Florin Beu, de la Daf Trans, nu vrea să plătească amenda de 60.000 de lei dată de Garda de Mediu
Florin Beu, de la Daf Trans, nu vrea să plătească amenda de 60.000 de lei dată de Garda de Mediu
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDaf Trans 2000 SRL, firma controlată de mangaliotul Florin Beu, este cunoscută ca un cal breaz pentru contractele pe care le câștigă, pe bandă rulantă, cu primăriile din județ. Contracte de zeci de milioane de euro au intrat în conturile celui care ar fi un apropiat al primarului din Mangalia, Radu Cristian. Însă, există momente în viață când nu le poți avea pe toate. Nici măcar marele Florin Beu nu le poate avea pe toate, iar norocul pare să nu-i mai surâdă. În noiembrie 2021, firma a fost amendată cu 60.000 de lei după ce a pătruns și a circulat cu autovehiculele și utilajele din dotare în perimetrul protejat (zona strict protejată Grindul Chituc) din Rezervația Biosferei Delta Dunării, fără acte de reglementare eliberate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. După ce în primă instanță magistrații i-au respins cererea de anulare a amenzii, Florin Beu a depus recurs, care urmează să se judece.
La sfârșitul lui 2021, Daf Trans 2000 SRL, subcontractor al austriecilor de la Strabag, își transportase utilajele grele prin mijlocul rezervației, până la Periboina, trecând inclusiv prin zona strict protejată din Grindul Chituc. Strabag a câștigat și trebuie să ducă la capăt un contract de 15 milioane de euro pentru reabilitarea stăvilarelor Edighiol și Periboina, parte dintr-un proiect mult mai amplu, în valoare de 800 de milioane de euro, care prevede reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc.
Este același proiect prin care s-au mărit plajele din Mamaia. Avizul de mediu pentru reabilitarea stăvilarelor de la Edighiol și Periboina spunea că toate utilajele și materialele necesare reabilitării stăvilarelor vor fi transportate numai pe mare, cu gabarele, fără a se intra în zonele protejate ale rezervației. Însă Daf Trans, nu doar că și-a dus utilajele pe roți, dar a și lărgit drumul deja existent, l-a nivelat și bătătorit, ca să nu aibă nici o problemă. Motiv pentru care firma a fost amendată de Garda de Mediu, cu care se și judecă, pentru anularea amenzii, dosarul ajungând pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța, după ce, pe fond, Daf Trans a pierdut procesul.
Date despre Daf Trans
Despre Florin Beu, de la Daf Trans 2000, nu se știu foarte multe, decât că este născut și crescut în Mangalia și că firma pe care o controlează este sugativă a banilor publici. DAF Trans 2000 SRL este, așa cum mai spus, abonată la contractele din bani publici, inclusiv la cele din PNDL, potrivit unei analize a ONG-ului Expert Forum. Societatea a avut, în anul 2021, cifra de afaceri de 88.922.409 lei, profit de 5.586.979 lei, datorii de 64.977.587 lei.
Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis respingerea, ca neîntemeiată, a cererii de chemare în judecată formulată de Daf Trans 2000 în contradictoriu cu Garda Națională de Mediu. Sentința nu este definitivă, urmând a se judeca recursul.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.