elicopter, de zbor, m-am așezat cuminte unde mi-au spus și am numărat minutele până la aterizare. 13, în total până la Roma. De aici, cu altă ambulanță, la spital...A intrat în sală, unde i-au făcut o intervenție premergătoare celei care a avut loc joi...Eram singură, la 3 dimineața, în sala de așteptare de lângă blocul operator, sperând să fie bine...Atunci abia am realizat că plecasem în trening, fără ochelari, că n-aveam nicio haină de schimb, că mai aveam 9 la sută baterie, fără încărcător. Lăsasem tv-ul aprins, luminile la fel, animalele nemâncate, totul descuiat..."ăm>

Magda Vasiliu: "Evoluția lui Vlad e bună"

"Au urmat două zile oribile, însă joi, după operație, același medic care l-a operat și acum patru ani, a ieșit din sală și mi-a spus că e totul ok. Că fractura a fost urâtă, dar că n-are legătură cu boala, nu e o fractură patologică, ci una traumatică. Și să stau liniștită. Acum așteptăm externarea, pentru că evoluția lui Vlad e bună...Cam asta am făcut în ultima săptămână...Bine măcar că s-a făcut primăvară. Și că există oameni fără de care nu m-aș fi descurcat zilele astea. Camelia Bordea, de exemplu...Vor urma recuperarea, fizioterapia probabil...dar astea nu mă sperie nici pe mine, nici pe Vlad...Ne întoarcem la lacul nostru, la pisici, la căței..Vlad însă deja mi-a spus: ", își încheie Magda povestea, care a stârnit valuri de empatie și de susținere pe Facebook.ând>

Fiul Magdăi Vasiliu a învins cancerul

În primăvara anului 2017, Vlad, fiul Magdăi Vasiliu, a fost diagnosticat cu cancer și a fost internat de urgență într-o clinică din Italia, unde a făcut chimioterapie din trei în trei săptămâni. Rugăciunile Magdei Vasiliu au fost ascultate, tratamentul a dat rezultate spectaculoase, iar în acest moment Vlad se simte bine, boala fiind în remisie totală. Drumul până aici a fost însă unul anevoios. Băieţelul vedetei a fost curajos şi a rezistat tratamentului chinuitor, iar mama lui s-a retras complet din televiziune pentru a-l îngriji. Fosta știrista de la Prima tv povestea, în 2018, tot chinul prin care a trecut.

"Se împlinește un an de când am ajuns la Roma...Un an în care am sperat, am suferit, am învățat, am plâns, m-am bucurat și am aflat ce înseamnă cu adevărat cancerul....Un an de chimioterapie, o intervenție chirurgicală, aplazie, analize săptămânale, investigații amănunțite, reevaluări făcute ca la carte. Grazie unor medici de un profesionalism incredibil precum Ida Russo, GM Milano, Aurora Castellano, Deborah Di Pasquale, Marco Giordano, dar și mulțumită unor asistente care i-au venit mereu în întâmpinare lui Vlad, astăzi, copilul meu este în remisie totală, completă. Am văzut ce înseamnă un spital dedicat cu adevărat copiilor, am văzut cum trebuie să fie îngrijiți cu adevărat copiii oncologici, am învățat să am încredere până în pânzele albe în deciziile medicilor și în priceperea și îndemânarea asistentelor. Nu pot decât să le mulțumesc la nesfârșit din tot sufletul meu. Cuvintele, evident, nu vor putea niciodată exprimă recunoștința mea toată. Iar fără Cosmin Stoian, soțul meu, și fără mama lui, o doamna și o mama în adevăratul sens al cuvântului, toată calea parcursă de Vlad ar fi fost una anevoioasă, dacă nu chiar imposibilă. Nu mi doresc decât că într o zi, copiii români să nu mai fie nevoiți să plece în țări străine pentru a avea o șansă la viață", este mesajul publicat la acel moment de fosta vedeta tv, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272