REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
14.8° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Florin Cîțu, replică pentru PSD: 'Acest Guvern nu vă va scuti de plata ratelor'

Florin Cîțu, replică pentru PSD: 'Acest Guvern nu vă va scuti de plata ratelor'

Replica API 29 martie 2020 | 13:57 1951

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat că măsura de suspendare a ratelor pentru până la nouă luni este o măsură curajoasă şi susţine că Guvernul nu va scuti de plata ratelor.

„O măsură foarte curajoasă a acestui Guvern este atacată vehement în aceste zile de partidul celor care vor să trăiască gratis pe banii altora. Mă refer la măsura care suspendă plata ratelor la bancă pentru clienţi pentru o perioadă de până la nouă luni. Este o măsură curajoasă şi o măsură oportună pentru acest moment”, a spus Cîţu, într-un videoclip publicat pe pagina de Facebook.

El a declarat că s-a uitat şi ce au făcut alte ţări şi a inclus în această măsură mult mai multe lucruri.

„Serbia, de exemplu, are o măsură similară, dar doar pentru 90 de zile, Italia are o măsură pentru doar perioada de stare de urgenţă, Spania doar pentru credite ipotecare, Canada doar pentru creditele studenţilor, India, Malaezia doar pentru 90 de zile şi aşa mai departe”, a exemplificat el.

Ministrul Finanţelor a mai spus că în măsura Guvernului există facilităţi pentru toate persoanele fizice şi juridice care au fost afectate de această perioadă de criză. Măsura se referă la toate tipurile de împrumuturi şi este pe o perioadă lungă, de nouă luni.

