REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Florin Cîţu, întrebat dacă Secţia Specială va fi desfiinţată până la finele anului: Ar trebui să fie

Florin Cîţu, întrebat dacă Secţia Specială va fi desfiinţată până la finele anului: Ar trebui să fie

Replica API 10 iunie 2021 | 00:00 437

Prim-ministrul Florin Cîţu a apreciat miercuri că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) ar trebui să fie desfiinţată până la finele anului.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, întrebat dacă Secţia specială va fi desfiinţată în acest an, Cîţu a replicat: "Ar trebui sa fie".

El a arătat, de asemenea, că va susţine în cadrul coaliţiei desfiinţarea SIIJ, conform proiectului propus de Guvern.

"În ceea ce priveşte guvernul, am luat o decizie foarte rapid de a aproba un proiect de lege care desfiinţează Secţia Specială. Am mers la Parlament. A trecut de Camera Deputaţilor. Eu întotdeauna am spus că varianta pe care noi am aprobat-o în Guvern este cea pe care o susţin şi care cred că este optimă. În coaliţie, bineînţeles că sunt dezbateri. (...) Voi încerca în continuare să îi conving pe liderii coaliţiei, pe preşedinţii de partid, că aceasta este varianta pe care mergem în continuare. Dar noi avem mai multe angajamente. Unul dintre ele este acela de a aproba legile justiţiei şi vom merge în continuare cu toate legile justiţiei, să fie aprobate în Parlamentul României şi mă voi implica direct şi acolo", a spus Cîţu, scrie Agerpres.

Premierul a subliniat că îşi menţine obiectivul ca MCV să fie ridicat în cazul României şi a adăugat că raportul publicat de Comisia Europeană evidenţiază progresele realizate.

"Această guvernare a făcut progrese importante în a elimina din tot ceea ce a fost stricat sau a fost introdus greşit în sistemul juridic în ultimii ani de zile. Deci, facem progrese. Asta nu poate nimeni să nege. (...) Îmi menţin obiectivul, şi eu, şi Comisia Europeană, că vrem să eliminăm MCV. Bineînţeles, aici depinde şi de România, care a făcut progrese în această primă parte. (...) Mă aştept ca Ministerul Justiţiei, împreună cu parlamentarii coaliţiei, să vină cu cele mai bune soluţii ca să trecem peste acest moment. În continuare de acolo trebuie să vină soluţiile. Guvernul a venit cu un proiect de lege care, din punctul meu de vedere, este cel mai bun şi pe acesta îl susţin, l-am aprobat imediat, l-am trimis în Parlament în procedură de urgenţă. Mă aştept de la parlamentarii coaliţiei, dar şi de la Ministerul Justiţiei să vină cu cele mai bune soluţii", a precizat Cîţu.

În ce priveşte faptul că DNA nu a primit poliţiştii judiciari ceruţi sau fonduri pentru angajarea de noi procurori şi pentru partea tehnică, Cîţu a arătat că aspectele ar putea fi remediate în urma rectificării bugetare.

"Faptul că avem un deficit bugetar estimat anul acesta de 7,2%, aproximativ 7,16%, arată clar că resurse am alocat în toate sectoarele în economie. Dacă este nevoie, urmează o rectificare bugetară şi vom vedea dacă este nevoie să alocăm mai multe resurse pentru acest sector specific", a spus premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272