REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Flagrant cu șpagă de 26.000 de Euro. Vezi pe cine au prins procurorii DNA

Flagrant cu șpagă de 26.000 de Euro. Vezi pe cine au prins procurorii DNA

Bianca NEDELCU 10 martie 2024 | 11:21 5401

Procurorii DNA au reţinut, duminică, doi inculpaţi pentru trafic şi cumpărare de influenţă, după ce unul dintre ei a fost prins în timp ce primea 26.000 de euro de la o persoană, susţinând că pot interveni la judecători de la Curtea de Apel Bucureşti pentru a obţine o pedeapsă cu suspendare într-un dosar de tentativă de omor.

Flagrant cu spaga de 26.000 de Euro. Vezi pe cine au prins procurorii DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 9 - 28 februarie, unul dintre inculpaţi, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, sume de bani cuprinse între 7.000 - 30.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de martor o pedeapsă neprivativă de libertate (condamnare cu suspendare).

După mai multe "negocieri", s-ar fi stabilit ca martorul să-i dea inculpatului sumele de 7.000 euro pentru sine şi 20.000 euro pentru alţii, din care acesta ar fi şi primit 1.000 euro de la o rudă a martorului, restul banilor urmând a fi remişi la o dată ulterioară.

Inculpatul ar fi primit sâmbătă, de la aceeaşi rudă a martorului, suma totală de 26.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Anterior, în cauză a mai fost reţinut o persoană, avocat în cadrul Baroului Ialomiţa, care, în data de 11 februarie 2023, ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie când ar fi primit de la aceeaşi rudă a martorului suma totală de 17.000 euro (7.000 euro pentru sine şi 10.000 euro pentru alţii). De această dată, banii respectivi ar fi fost remişi avocatului pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună cercetarea martorului în stare de libertate. Referitor la această persoană, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii anticorupţie.

Cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi, duminică, Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corupția este cangrenată .
6
0
De ce nu ne spuneti si la care judecator trebuia sa ajunga restul?! Daca nu mergeau la sigur nu cred ca ar fi riscat vreunul !
7
0
Bodean ai văzut?! Asa se fac dosarele! Nu piese de teatru regizate de tine cu pitici de gradina și stafii de pe YouTube Recorder! Ar trebui sa faci pușcărie tu și Labagiu pentru mizeriile pe care le ati făcut. Aloo Sri Dna București verificați dosarele ăstora din ultimii 5 ani! Veti rămâne masca de cât au încasat pentru executarea oamenilor incomozi.
14
2
Tot dna doar se fac ca muncesc .
4
2
De acord. Sa -i usture curul. Dar, v-ati pus intrebarea - Cine cultiva astfel de ciuperci otravitoare ? - Neicusorule, cultivatorii nu sunt altii decat procurori si judecatori lacomi, ce aplica principiul " Nu iau nimic , in mod direct, de la inculpati. Am intermediari de acest gen, care isi retin 1/2 din banii luati de la infractori si care, daca sunt prinsi noua nici gura nu ne miroase, nici usturoi nu am mancat. Ar trebui legiferata folosirea scopolaminei il interogatorii. Si sa vezi atunci cum se face curatenie si vom avea justitie.
19
3
Cum ii prindeti pe spagarii ciorditori, filmat pe ascuns si flagrant direct sa-i usture curu. Cerutul spagii esti mai rau ca furtul , implica si santaj, abuz si bineibteles sume mult mai mari de bani inzecite. Nu se poate ierta coruptia datile-n cap
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272