REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Florin Cîțu taie SPORURILE BUGETARILOR!

Florin Cîțu taie SPORURILE BUGETARILOR!

Replica API 8 februarie 2021 | 00:15 6692

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că, din datele identificate până-n acest moment, cheltuielile cu sporurile în sistemul bugetar reprezintă în jur de 600 de milioane de lei şi urmează ca, cel mai probabil luni, să fie puse în dezbatere publică modificările avute în vedere de guvernanţi pe acest subiect, înainte de aprobarea proiectului bugetului de stat de către Executiv.

Întrebat când ar putea apărea o decizie legată de sporurile bugetarilor şi mai exact de sporurile prefecţilor care sunt în continuare în plată, Cîţu a spus: "La buget bineînţeles şi multe dintre ele vor dispărea", scrie Agerpres, citat de stiripesurse.ro.

"Vă pot spune cât sunt sporurile, în jur de 600 de milioane de lei, ceea ce am identificat în acest moment, dar la buget veţi vedea exact cum vor arăta aceste sporuri. Eu vă spun că subvenţiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut şi revin asupra acestui lucru. Companiile de stat cu pierderi care vor să beneficieze de subvenţii de la buget trebuie să vină cu un program de reformă, de restructurare, care să arate că pot să meargă, să fie pe profit în câţiva ani de zile. Dacă nu, nu vor primi subvenţiile şi vor trebui să se descurce cu banii pe care îi au", a declarat Florin Cîţu, la Spitalul "Dr. Carol Davila".

