REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Florentina Iluță, specialist în micropigmentare medicală: „Reconstrucția areolei în 3D după masectomie în clinica noastră este gratuită”

Florentina Iluță, specialist în micropigmentare medicală: „Reconstrucția areolei în 3D după masectomie în clinica noastră este gratuită”

Replica API 27 ianuarie 2021 | 11:49 3087

Micropigmentarea medicală este o soluție ideală pentru persoanele care doresc să fie sigure pe ele și pe propria frumusețe. Datele arată că oamenii care au suferit intervenții chirurgicale ale diferitelor forme de cancer, precum şi persoanele care au suferit traumatisme în urma unor accidente sau intervenţii chirurgicale cu un rezultat inestetic pot afecta starea de spirit şi încrederea în sine.

Florentina Iluță

În afară de suportul psihologic şi emoţional, rezolvarea aspectelor inestetice poate contribui considerabil la îmbunătăţirea stării generale. Una dintre cele mai moderne şi eficiente metode de tratament neconvenţional prin care poate fi obţinut un aspect estetic plăcut este micropigmentarea. Metoda este folosită și pentru redefinirea sprâncenelor, conturarea pleoapelor, conturarea şi colorarea buzelor, camuflarea cicatricilor, repigmentări, dar și reconstrucţii post operatorii sau după accidente.

Pentru a înţelege mai bine această procedură, Florentina Iluță, specialist în Dermopigmentare Estetică și Medicală, ne-a răspuns la câteva întrebări.

Întrebare: Cui i se adresează micropigmentarea medicală și ce presupune?

Răspuns: De micropigmentarea medicală și mai specific micropigmentarea areolei pot beneficia persoanele ce doresc redefinirea, repigmentarea și reconstrucția areolei. Acest tratament este soluția camuflări cicatricilor post operatorii în jurul areolei după operațiile de mărire sau micșorare a sânilor sau pur și simplu în cazul în care ne dorim să conturăm sau să pigmentăm areolă. De asemenea, în cazul masectomiilor unde mamelonul poate există parțial sau deloc, reconstrucția acestuia în 3D prin micropigmentare este soluția optimă.

Î: Când este recomandat ca o persoană să apeleze la această procedura?

R: Pentru redefinirea și conturarea areolei oricând, însă dacă apelăm la acest tratament post operatoriu atunci va trebui să așteptăm între 6-12 luni de la ultima intervenție chirurgicală în zona respectivă. În special clienților ce au avut masectomie și sunt sub tratament, micropigmentarea medicală se va face doar cu acordul medicului. Micropigmentarea areolei este recomandată atunci când nu mai este necesară nicio operație în zona sânilor.

Î: Este o procedură dureroasă?

R: Micropigmentarea în general, și cosmetică și medicală, nu este o procedură dureroasă. În cazul în care în zonele de lucru există disconfort pot fi folosite creme anestezice. În cazul masectomiei, nu există niciun disconfort în timpul tratamentului de micropigmentare.

Î: Care sunt riscurile? Există contraindicații?

R: În funcție de stare de sănătate și de alergiile existente pot există contraindicații. Mai exact sunt acele contraindicații de care ținem cont atunci când apelăm la un tatuaj sau la micropigmenatrea estetică. În timpul consultației clientul completează o fișa medicală în care sunt specificate cazurile în care micropigmentarea nu este recomandată. De exemplu, în cazurile în care există cicatrici cheloide sau cazuri de hepatită, HIV ori diabet.

De asemenea, este important de menționat faptul că lucrăm cu produse de calitate, la standarde europene, produse sterile și ținem cont de contraindicații atunci când există.

Î: După cât timp trebuie repetată procedura?

R: Micropigmentarea medicală trebuie întreținută o dată la 2-3 ani, deoarece pigmenții medicali își pierd din intensitate de-a lungul timpului și pentru a avea o culoare definită recomandăm întreținerea. Fiind o zona mai ascunsă, pe care nu o expunem la soare foarte des sau deloc, pigmentul rezistă mai mult timp față de micropigmentarea estetică.

Î: Cât costă o astfel de intervenție?

R: Reconstrucția areolei în 3D după masectomie în clinică noastră este gratuită. În cazurile post operatorii de estetică și în cazurile în care dorim să ne redefinim areolă existentă costuri, însă acestea diferă în funcție de timpul necesar de lucru.

Florentina Iluță este specialist în Dermopigmentare Estetică și Medicală cu o experiență de peste 10 ani în domeniu. Florentina a absolvit cursurile de Dermopigmentare Nouveau Contour Beauty Group din Marea Britanie în anul 2011, promovând până la poziția de trainer assistent în cadrul Academiei. În 2013, aceasta s-a specializat și în micropigmentarea medicală.

De asemenea, Florentina Iluță este certificată în industria de cosmetică de la London School of Beauty and Make-up, unde a obținut diploma CIBTAC Beauty Therapy and Cosmetology – diplomă care este recunoscută la nivel internațional.

Mai multe informații despre micropigmentare, dar și despre activitatea Florentinei puteți găsi pe pagina de facebook https://www.facebook.com/MyELiteCosmetic sau pe www.myelitecosmetic.com

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108