„Eu i-am mai avertizat pe pesedişti: nu mai induceţi panică şi nu mai atacaţi măsurile bune ale acestui Guvern. În ceea ce priveşte aceaste măsuri, aveţi două variante: ori daţi înapoi toate creditele pe care le-aţi luat de la băncile de stat, pentru că acest Guvern nu vă va scuti de plata ratelor. Ştiu că asta este ceea ce vreţi, ştiu că este o chestie personală pentru voi, dar nu vă va scuti de aceste rate. Ori, doi, luaţi un timp de reflecţie la toate prostiile pe care le-aţi spus despre măsurile acestui guvern”, a conchis el, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acestui biped ii mai lipseste o mustata musca sub nas si te trec fiori pe sira spinarii...
1
0
V-am prostit, romanasilor. Cu vrajeala asta cu "PSD vrea sa" v-am facut ca pe prosti!
1
1
Acest guvern va pica dupa ce virusul va trece dupa sute de mii morti sa vedem cine va vrea sa mai guverneze tara
2
4
Sa va fut in gura de la cel cu tata in gura pana la cel cu barba sura toti de la klaus in jos
3
0
rate nu au numai cei din psd,...,observ ca politicienii iau masuri pt a proteja bancile,pot lua exemplul altora,2000$ pe luna pt oricine in dificultate,hrana si ajutoare pt cei in dificultate,la discretie,teste pt oricine in zone special amenajate,acum oamenii au nevoie de sprijin si solidaritate nu de circ,manipulare si incitare la ura Legea falimentului pe persoana fizica tb si in ro,protejati cetatenii nu bancile.
2
0
Inainte sa va indatorati la banci sau ifn-uri,luati in calcul toate scenariile urate!Si daca va tine semnati!Nu sa plangeti mai tarziu ca nu aveti ce manca!Credeti ca le pasa cuiva de voi?
1
2
Fmm de pnl ist prost Citule jegule. Voi tot partea bancilor o tineti ma jigodiilor? Nu spune nimeni sa fie scutit de plata, doar sa se amane cateva luni, si dupa sa se reia creditul, bineinteles marind durata creditului cu numarul de luni de suspendare. Dar rata sa ramana la fel, nu sa se mareasca jigodie ce esti. Bancile sa nu piarda nimic nimic, numai prostimea sa plateasca?
5
0
Citu ING e sclavul bancilor, masonul securisto comunist Isarescu e Public Enemy No1.Aurul tarii e la Londra, nu ?
4
0
,,Trebuie salvate bancile!"asa spunea fosila de Vasilescu.La criza inceputa in 2008,o parte din banci au fost salvate de state,erau prea mari pt.a fi lasate sa se prabuseasca!Clientii si ratele,da-i in aia ma-sii!Cand se dadeau credite in CHF si a crescut francul elvetian,BNR se facea ca ploua!Cate banci operau in tara asta pe vremea lui Ceausescu?Criza asta cu Covid-ul mascheaza o criza economica mai grava decat cea din 2008!Comunismul nu a fost bun ca sistem,am trait acele vremuri,dar nici cu capitalismul in care ai parte de crize economice si recesiuni destul de dese,nu mi-e rusine!
4
0
Sigur ca da ,bancile abia asteapta romanii care vor sa amane ratele. In criza din 2010 ,2011 multi au facut treaba asta si s-au trezit dupa perioada de amanare, de fapt se cheama RESTRUCTURARE, cu rate mai mari deoarece s-a marit soldul si dobanda. Tineti minte ca bancile nu sunt societati de binefacere!
7
0
Guvernula asta are de gand sa anunte: 1. Cand a rechizitionat toate fabricile de confectii intrate in faliment si plateste fostii angajati sa faca echipemente de protectie? 2. Care este graul de dependenta de China si in cate zile economia nationala poate prin reconversie sa ciupeasca din contractele grase atribuite pe ochi frumosi unor firme dubioase cu "parteneri" internationali? 3. Cate hoteluri a rechizitionat pentru a oferi cazare fix gratis celor care sunt in linia intai si nu vor sa-si infecteze familiile? 4. Cine se ocupa de batranii singuri? 5. Cand testeaza medici si nu parlamentari
7
0
exista vad si oameni care nu au credite, bravo domnilor. Nu ma pasioneaza masura in sine cat echitatea sociala. Ce spunem despre creditele luate de IMM-uri, alea unde lucreaza multi tinre boschetii astia care comenteaza aiurea. Cand nu o sa ai be bani sa va dea salariile, stiti ce urmeaza nu? somaj pupati cat e starea de urgenta, dupaia, mult succes baieti, si o sa vedeti rapid de ce e importanta treaba asta cu creditele.
6
0
Baniiiiii la banca!!!!! Dati baniiiiii, psd-istilor, ca voi aveti bani, aia de dreapta, niste saraci, nu dau! Nu stati cu mana intinsa, saracilor! Cine nu isi plateste ratele este comunist!
2
7
Sa moara de foame sclavii care si-au amanetat viitorul la banci. Firati ai dreaq aveati rate si credite de nu le mai puteati duce. Sclavilor ... viata nu poate fi traita pe datorie. Muriti
3
10
Doar PSD isti au rate idiotule ?
15
2
Si ce ati vrea bai ciumatilor sa va plateasca statul ratele in locul vostru???? Vad ca sunteti foarte activi pe aici..Mars ma..
10
17
Bai, da' ce masura curajoasa... Stai jos, caCatzule. Esti prost. Ca veni vorba... Daca tot esti asa de curajos, de ce nu ai vrut sa fii prim ministru ?
12
5