Fiind întrebat ce sporuri vor fi reduse sau chiar eliminate, şeful Executivului a precizat: "Vom pune în dezbatere publică înainte de a aproba bugetul aceste modificări şi le veţi vedea săptămâna viitoare, cred că luni vor fi puse în dezbatere publică cel mai rapid şi atunci putem să discutăm despre ele".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo drogatului Catu, sa ii ia familia in pula toti bugetarii caraora s-a gandit idiotul sa le taie sporurile. Multa muie idiotului, lui sica mandolina si plavanului din deal
5
6
BIROU SIGURANTA NAVIGATIEI, SEF, SOFER, MASINA pe lacul Herastrau ? Bai astia de la ANR, voi chiar ca sunteti cazuti in cap ! Laur Mironescu tu ce zici ? Cascadorii rasului, nu alta ! Zic !
28
1
La ANR cand se verifica cum se cheltuiesc banii publici ? Aici vedem toti cum, dar pe la zonale cine verifica ? In porturile in care este trafic de nave si marfuri la capitanie nu sunt birouri si sefi siguranta navigatiei. La barcute in Herastrau ESTE !!! CUM SE JUSTIFICA??? Basca sofer si masina de serviciu !
32
1
Serviciile publice , mult hulitii bugetari, ar trebui asigurate de oameni alesi pe criterii de excelenta si platiti exemplar de bine. Sa servesti public ar trebui sa insemne ca esti cel mai bun si cel mai bine platit. Asa e in lumea civilizata. Restul e un mare blabla si un mare rahat.
10
1
La ANR ar trebui sa incepeti cu baronii locali, acolo la Capitaniile zonale.
37
1
Clica si clanurile de la ANR nu le poate nimeni descalci ! Angajari nejustificate a unor oameni apropiati, unii spun ca ar fi chiar ilegale, oameni angajati direct in posturi de conducere, promovari facute uneori ca o rasplata a loialitatii pupincuristilor si lista poate continua..........................................
17
2
Dati afara machidonii ineficienti din functii publice ca si din aceasta cauza merg treburile prost
15
2
Executa PANARAMELE din primarii taie 25% sa o suga frumos...ce manca ei cacat ....avem voucere ne spargem in figuri la munte la mare,o sa mai aveti pula in gura
8
9
Populatia a scazut constant ,economia s a privatizat,dar numarul de bugetari a crescut .Unii vorbesc de peste un milion , dar nu se cunoaste exact pt ca nu e o centralizare clara.Nici nu prea stim citi locuim pe aici asiguram salarii bugetate de 18000 de euro,dar si pensii de 15lei.Sa vrei sa tai ,chiar ca este greu in asa balarau.Nu e padure normala,e jungla
14
5
Bine face, ca si asa sunt prea multi fata de cata treaba e de facut. Ati dat placuta suedeza? Luati acum placuta galbena... din fatza, nu mai stati la coada.
10
10
Cat de bou e catu si frustratii care ii dau dreptate. Ba soarece cu puta in ghips dar impozitarea marilor companii nu ti ar aduce mult mai multi bani si inca si mai cate.
15
11
daca nu aveti bani solutia este simpla. impozitati multinationalele la cifra de afaceri, impozitati separat marile averi si puneti 20 de ani de inchisoare la orice fapta de veziune. Nu mai dati milioane la ONGisti si la partide si o sa vedeti cum PIBul se dubleaza!
30
3
Cand era Citu ministru de finante, el, cu mana lui a aprobat toate sporurile. Atunci nu calcula de unde atatia bani?!
25
7
Deci da 75% pentru stat acasa pe timp de covid la toate femeile care au si situatii materiale excelente si si ar permite sa plateasca 1000 pe bona, si taie de la aia care muncesc in locul celor care stau acasa. Deci NU PNL.
34
5
Ma prostovan si frustrat, ai vazut tara fara armata si politie ? Fara ele nu mai aveau cumbscrie acum
22
16
de la comune? Sunt in proportie de 90% pesedisti adusi pe pile. Aparatele bugetare comunale pot fi injumatatite si nimeni nu le va duce lipsa! Cat despre lefurile mici, stie ceneva ca la majoritatea comunelor, toti banii colectati din taxe si impozite, nu le ajung pentru salatiile alea amarate? V-a lasat litruta sa va puneti salarii, cat vrea dom primar!
17
9
Pai ati votat dreapta care tine cu privatul.Deci sunteti pe 6 cai frumosi si ati pus-o caci va aflati la botoane.
20
9
Taiati pensiile speciale intai pentru ca insumeaza mult peste 600 mil de lei.Apoi dati afara toti pensionarii angajati la stat.Dupa care reduceti sporurile nejustificate. Desfiintati functiile de sef serviciu nejustificate si vedeti ce iese..In comune,salariile nu sunt mari.Dar ar trebui de sus sa se ia masuri.
31
7
...cu bugetarii din administratiile centrale ...nu bagati toti bugetarii in aceiasi oala...astia de la administratiile locale au niste salarii destul de mici...mai ales bugetarii de la primariile din comune...
18
12
In articolul vostru!
10
9
