REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Florin Cîțu, propunerea de premier cu care PNL va merge la Cotroceni

Florin Cîțu, propunerea de premier cu care PNL va merge la Cotroceni

Replica API 9 octombrie 2021 | 20:43 1032

Biroul executiv al PNL a decis, joi seara, cu unanimitate de voturi, ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni convocate pentru săptămâna viitoare de președintele Klaus Iohannis.

„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL. Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu”, anunță un comunicat al PNL.

Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de Președintele României este formată din: președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Consultările vor avea loc luni, 11 octombrie 2021, după următorul program:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Consultările de la Palatul Cotroceni au fost convocate după ce USR a părăsit în urmă cu o lună coaliția de guvernare, iar guvernul a fost demis, marți, prin moțiune de cenzură. România a intrat astfel în criză politică în plin val patru al pandemiei.

O soluție pentru învestirea unui nou guvern este puțin probabil să se contureze după prima rundă de consultări de la Cotroceni. Social-democrații refuză să susțină un guvern în fruntea căruia s-ar afla PNL. Cei de la USR nu vor să mai intre într-o coaliție de guvernare cu liberalii atât timp cât Florin Cîțu este propunerea de premier, în timp ce PNL și președintele se arată extrem de deranjați că USR a votat moțiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului.

Cei de la PSD propun soluția alegerilor anticipate și un guvern tehnocrat care să gestioneze această iarnă dificilă până la primăvară, când s-ar putea organiza un nou scrutin legislativ, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imi este scarba sa mai aud de partidul liberal, stiind ca are tot marioneta in cap ! Acest partid dupa denumire trebuia sa fie cel mai apropiat de popor si ce sa vezi avand doar alte nationalitati la conducere este dezastru ptr. popor ei deservind pe cine ? pe cei din care se trag, ma mir ca vita nu da ardealu secuilor caci tara deja est ......
4
0
de la vaccin oare?!nu mai gondeste nimeni in pnleu'plmele?!astia vor sa se ingroape singuri?!nu stiu frate....parca au innebunit....
4
1
Pacat de pnl, l-au distrus de tot !!!
6
0
Pnl,citu,klaus,orban,bogdan si alte zdrente
8
0
werner va fi suspendat. la anticipate o sa luati sub 5%
8
0
Sper sa luati la anticipate impreuna cu usr sub 5 %
8
0
Foarte bine.
2
3
Asta isi bate joc de munca PNL de zeci de ani. Nu va dati seama ca va trage in jos cu totul ?
7
0
care vreti care puteti , catu are noua vieti!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212