REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Flashmob, la Constanţa: riscurile utilizării internetului

Flashmob, la Constanţa: riscurile utilizării internetului

Replica API 11 aprilie 2014 | 00:00 111

Voluntarii Sigur.Info Constanţa au organizat miercuri un flashmob, pentru a atrage atenţia asupra utilizării iresponsabile a internetului. Tinerii liceeni au simulat pe platoul din faţa City Park Mall efectele utilizării îndelungate, cât şi a expunerii la site-uri nocive şi au oferit o nouă doză de spirit de echipă, aşa cum a confirmat pentru "Replica" de Constanţa coordonatorul acţiunii, prof. Mihaela Nicolaev.

"Acest flashmob este o activitate în cadrul centrului de voluntariat Sigur Info Constanţa. Proiectul are ca obiective dezvoltarea unui comportament responsabil în legătură cu internetul. Tragem un semnal de alarmă, îi sfătuim pe copii, părinţi şi profesori să aibă un comportament responsabil, un timp rezonabil de conectare şi aşa mai departe. Site-uri, timp şi activităţi, sunt cele trei domenii unde vrem să fim responsabili, să folosim avantajele şi să evităm riscurile utilizării internetului. Copiii care prezintă flashmobul sunt în jur de 30 şi sunt de la Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu". Echipaţi cu tricouri Sigur Info, simulează riscuri ale utilizării internetului. Centrul Sigur Info este unul dintre cele 15, la nivel naţional, iar proiectul se derulează de trei ani şi este coordonat de organizaţia Salvaţi Copiii. Unii dintre aceşti voluntari susţin şi activităţi cu elevii de gimnaziu", a menţionat Nicolaev.

Proiectul Sigur.Info este dezvoltat de un consortiu format din Salvaţi Copiii România - Coordonator national, FOCUS - Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual şi Positive Media, demarat în septembrie 2008. Proiectul face parte din programul comunitar multianual de promovare a utilizării, în condiţii de mai mare siguranţă a internetului şi a noilor tehnologii on-line. Până în prezent, Sigur.Info s-a făcut remarcat la sesiunea de formare a voluntarilor Constanţa, iunie 2012; un atelier de lucru cu ocazia Zilei Educaţiei nonformale şi a marcat Ziua Siguranţei pe internet (Safer Internet Day), februarie 2012 şi 2013.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212