REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Florin Chelaru: Au început lucrările de construire ale noii școli din Năvodari! Video

Florin Chelaru: Au început lucrările de construire ale noii școli din Năvodari! Video

Replica API 14 iulie 2022 | 16:16 1546

Vești bune pentru orașul Năvodari. Florin Chelaru anunță începerea lucrărilor de construire a Școlii nr. 3 din Năvodari. Edilul a declarat că este prima unitate de învățământ care se construiește după Revoluție în Năvodari. Noua unitate de învățământ va fi amplasată în zona ANL-urilor, pe strada Pescărușului. Proiectul are o finanțare de peste 4 milioane de euro și presupune amenajarea a 20 de săli de clasă, 8 laboratoare, sală de sport, bibliotecă, sală de ceremonii, terenuri de sport exterioare și spații verzi.

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, vine cu vești bune pentru năvodăreni! Lucrările de construcție a noii școli din Năvodari au început. Edilul a declarat că este prima unitate de învățământ care se construiește după Revoluție în Năvodari. Noua unitate de învățământ va fi amplasată în zona ANL-urilor, pe strada Pescărușului.

,,Este adevărat, am o veste bună pentru tinerii din Năvodari, dar și pentru cadrele didactice. Începe construirea Școlii Nr. 3, am fost prezent, se lucrează la organizarea de șantier, am fost și am discutat cu reprezentanții firmei, în scurt timp se vor începe și primele lucrări. Este un proiect extrem de important pentru noi, de aceea emoțiile sunt foarte mari și îmi doresc foarte mult să pot să țin acest proiect în frâu ca să știu că se realizează în condiții optime.

Din punctul meu de vedere, școala trebuie să fie gata la finalul anului viitor, la finalul anului 2023. Cu o mobilizare exemplară din partea constructorului putem să finalizăm acest proiect. În momentul în care am contractat acest proiect pe POR, avem și dotările necesare.”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Proiectul va avea în vedere reabilitarea și modernizarea corpului de clădire existent cu regim de înălțime S+P+2E, dar și prin construirea unui corp nou de clădire cu regim de înălțime S+P+2E+3 parțial și a unui corp de legătura ce va face trecerea de la corpul existent la corpul nou. În noua construcție, cei peste 600 de copii și cadre didactice se vor bucura și vor învața în: 15 săli de clasă, pentru 30 de elevi fiecare, 5 săli de clasă, pentru 24 de elevi fiecare, 8 laboratoare cu anexe, 1 bibliotecă modernă și o sală de ceremonii. Toate aceste spații urmează să fie dotate cu mobilier și echipamente de ultimă generație. Se vor asigura facilități și pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, se va construi o sală de sport modernă de peste 550 mp, într-un corp de clădire separat. Se va realiza un teren de sport exterior multifuncțional prevăzut cu suprafață turnată elastică, cu împrejmuire perimetrală de 5 m și iluminat (nocturnă), dotat cu coșuri de baschet, fileu pentru tenis de câmp și volei, porți multifuncționale pentru handbal și fotbal, terenul urmând să fie utilizat pentru orele de educație fizică. Suprafață desfășurată a obiectivului la finalul proiectului va fi de 5284,99 mp, amprenta la sol fiind de 1792,53 mp. Valoarea totală a proiectului depășește 19,7 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 4,28 milioane euro, iar contribuția Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272