REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Florin GOIDEA îşi face BAGAJELE de la conducerea PORTULUI Constanţa

Florin GOIDEA îşi face BAGAJELE de la conducerea PORTULUI Constanţa

Replica API 28 octombrie 2020 | 23:41 8702

Fostul consilier județean Florin Goidea, propulsat cu sprijinul lui Claudiu Palaz în funcția de director adjunct al Portului Constanța în februarie a.c., își va pierde funcția. Fostul director adjunct, Marian Tănase, revine pe funcție după ce a fost demis de Nicolae Tivilichi, la finele anului trecut. Pesemne că lui Goidea i se pregătea funcția la cârma Portului Constanța, fiind nevoie de câteva mișcări pentru a ajunge la ea. Tănase și-a căutat dreptatea în instanță și a câștigat, judecătorii constatând că a fost demis ilegal.

Fostul consilierul județean Florin Goidea, ales în 2016 din partea PMP, a fost numit, din 5 februarie a.c., director general adjunct al Administrației Porturilor Maritime Constanța (APMC). Anterior, funcția fusese ocupată, printre alţii, şi de Marian Tănase, numit în august 2016. În octombrie anul trecut, Tănase s-a trezit cu o decizie de încetare a contractului de muncă spune el, fără a-i indica în mod expres în decizie prevederea legală care a condus la desfacerea contractului de muncă. Conducerea Portului a invocat faptul că Tănase și-a pierdut funcția după ce compania a fost înștiințată că este beneficiarul unei pensii militare, încă din noiembrie 2017. Culmea, conducerea Portului a fost informată de acest aspect după doi ani de zile de la emiterea deciziei de pensionare. În realitate, i se pregătea drumul lui Goidea.

Goidea trebuie să-și facă bagajele, Tănase revine pe funcție

Considerându-se nedreptățit, a mers în instanță și… a câștigat. Magistrații au anulat decizia nr. 42962/25.10.2019 emisă de CNAPM și a obligat compania la reintegrarea pe postul deţinut anterior emiterii deciziei. De altfel, a fost obligată și la plata unei despăgubiri egală cu salariile indexate, majorate și reactualizate de la data emiterii deciziei şi până la data reintegrării. Cu alte cuvinte, Florin Goidea, consilierul lui Claudiu Palaz (n.red. fost consilier județean PMP), pus în funcție după ce acesta din urmă a tras câteva sfori, trebuie să-și facă bagajele și să lase biroul liber.

Dar cine este Marian Tănase!

Marian Tănase este fost manager zonal al gigantului telecom RDS & RCS, un om de afaceri puţin cunoscut la malul mării, deşi a condus o lungă perioadă de timp afaceri importante în Constanţa.

Marian Tănase

foto: Inquam Photos- Daniel Stoenciu

Tănase este fost ofiţer de marină militară și proprietarul clădirii din zona ultracentrală a oraşului, în care funcţionează şi acum reprezentanţa companiei de telecomunicaţii RDS & RCS, companie în care a ocupat funcţii de conducere timp de mai bine de opt ani. Marian Tănase este din 2007 manager şi unic asociat al Modarex SRL, una din primele firme de internet din Constanţa, în prezent cu activitate în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii. De asemenea, între 1995 şi 2007, Marian Tănase a fost director general al Sat Line SRL Constanţa. În 1994 devine licenţiat în transporturi navale al Academiei Navale - Facultatea Comandă şi Stat Major după ce, în 1983, absolveşte Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”. Între 1983 şi 1995 a fost ofiţer de marină militară, ofiţer de legătură în relaţia cu navele Marinei SUA ce vizitau Portul Constanţa, comandant al Grupului Scafandrii de Luptă, comandant al Unităţii de Luptă Antisubmarine şi comandant de navă pe dragor. A fost și consilier personal al ex-directorului general al APMC, Valentin Ionescu.

Echipa Tivilichi-Tănase, relații bune cu Făgădău. Fiul lui Tănase a organizat penibilul târg de Crăciun din Piața Ovidiu

În perioada când CNPAMC a fost condus de Nicolae Tivilichi și Marian Tănase, relațiile dintre Decebal Făgădău și companie au fost destul de strânse. Au fost organizate conferințe comune și au participat la acțiuni în străinătate tot împreună. Mai mult, una dintre ședințele de Consiliul Local Constanța a avut loc în sediul CNAPMC.

