REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Florin CÎȚU, la Constanţa: De la 1 IUNIE se dorește ELIMINAREA MĂȘTII pe PLAJĂ. Video!

Florin CÎȚU, la Constanţa: De la 1 IUNIE se dorește ELIMINAREA MĂȘTII pe PLAJĂ. Video!

Replica API 6 mai 2021 | 15:05 8731

Florin Cîţu, premierul României, a venit joi, 6 mai, într-o vizită de lucru la Constanţa. După ședința cu oficialii constănțeni, premierul a susținut o conferință de presă unde a făcut anunțuri precum: festivalurile vor putea fi organizate după 1 august, se va propune eliminarea purtării măștii pe plajă, de la 1 iunie și nu numai.

Acesta a ajuns în oraşul de la malul mării la primele ore ale dimineţii, iar prima oprire a fost la Prefectura Constanţa, mai apoi, acesta va merge la Spitalul Militar.

Acolo, premierul a fost întâmpinat de prefectul Constanţei, Silviu Coşa, de Septimiu Bourceanu, Bogdan Huţucă şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, dar și cu reprezentanții HORECA.

Iată programul premierului

La ora 9.30 a fost programată o întâlnire cu reprezentanții sectorului HORECA la sediul Prefecturii Constanța, Bulevardul Tomis, Nr. 51.

La ora 11.00 vor avea loc declarații de presă, tot la sediul Prefecturii.

La ora 12:00 va vizita centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.

„Sunt aici să îi asigur pe toți că vom lucra împreună. Vrem să fim pe plajă fără maximă, să mergem la restaurante în anumite condiții. Am primit propuneri și soluții, soluții foarte bune. Acestea vor fi aprobate la timp, pentru a putea deschide la 1 iunie. Foarte important, mă bucura sustinerea celor din industrie pe planul de vaccinare. Acel semn va fi pus in locațiile sigure, unde tot personalul este vaccinat. Sunt aici și voi fi în continuare alături de turismul de pe litoralul romanesc”, a declarat Florin Cîțu.

Sezonul se va deschide în două etape

Tot acesta a mai declarat că sezonul estival se va deschide în 2 etape, și anume: 1 iunie și 1 iulie. De la 1 iunie se dorește eliminarea măștilor pe plajă, dar am venit cu o condiție de distanțare pe șezlonguri cu care operatorii sunt de acord.

”Este important să arătăm că sezonul estival se va desfășura cât mai aproape de normalitate, căci acesta va fi un semnal important pentru revenirea societății la viața de diniante de pandemie. De la 1 iunie, turiștii și constănțenii vor putea merge la plajă fără masca de protecție. Totodată, toate restaurantele și hotelurile vor fi deschise la capacitate maximă. De la 1 august vom organzia la Constanța și evenimente mari, cu mii de persoane. Mă bucur că s-au luat aceste decizii, revenirea cât mai rapidă la normalitate este dorința tuturor”, a declarat deputatul Bogdan Huțucă.

Cei vaccinați vor fi verificați prin CNP-ul

Florin Cîțu a mai declarat că persoanele vaccinate vor fi verificate prin aplicație cu CNP-ul. Autoritățile locale vor trebui să observe regulile pe care le adoptăm prin CNSU. Măsura de nepurtarea măștii pe plaja vine și cu o condiție, mai exact, distanțarea șezlongurilor.

„Vreau să redeschidem România!”

„Certificatele verzi ale UE - tot ce este directiva europeană trebuie să aprobăm. Ceea ce-mi doresc este ca în România să nu le implementăm, pe mine mă interesează turismul românesc și ceea ce se întâmplă în România. Intenția mea este să redeschidem România, vreau să redeschidem România!”, a mai adăugat premierul.

La campionatele de fotbal, doar persoane vaccinate

S-a adus în discuție și campionatele de fotbal, despre care premierul României a declarat: „Soluția de la UEFA este că la campionate vor intra doar persoanele vaccinate! Sunt de acord cu aceasta soluție!”

Video:

Video LIVE:

D.M., A.V., D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dictatura asupra vietilor noastre..teroarea...amenintari....
4
1
De aceea scade incidenta vertiginos la Constanta!
8
0
De la 1 iunie se vor elimina costumele de baie! sa vedeti ochi holbati la doamne si domnisoare!! ce numai barbatii holbati la ele?
10
1
Nu ia aruncat nimeni un borcan pe chelia aia?
10
0
Citu asta e asa de retardat ca nici el nu crede ce zice !
14
4
Niste cretinii.Bai idiotilor virusul nu va disparea de la 1 august, ce veti face ne veti tine la infinit cu masca pe fata?Ne-am imbolnavit purtand-o...Dati-va demisia toti , nu ati facut NIMIC bun, numai haos.
16
6
Auzi ca si cum ne da el voie fara masca.pai eu stau fara masca si acum ma mascarici ce esti ma pys pe tine si pe covid
19
7
Adica intr un fel sau altul suntem obligati sa ne vaccinam!!!
22
3
Cutu-le, faci discriminare si nu e bine deloc, chiar deloc, nu prea iti sade bine unde stai?
17
3
MULTA MWE P N L !
21
4
Sper sa mearga si la plaja cu masca pusa. Poate sa faca si baie cu masca pusa si sper sa se simta bine.
17
1
Vine catu-matu sa vorbeasca cu Maria Done ca are si asta hotel, probabil va fi si stila, valorile Constantei.
22
3
De cocalari si tembeli in frunte cu matu
24
3
dai plajele la 1 iulie in folosinta. sunteti de ras frate nu s-a mai intamplat asa ceva nicio data la 1 mai litoral a fost ok intotdeauna. suntem de ras , in toate directiile
20
4
In tot guvernul meu
23
2
Langa spitalul militar si-au facut aparitia SPP istii. Oare de ce ii este frica drogatului sau vine taticul sau plavanul in vizita la sp militar ? Ca pe vremea regimului odios se taie iarba se stropeste si se matura strada, se vopseste gardul etc. Multa scarba
39
3
cea mai puternica mafie
28
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108