Citule sper si tu si tot restul jigodiilor din PNL sa muriti de covid! Sa va vedem cu picioarele inainte tradatori imputiti ce sunteti!
14
10
baga in corzi ciuma galbena!!!!
21
4
Asta-i masura luata pt cine? Pt popor in nici un caz! Voua va pasa de popor decat cand vin alegerile. In tensiunea asta la cote maxime, tu vii si spui ca bancile.nu.pot functiona, ca se vor inchid si vor pleca oamenii acasa? Dar acum cati oameni sunt acasa fara sa stie daca vor mai avea un loc de munca? Cati?
24
1
Este o mare mizerie. Se demonstreaza iar ca acest Guvern joaca numai pentru banci si multinationale!!! Cititi ordonanta! Dobanda la dobanda, adica pe fata CAMATARIE!!!!!! Castiga bancile, pierd oamenii si firmele.
22
2
putina rabdare si statul mafiot basist va plati.
15
2
Masura de suspendare a ratelor pt maxim 90 de zile este f buna.Ai un moment de respiro si, fff posibil, ca in tot acest timp, pandemia sa fie controlata si, Doamne ajuta, cu atata tehnica si savanti pusi pe treaba., se va gasi si un vaccin. Apoi motoarele turate si gata. Ratele amnate, clar, trebuie platite.Poate, in 2021 statul va impune o reducere a dobanzilor, poate! Am luat credite sa rezolvam cate ceva, si banii trebuie returnati.Smecherii din psd, greii lor, au credite de sute de mii de euro, pt asta preseaza pt anularea ratelor iar cei care latra pt asa ceva,au salarii babane.De la stat
13
10
Limbajul si aspectul fizic parca aminteste de personaje ciudate din istorie. Aici in Romania se prefigureaza si alte crize nu numai medicale.
20
1
Logica beton. Doar votantii PSD au fost dati afara si sunt in dificultate. Restul, adica votantii PSD sunt niste oameni potenti financiar care vor sa dea bancilor o mana de ajutor la vremuri grele. Asa este, bancile au impartit an de an marile profituri realizate cu populatia. Acum trebuiesc sustinute sa nu cumva sa aiba si un an cu profitmai mic decat cel prognozat. Javra mare esti mai rahat ratat de ministru, cu tot guvernul si sefii tai. Sictir.
26
2
Unde te tunzi ca vreau sa mi scurtez si eu niste bretele? In alta ordine de idei sa stii ca daca pui dobanda la dobanda se numeste camatarie si este infractiune pedepsita de codul penal. Da stiu o sa te aperi spunand ca bancile au facut normele de aplicare. Dar tu esti un tradator al intereselor romanesti in favoarea bancilor straine. O sa te duci la puscarie. Alaturi de Costache.
24
3
Toate ratele trebuiau amanate pentru persoanele fizice. Punct! Cine are posibilitatea sa plateasca sa mearga direct la banca sa-si plateasca ratele. Foarte multi si-au tocat toti banii in aceasta perioada si multi au ramas fara munca. Ori dati o masura clara, ori mai bine nimic! Voi protejati bancile si nu populatia! Vrem masuri clare de ajutor! Altfel, in cateva luni o sa va treziti cu populatia in strada! Nimic nu va mai fi ca inainte! Doar bancile vor sa nu scape nimic si sa nu aibe vreo pierdere. Sictir!
27
2
Corect! Ratele se amana 9 luni. Nu se ANULEAZA, nu. PSD-ii vor anularea ratelor, sunt dusi cu capul ?! Vor sa-si adune voturi pe pomeni, populisme ?? Asta ii caracterizeaza, asta le este VALOAREA, da. Incurajeaza nemunca, pomenile electorale, asistatii sociali,.... Poftiti la PRIVAT, ciumatilor, sa vedeti cum este, da..... nu la "stat" din impozitele noastre! Nu!
12
20
Romani , la urmatoarele alegeri votati hastagii, pelistii, p-astia cu UE, ca uitati cat de mult ne ajuta UE, idolii, modele romanilor sant Iohanis, Orban, Violeta Bau, Catu, Grinda, Costache, Sigrid Muresan, Macovei, Kovessi, Augustin Lazar, Basescu.Pana la moarte cu ei, si dincolo de moarte.Dragnea care era nationalist si favoriza productia autohtona, era cel mare dusman al romanilor. Auzeam unii ca vroiau sa-l impuste , nu mai spun de puscarie. Dar iata ca e un Dumnezeu si acum arata tuturor cine tb. sa fie conducatorul tarii. Dar e f.f.f. tarziu.
22
15
Tu ai gandit inainte sa aberezi??ce au facut alte state?se numeste REESALONARE tembelule,nicio banca din lumea asta nu o sa zica "da ma gata, te scutesc pt X timp de plata ratelor" fereasca Dumnezeu ce prosti sunteti.puneti botul la stiri aparute random prin media dar nu cititi nu va documentati si mancati rahat!cititi doar ce kkt mananca ponta si ciolacu,ai mai mari economisti din lume care au facut NIMIC.morti lor au fost la guvernare ultimii 3 ani,au facut ceva?da,au pus o pe dancila premier si au vrut sa l scape dragnea.va dati toti experti in finante si banci dar voi ati terminatSERALUL!
7
16
deci e valabil si pentru votacii PNL-isti si USR-isti ati bagat la cap! Acest guvern NU VA VA SCUTI de plata ratelor! Boul nu spune nimic ca PSD-istii l-au atentionat ca face camatarie cu dobanda la dobanda! Alte state au bagat ratele scutite cu tot cu dobanda in ratele ramase de plata de exemplu!!
25
7

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407