În 2018, fiul lui Marian Tănase, Tiberiu, a obținut, în 2018, de la Serviciul Autorizare Operatori Economici, prin SC Tiberiu Consult SRL-D mai multe autorizaţii având ca obiect de activitate Târg cu desfăşurare de activităţi comerciale. Târgul de Crăciun a fost organizat în Piața Ovidiu, eveniment care a stârnit controverse în rândul constănțenilor, din cauza slabei organizări, care și-a închis porțile înainte de sărbători.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Costel Stanca este director? E pus acolo ilegal, nu indeplineste nicio conditie din lege. Habar n-are cu ce se mananca activitatea. Pana si Dana Serban era mai buna ca el. A dezbinat tot APC-ul. atmosfera este irespirabila aici de cand a venit el.
4
1
Cretinu ala de Tanase in afara de a schimba oamenii prin birouri si a numara obiecte de inventar ...ce a facut altceva ? Un bou fara margini
25
2
pentru Mihai ,ai dreptate el sa lauda ca este mai bun decat Costel Stanca asa am inteles din ce ai scris.Deci il cunosti si stii ca este crescut de Idu...
3
1
Bun pa dracu. Un pompist al lui Palaz.
5
1
Articol la comanda. Marian tanase nu a fost niciodata director adjunct cu documente in regula, el a fost angajat pe functie de consilier. Decizia la care faceti referire este o decizie a primei instante care va fi contestata. Florin e de departe cel mai bun director al portului din ultimii 10 ani.
12
3
Bai tarane... ala care ii faci fraieri pe capitanii de remorcher. Toti piloti ar trebui sa fie capitani de romorcher inainte de a deveni pilot. Cand veniti de pe mare nici nu stiti cu ce se mananca meseria asta.
6
1
Aia de acolo, directorasii, ar trebui cu totii sa mearga direct la puscarie! Stai ca nu s-a terminat cu pilotajul si o sa urmeze remorcajul! Au dat de gustul banilor si nu-i mai opreste nimeni. Cum ma hotilor, pentru functia de dispecer pilotaj cereti studii minime si pentru pilot maritim...nimic? Stiti ca unii sunt facuti din capitani de remorchere si au doar liceul? Stiti sigur dar nu va intereseaza! Va intereseaza doar sa faceti numarul de fraieri care accepta conditiile voastre impuse! Adica aia au avut dreptul sa-si ia brevetul de pilot si astia care au institutul si brevet de oow nu...
6
1
Te-au ajuns blestemele angajatilor. Nu ai facut nimic
6
6
poate lasati dreaq pilotajul asa cum este acum. nea Tanase .....d-aia te- a dat ba afara Comanescu si cu Idu.... sa puna gheara pe pilotaj...
7
0
Sami s.u.g.e.t.i p.u.l.a toti
2
3
Pe malai mare ala de Daniel Georgescu de la canale navigabile cand il scuipati afara? sau e prieten cu Ionut Rusu?
13
1
Cloaca asta putreda ar trebui desfiintata si recreata pe baze noi, competenta si profesionalism, a trecut draq un mileniu si tot aia sunt, ce sa mai zic, va dati seama, nenorocitii nici macar nu recunosc starea de urgenta, pentru ei nu exista pandemie, nu stiu decat sa isi mareasca salariile cu spor anti covid, precum doctorii si militienii, din partea mea sper cu toata dragostea sa aveti parte numai de bancnote infestate.
8
2
Cine este profesionist ma Avrame ala cu ochilari pe chelie si fata de sef de clan mafiot?.
7
3
Am fost nominalizat si eu vineri de partid sa iau functia lui psdistul de Patrichi care pleaca la pachet cu Goidea.e propunerea lui Comanescu.jos ciuma rosie.am lipit multe afise in campanie si acum vin si satisfactiile.Patrichi pleaca cu Fagadau unde le este locul.DNA stieee.
8
3
aati adus iar securistii la putere
11
2
Pacat! Un profesionist desavarsit! De precizat ca palaz nu l-a vrut in functie!
9
1
matura. Habar n-ai de nici unele. Ce inseamna "absolveste" Institutul de Marina? Ia conjuga verbul "a absolvi"! Nu ai trece nici capacitatea azi, neispravito!
28
5
Un om cu caracter si suflet mare e nea goidea asta. A lins multe clante pentru astea 9 luni la apc. In afarade cafele si palavre nu a facut nimic la apc. Era si timpul sa isi faca bagajele, cat sa mai tina comanescu toate leprele.
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218