REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Florin Chelaru REABILITEAZĂ Casa de Cultură din NĂVODARI

Florin Chelaru REABILITEAZĂ Casa de Cultură din NĂVODARI

Replica API 16 noiembrie 2020 | 00:00 1257

Casa de Cultură din orașul Năvodari va suferi modificări majore în următoarea perioadă. Primarul Florin Chelaru a decis să investească o sumă considerabilă pentru modernizarea clădirii ce are funcție cultural-recreativă. Lucrările prevăd proiectarea, asistența tehnică și executarea lucrărilor de finalizare și modernizare a Casei de Cultură Năvodari. Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 13 - sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, prioritatea de investiții 9b - promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, obiectiv specific 13.1 - îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România. Lucrările vor avea loc pe strada Sănătății, nr. 2.

Ce prevede proiectul de modernizare

Lucrările de modernizare a Casei de Cultură presupun mai multe etape: elaborarea poriectului tehnic, asistență din partea proiectantului și, la final, executarea lucrărilor. Prin acest proiect, Primăria Năvodari urmărește să le asigure cetățenilor un spațiu adecvat pentru desfășurarea activităților cultural-recreative. Lucrările vizează modernizarea și dotarea corespunzătoare a clădirii, urmând să fie amenajate săli de spectacole, de dans, o sală destinată repetițiilor pentru piesele de treatru, o sală de științe ale naturii, o alta de pictură, de lucru manual, săli de fotografie și film, de canto, un club de informatică, săli de limbi străine, de expoziție, o bibliotecă, sală de conferințe, dar și multe altele. Execuția lucrărilor de modernizare are în vedere amenajarea unor spații funcționale ce însumează o suprafață totală de 5.184 mp.

Banii provin din fonduri europene

Lucrările de modernizare vor urma să cuprindă și sala de spectacole care va fi prevăzută cu scaune noi și moderne, va fi înlocuit lambriul de lemn, vor fi reabilitate pardoselile existente și podina de lemn a scenei, se vor monta elemente constructive pentru o mai bună acustică, concomitent cu refacerea și finalizarea tuturor instalațiilor clădirii – ventilație, instalații sanitare, electrice sau de iluminat. La exterior se va reface tencuiala decorativă în întregime, conferind o nouă imagine Casei de Cultură, păstrându-se totuși zonele din piatră naturală, urmând ca acestea să fie înlocuite pe zonele degradate. După implementarea proiectului, se va beneficia de un număr de 17 săli de cursuri, expoziţii, lectură, conferinţe, activităţi culturale. Valoarea totală estimată a lucrărilor ajunge la 12.505.317,61 de lei, bani ce provin din fonduri ale Uniunii Europene, prin Programul Operational Regional - POR.

Care sunt persoanele cu funcție de decizie

Persoanele cu funcții de decizie privind organizarea, derularea și finalizarea lucrărilor sunt, printre alții, Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, Viorica Tîrșoagă, secretarul orașului și Georgiana Stanciu, architect șef.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272