Bugetarii cu salarii mici. Au salariile mici caci acolo sunt spagile mari. Parlamentul a stiut asta si a decis salariile in consecinta!?Voi vreti toti ca la medici si asistente? Si salarii uriase si spagi cat 1 sau 2 salarii? Chiar nu va e rusine? Toata salarizarea din RO trebuie refacuta, inclusiv indicii pt fiecare categorie de studii pt stabilirea salariului minim. Inca se ocoleste aceasta lege. De ce am votat pnl si usr? Ca cei cu studii superioare sa fie inca platiti cu salarii de necalificati? Salariile din privat tb sa fie cel putin egale cu ale bugetarilor
18
12
Pt.Ia vedeti 09.18 : asa ca la ANR servicii, birouri ocupate de oameni de nimic, doar pile, pupincuristi, amante, copii de sefi.
39
3
Mai bine reduceti posturi inutile, servicii, comisii, secretari sefi, ajutor de sef, etc, etc..
30
3
o noua si mareata industrie care dudue , salarii mari, munca putina si ....distractii!
22
8
Sunt multi bugetari cum sunt cei de la raedpp care abia au 3100 brut pe functia de consilier juridic, adica cu facultatea de drept facuta, asta inseamna in jur de 1700 de lei in mana la care se adauga bonurile de masa. Nu va mai aruncati in declaratii ca sunt bugetari nesimtiti . Nu mai generalizati. Si sa nu credeti ca toti vor pierde drepturile castigate. Le vor fi taiate vor da statul in judecata si le vor primi inapoi, asa e legea. Dar oile vor crede ca ministrul face minuni.
21
10
Esti un dobitoc !
13
8
foarte bine si asa astia voteaza doar pesede deci nici o pierdere.intr-o tara normala nu exista salarii mai mari la stat decat la privat .in jegul creat de pesede pentru voturi si unde sunt capusate functiile la stat de amante nevete si boraci se poate .
13
18
ca taiati si sporurile la medici! si sa interziceti joburile lor si la stat si la privat!
28
11
@mediul privat.. De unde stii tu ce fac administratorii unui srl? Esti cumva angajat anaf? Vezi cum ti se scurge mierea printre degete, ai dat spaga sa te angajezi la stat iar acum esti in pericol sa nu mai fi pe plus? Ca sa fie o relatie ok intre mediul privat si stat, acesta trebuie sa creeze drepturi si obligatii, si mai ales sa supravegheze indeplinirea acestora.. Nu ca tine, un spagar nenorocit.. Iar Bibi.. Hai sictir frustratule... MAI si MApN nu ii platesti tu, prostule.. A avut grija psd-ul sa va bage asta in cap, si numai la asta va referiti. Exista casa separata de pensii..
22
13
mapn nu se atinge nimeni. Dar puteti sa le taiati pe cele speciale incasate de presedinte parlamentari guvern prefecti primari si magistrati. Lasati le pe contributivitate ca si asa sunt mari ca au salarii mari si contribuie mult. Sau si mai corect si simplu sa fie echilibrate cu o proportie de unu la zece. Daca cea mai mare e zece mii cea mai mica trebuie sa fie o mie. Si invers. Daca cea mai mica e opt sute cea mai mare sa fie opt mii. Pe categorii de ocupatii echivalate intre ele de la presedinte pana la asistat social. Si cu salariile nete la fel. Sunt angajati sot sotie la stat. Le ajung
28
6
Pai toti puturosii sunt bugetari
16
28
Noi mediul privat ne batem joc de Statul roman in stil mare dar nu ne pasa! noi platim angajatii cu salariul minim pe economie.....indiferent de nivelul postului, ca sa nu platim impozit la stat. Platim angajatul, la negru cu salarii mai mari ca la stat. Iar angajatul e exploatat la maxim. nu ne pasa ca oamenii vor ajunge pensionari cu pensii conforn salariului din scripte. Iar angajatii sunt atat de fraieri ca tac toc toti in masa. Mi-e mila de acesti angajati din privat care nu-si cer drepturile! Semneaza PATRON!
37
7
Mai taiati si din pensiile celor care au fost angajati MApN si MAI,nu au produs nimic toata viata lor! Si cu iesitul la pensie la 45 de ani si reangajarea la stat a doua zi,cum ramane?
54
28
miscare ca acum 10 ani..... si iar pnl se duce pe plua..
49
8
Ca sa faci o economia sa duduie, trebuie sa indeplinesti doua conditii: sa produci mult si sa consumi mai mult decat produci. Ca sa consumi, trebuie sa dai salarii mari celor eligibili de a se imprumuta. Adica bugetarilor. Indiferent de doctrina pe care o imbratisezi pana nu accepti asta, nu vei reusi sa scoti tara asta din blocaj.
41
11
Daca ai sange in instalatie taie si voucere si salarii la nesimtiti.
29
35
Sef Cutu,da' ca sa nu-mi tai din sporuri nu mai bine pui slugile de la privat sa-si ia doua joburi?
21
34
Trei sferturi din bugetari- afara. 90 la suta din sporuri taiate definitiv.Au supt aceste lipitoare atatia bani in ultimii ani,cat nu vor produce patronii nici in 50.Cum stim ca bugetul tarii e in buzunarele putorilor?Au cumparat n apartamente peste tot si refuza sa scada pretul chiriilor de 1an de zile, preferand sa le tina goale.Banii le vin de la bugetul tarii,fac basici la cur si cafele si prostii din privat muncesc pe salariu minim.
38
46
bugetarii au sporuri si pentru mancarimi in cur si unduiri de solduri,ccr are cate doua randuri de sporuri si pentru mancarimi si pentru frecatei,are de unde sa taie citu tradatorul
43
34

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272