REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Florica GANEA: LEGILE pentru cei care stau la BLOC sunt făcute de cei din VILE

Florica GANEA: LEGILE pentru cei care stau la BLOC sunt făcute de cei din VILE

Replica API 18 aprilie 2021 | 23:58 12235

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Constanţa

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Constanţa

Senatul a adoptat o propunere pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii, potrivit acestei modificări. Legea merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională. Reporterii Replica de Constanţa au discutat cu Florica Ganea, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Constanţa, despre cât de oportună este această modificare dar şi cu ce alte probleme se confruntă asociaţiile de proprietari din Constanţa.

Florica Ganea

La Constanţa, nimeni nu mai vrea să fie preşedinte de asociaţie

„Ştiu de această modificare dar consider că există multe alte probleme mai mari pentru asociaţiile de proprietari. Legea 196 a creat foarte greutăţi tuturor asociaţiilor, din toată ţara, iar acum se vine cu această modificare care e şi greu de pus în aplicare, pentru că trebuie să hotărască adunarea generală acest lucru şi iar se iscă discuţii. La nivelul Constanţei, sunt foarte neînţelegeri, oamenii nu se înţeleg între ei, nu vor să îşi plătească datoriile. Nimeni nu mai vrea să fie în organele de conducere, preşedinte sau altă funcţie.” a declarat pentru Replica de Constanţa, Florica Ganea, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Constanţa.

Asociaţiile de proprietari au fost amendate pentru graffiti

În acelaşi context, Florica Ganea a vorbit şi de alte probleme întâmpinate de asociaţiile de proprietari: „Cei de la Poliţia Locală au început să amendeze asociaţiile de proprietari din cauza grafitti-urilor. Cu toate că unora le-au dat un avertisment, au existat şi cazuri când au dat amendă pe loc. Ce pot să facă locatarii, să stea de pază ca să îi prindă pe cei care vandalizează? Mai există si birocraţia care ne omoară, astfel că la o asociaţie nou înfiinţată trebuie să depunem 40-50 de acte. Apoi nimeni nu vrea să fie preşedinte, nimeni nu îşi mai asumă răspunderea. Fiecare asociaţie are particularităţile ei dar e şi vina proprietarilor pe care nu îi interesează de soarta blocului. Această Lege 196 în loc să vină să ajute asociaţiile de proprietari mai mult îi încurcă. Sunt multe probleme iar domnul Marcel Dragu, fostul preşedinte, avea o vorbă: Legile pentru cei care stau la bloc sunt făcute de cei care stau la vile.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce de bani s au facut cu asociatiile astea prin anii 90....
7
0
adevarul ca asa este cam peste tot
7
0
Ce bine-ar fi daca atat jurnalistii, cat si comentatorii si-ar citi articolele si comentariile inainte de a le publica. Politia locala daca da amenzi pentru grafitti poate fi dusa in instanta, sa plateasca ei pentru ca nu si-au facut datoria si i-au lasat pe unii sa scrie sau sa deseneze pe pereti.
22
1
Sa nu ai ce face?exista camere de luat vederi care se pot minta pe strazi, se fac poze cu ea, trimisa amenda cu tot cu poza acasa.
23
4
sesizeaza nimeni? Femeia de serviciu de la asociatia 20 intra zilnic la locatari in casa pt a-i ajuta la diverse treburi. Le duce gunoiul. Le face cumparaturi. In timpul programului de lucru. ITM zice ca nu tine de ei. Facute plangeri la presedintele asociatiei. Nimic. O apara. E adusa de administratora. Unde sa ne adresam?
12
12
Administratori le ia apartamentele batranilori
15
9
Plangere pen ala pt administratora D A-V. Nu e audiata. Chitante pe numele unei persoane aflate in Suedia. fals mat in inscr ofic, sub semn privata.Se inchide a doua zi dosarul dupa audierea faptu itoarei E E-C care prezinta un contr de comodat expirat si fals.Asta dupa 1.6ani.La I P J
7
5
Eu unul as desfiinta asociatiile astea. Sa fie nominal pe apartament,ca la casa. Se cer bani pe nimic, pe 16 ore pe luna. Iar administratorii spui ca sunt reprezentantii Raja si Radet nu ca sunt platiti din banii nostri.
18
8
In blocul in care stau, presedintele doar isi ia salariul si atat. Deci, face ceva.
25
6
Sa vina DNA sa controleze asociatiile de proprietari si pe cei din primarii care inchid ochoii si iau spagi.Presidinta nu mai este presedinta de bloc cand le vine controlul de la primarie asa le spune. Isi ia banii de salariu prin scaderi de la intretinere si chitante cu tot felul de lucruri cumparate de presedinta mii de lei pe luna fara a fi banii declarati la anaf,din 2017 cer acte asociatiei si nu-mi da,nu ne primeste primeste nimeni reclamatiile sesizate.aceasta il are pe fiule ei avocat si a invatat-o sa nu puna stampila si sa nu semneze nimic.Nu semneaza nici macar listele de plata.
27
10

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367