REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Florăresele din Tomis 3 mai au puţin şi îşi întind "ţigănia" pe bordură

Florăresele din Tomis 3 mai au puţin şi îşi întind "ţigănia" pe bordură

Replica API 19 august 2011 | 00:00 78

În timp ce trecătorii circulă pe şosea, din lipsă de spaţiu,

În timp ce trecătorii circulă pe şosea, din lipsă de spaţiu,

Florarii din zona Tomis 3 şi-au extins balamucul multicolor pe o suprafaţă de 3 sferturi din lăţimea trotuarului. Într-una din serile trecute, mai multe persoane s-au declarat nemulţumite de faptul că din tot trotuarul a mai rămas mai puţin de un metru liber, motiv pentru care trecătorii le-au zis "vreo două" florăreselor.

Mai mult, după ce că locul de trecere este strâmt, în puţinul trotuar rămas liber se mai află şi un stâlp din beton, astfel încât oamenii sunt nevoiţi de multe ori să circule pe şosea, pe de o parte ocolind stâlpul, pe de altă parte neavând loc de flori. Menţionăm că zona respectivă este foarte circulată, atât în cursul zilei, cât şi seara.

Corpul de control al primăriei promite o verificare în zonă

Deşi se observă "cu ochiul liber" că spaţiul iniţial dat de primărie era până în jumătatea lăţimii trotuarului, vânzătorii de flori s-au extins puţin câte puţin, astfel încât mai au puţin şi ajung la bordură. "Până recent plimbam copilul cu căruciorul, iar când ajungeam în zona tonetelor de flori, trebuia să ies cu copilul în şosea, fiindcă nu aveam loc să trec pe trotuar, iar dacă o dată am vrut să evit pe cineva şi am atins o găleată cu flori, mi-au sărit în cap, că le-am distrus marfa. Aici primăria ar trebui să facă ceva", a precizat o femeie aflată în staţie, la vederea aparatului foto. Într-adevăr, zona este şi mai aglomerată, dat fiind că, în faţa copertinelor florarilor, se află staţia de autobuz 100, dar şi a microbuzelor de pe liniile externe. Contactat pe acest subiect, inspectorul-şef al direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Constanţa, Ionuţ Pripiş, ne-a declarat că va efectua un nou control. "Din câte ştiu, cei de acolo au autorizaţie, dar dacă au ocupat trei sferturi din lăţimea trotuarului, înseamnă că s-au extins mai mult decât trebuie. În general, ei sunt verificaţi în fiecare lună. Vom face un nou control să verificăm", ne-a declarat Ionuţ Pripiş. Asta ca să nu mai spunem că numai dacă treci prin faţa lor, florarii aproape că te iau de mână să îţi arate vreun buchet.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212