REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Florin Cîțu a dat OUG pentru protejarea clienţilor City Insurance

Florin Cîțu a dat OUG pentru protejarea clienţilor City Insurance

Replica API 30 septembrie 2021 | 00:06 1007

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că a fost adoptată o OUG pentru pentru modificarea legii în ceea ce priveşte Fondul de Garantare al Asiguraţilor, pentru protejarea clienţilor City Insurance. ”Am cerut mai multe anchete pentru că această companie a fost auditată ani de zile, mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum”, a afirmat premierul, citat de stiripesurse.ro

”Am adoptat o OUG pentru modificarea legii în ceea ce priveşte Fondul de Garantare al Asiguraţilor, ca urmare a insolvenţei companiei City Insurance. Ca să ne asigurăm că toţi cei care au fost păgubiţi să nu sufere”, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, premierul Florin Cîţu.

Acesta a anunţat şi că a cerut mai multe anchete.

”Tot în şedinţa de Guvern am cerut mai multe anchete pentru că această companie a fost auditată ani de zile, mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Aş vrea să ne uităm ce a făcut ASF în ultimii ani de zile şi ar fi bine ca ASF să prezinte public aceste rapoarte”, a mai precizat premierul.

Acesta a menţionat că a cerut şi ca ANAF să anunţe controalele făcute şi măsurile dispuse.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR) a lansat miercuri un call center disponibil la numărul 0733.660.055 (cu tarif normal) şi o platformă online pentru clienţii cu poliţe încheiate la City Insurance, companie a cărei autorizaţie de funcţionare a fost retrasă de către Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a anunţat luni că a luat act de publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii, urmând ca ASF să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului. Creditorii pot trmite acum cereri de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor sau o cerere restituire de primă, după denunţarea poliţei de asigurare la asigurător.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si tot pe City ii va salva.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272